Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Tenis na OI Rio 2016

Re: Tenis na OI Rio 2016

Postby Slavisak » 08 Aug 2016, 03:50

Jebi ga nema taj fire power sto bi rekli ameri , za svaki poen mora dobro da se oznoji. On je nesto jaca verzija Andre Agasija.
Slavisak

Postby Čekicari » 08 Aug 2016, 04:00

White Mamba wrote:Ja nisam siguran koliko novak moze biti u snazi za sledece OI..njegov stil igre ne moze efikasno da se primenjuje u veteranskim godinama i u prajmu..nole je radnik, veliki radnik na terenu a to sve trosi telo..jedan od razloga zasto je Federer u konkurenciji na turu u 35oj je i njegov stil igre, 3udarca gotov poen, kroz celu karijeru..ofanzivan tenis sa manje zahtevnog kretanja..svedoci smo sta se desava Rafi..potrosen skroz usporio..
Ne moze se biti podjednako spreman i brz sad i u 33coj..da pokupis svaku loptu i pogadjas uglove..moje neko vidjenje

+1000
Djordje Pantic najbolji golman FKP u istoriji!!!!
Čekicari

Postby Milutinov Tata » 08 Aug 2016, 05:01

13 poena na servis Del Potra u 12 gemova :wacko: . Nijedna brejk lopta, nijedno izjednacenje. Kada se ovako pogleda svaka mu cast sto je dogurao do 2 TB.

Cak i sporiji teren koji je generalno na turniru trebao da bude Novakova prednost mu je danas odmogao jer je Del Potro mogao sve da stigne. Del Potro je usao u zonu, samopouzdanje mu skocilo do neba, borio se kao lav, Novak nije moga da udje u ritam, nije prtisnuo bekhendom, lopte nedovoljno duboke. Pre meca je bilo jasno sta ce raditi Delpo, jak servis i pokusaj da sve resave forhendom i to mu je proslo, Novak nije imao odgovor jer prosto nije ocekivao da ce Delpo 2 sata igrati na visokom nivou. Novaku postaje veliki problem kada nema na startu par "lakih" meceva da udje u ritam nadje dubinu udaraca, kada ima jakog servera s druge strane koji ga sprecava da "igra" poene.

Sutra protiv Brazilca u dublu, tesko je ocekivati pobedu, ali treba verovati.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Niksicanin » 08 Aug 2016, 05:32

Čekicari wrote:
White Mamba wrote:Ja nisam siguran koliko novak moze biti u snazi za sledece OI..njegov stil igre ne moze efikasno da se primenjuje u veteranskim godinama i u prajmu..nole je radnik, veliki radnik na terenu a to sve trosi telo..jedan od razloga zasto je Federer u konkurenciji na turu u 35oj je i njegov stil igre, 3udarca gotov poen, kroz celu karijeru..ofanzivan tenis sa manje zahtevnog kretanja..svedoci smo sta se desava Rafi..potrosen skroz usporio..
Ne moze se biti podjednako spreman i brz sad i u 33coj..da pokupis svaku loptu i pogadjas uglove..moje neko vidjenje

+1000

Koje crne sledeće OI? To je to od njega.
Niksicanin

Postby cole » 08 Aug 2016, 06:22

Zašto je dobio Del Potra za protivnika u prvom kolu, Delpo bi vjerujem uzeo i Mareja da je igrao sa njim .
cole

Postby grobar_Zvornik » 08 Aug 2016, 06:45

Након жреба рекли смо да је лоше прошао. Одгледах први сет само, веома тежак тренутак у Ђоковићевој каријери.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Angus Young » 08 Aug 2016, 07:24

Niksicanin wrote:
Koje crne sledeće OI? To je to od njega.

Ma kakvi, biće on u vrhu i naredne 4 godine. Problem je samo što je sad na vrhuncu karijere, i što ga je ovo verovatno psihički poremetilo jer je ciljao zlato.

Velika šteta, ali svaka čast Del Potru.
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby hehule » 08 Aug 2016, 07:31

U koliko da Delpo ispada sledeće kolo?
Samo za njega znam,
I sve ću da mu dam.
Žaliti neću ni život svoj,
PARTIZANE TI SI MOJ!
hehule

Postby Sir Oliver » 08 Aug 2016, 07:47

Realno, Novak ove godine sporo ulazi u turnire. I na RG je mogao da ispadne u ranoj fazi. I u Torontu je odigrao solidno samo polufinale i finale. Najveci problem je mnogo losiji 'drugi udarac' nego inace. Ne preuzima inicijativu i taj udarac ne igra dovoljno duboko. To je naravno delimicno posledica losijeg servisa i reterna. Ali, jos vise, to je problem izbora taktike. Novak u poslednje vreme suvise ocekuje da drugi padnu u igri protiv njega. Ceka sansu umesto da je stvara. Tako ne igra finala, niti tako igra protiv Nadala ili Federera, ali gotovo redovno tako igra protiv ostalih igraca na turu. Juce mu se to debelo osvetilo...

Kako ce se ovo odraziti na dalju Novakovu karijeru? Dugorocno, ako smo se pitali da li ce biti motivisan da odrzava visok nivo i posle tridesete, sada znamo odgovor: hoce, jer sasvim sigurno zeli da dobiije sansu da se iskupi za ovaj blam. Gledacemo mi vrhunskog Novaka barem jos cetiri godine. Kratkorocno, mIslim da ce ga ovo naterati da vise trenira i da se manje svercuje na pocetcima svakog turnira.
"SPORT POSTOJI DA BI PRAVDA POBEDJIVALA"
Sir Oliver

Postby Petzl » 08 Aug 2016, 08:21

Novak izgleda ima problema sa povredom. Izjavio je da nije mogao da igra bekhend cisto. I da mu je zao sto nije mogao da da maksimum.
Nije naveo razloge za to, ali pretpostavljam da je povreda u pitanju.
Petzl

Postby Kreanga » 08 Aug 2016, 08:28

I posle da neko kaze da nema nesto do predsednika.Vracajte ga ovo je vec kriticno :D Nisam gledao,vidim da su bila 2 taj brejka.Isti rezultat kao pre 4 godine.Ovo je ozbiljan samar,blamaza,ali dobro.Za 4 godine mislim da nema sanse da uradi nesto,ali zivi bili pa videli,mozda opet iznenadi.Ispade najblizi u Pekingu,eeee da je onaj smec protiv Nadala usao.
Kreanga

Postby Houdini » 08 Aug 2016, 09:08

skidao je sebi Novak pritisak sa zlata na OI sve vreme, od onih izjava pre turnira da ce pokusati da dodje do medalje, pa preko blejanja u olimpijskom selu, do nonsalantnog ponasanja u nekim momentima juce.. ali ocigledno da nije uspeo..

Del Potro je juce dobio na jedini nacin na koji je mogao, vracanje loptice dok mu ne dodje na forhend, a onda nije promasivao.. uz sve to dva puta ogromna kolicina srece, na 1:1 u tajbrejku prvog seta kada mu loptica kaci mrezu i upada u Novakovo polje u momentu kada je Novak bio dominantan.. i u drugom setu na svoj servis i 15:30 kada za milimetar lopta zavrsava u autu..

Novak sa druge strane sto Sir Oliver napisa, previse ceka da drugi padnu u igri.. stedi snagu za zavrsnicu turnira valjda, i onda otaljava prve runde il sta vec.. uglavnom je to prolazilo, ali na Vimbldonu i juce nije.. doduse juce je Delpo bio u zoni, a tada ga na dva seta malo ko moze dobiti.. ne znam sta je Novak juce mogao da promeni, da bi promenio ritam, kad ovaj nije promasio vise od 2 forhenda..

ono sto sam primetio kod Novaka je da se sve vise i vise okrece nekim duhovnim stvarima.. i pre je bio pobozan, ali sada sve vise i vise prica o tome, al nemam pojma kako i da li to utice na igru.

ono sto je sigurno je da ce on igrati tenis na visokom nivou i na sledecim OI. Mamba ga je uporedio sa Nadalom i njegovim padom, a ja mislim da nisu bas toliko slicni.. prvi razlog zasto to mislim necu komentarisati, jer je u pitanju teorija zavere :biggrin: a druga je da se Novak ne trosi toliko fizicki, nema razaracki tenis, a uz to je vrlo fleksibilan i vodi racuna o fizickoj i psihickoj spremi.. igrace on na sledecim OI, verovatno ne kao svetski broj 1, ali kako su OI nepredvidivo takmicenje, mozda ce imati sansu..

sada da se spremi za Sinsi i USO, da povadi fleke i proba da zavrsi godinu na prvom mestu..
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Choda » 08 Aug 2016, 10:10

Kakav crni Sinsi ili US open, Novak sad treba da pokaze da je sampion i da osvoje pa makar i bronzu u dublu.
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Sir Oliver » 08 Aug 2016, 10:13

Novak se mnogo vise trosi igrajuci defanzivan tenis, nego sto bi se trosio da igra ofanzivan tenis. Isto vazi i za Mareja. Da bi se tako igralo neophodno je biti u fantasticnoj fizickoj formi. Mali pad u fizickoj spremi pravi veliku razliku na terenu. Sa godinama, bice sve teze odrzavati taj neophodan nivo fizicke pripremljenosti. Slicno je sa reternom, koji je kod obojice fantastican. Treba ti brzina reakcije koja polako nestaje sa godinama.

Ali, Novak ima druge kapacitete koje moze vise da koristi. Servis sasvim sigurno moze jos da popravi, kao i volej i smec. Tuceni slajs skoro da ne koristi a to je jedan od boljih nacina da se pripremi izlazak na mrezu. On zna da 'osamari' lopticu, da je odigra cisto, sa vrlo malo spina, a to radi izuzetno retko - samo kada potpuno opusti ruku i kada nema rezultatske neizvesnosti. Morao vise da koristi takve udarce, kako bi ubrzao ritam i skratio poene. Kratke spin dijagonale, pod velikim uglovima, su mu jedno od najjacih oruzja, ali ih je juce, na primer, veoma retko koristio. Ja Novakovu formu procenjujem pre svega po backhand paralelama i po kratkim spin dijagonalama pod velikim uglovima. Kada vidis da mu ti udarci ulaze, znas da je pun samopouzdanja i ima pozitivan stav na terenu. Kada takvih udaraca nema, ili ih ima vrlo malo - kao juce protiv Del Potra ili kao protiv Kverija u Londonu - to obicno znaci da je Novak krenuo da igra 'cekalicu', previse defanzivno, nadajuci se da ce protivnik pobediti sam sebe (sto ce se desavati sve redje i redje).

Mislim da je za dugotrajnost njegove karijere kljucno da skrati poene i ubrza ritam meceva. Da se mnogo manje krece i oslanja na defanzivu... On nesumnjivo ima tehniku za raznovrsnu ofanzivnu igru sa kojom realno moze da opstane u samom svetskom vrhu do sledece Olimpijade. Uveren sam da ce tako i biti.
"SPORT POSTOJI DA BI PRAVDA POBEDJIVALA"
Sir Oliver

Postby House » 08 Aug 2016, 10:13

Choda wrote:Kakav crni Sinsi ili US open, Novak sad treba da pokaze da je sampion i da osvoje pa makar i bronzu u dublu.

Bas tako ako je pravi...to ce uraditi...svu snagu sada na dubl....
Da je rekao ‘kroz zid!’, išli bi kroz zid, zajedno sa svom braćom na terenu!!- LOVERNJ <3
House

PreviousNext

Return to Rio 2016