skidao je sebi Novak pritisak sa zlata na OI sve vreme, od onih izjava pre turnira da ce pokusati da dodje do medalje, pa preko blejanja u olimpijskom selu, do nonsalantnog ponasanja u nekim momentima juce.. ali ocigledno da nije uspeo..
Del Potro je juce dobio na jedini nacin na koji je mogao, vracanje loptice dok mu ne dodje na forhend, a onda nije promasivao.. uz sve to dva puta ogromna kolicina srece, na 1:1 u tajbrejku prvog seta kada mu loptica kaci mrezu i upada u Novakovo polje u momentu kada je Novak bio dominantan.. i u drugom setu na svoj servis i 15:30 kada za milimetar lopta zavrsava u autu..
Novak sa druge strane sto Sir Oliver napisa, previse ceka da drugi padnu u igri.. stedi snagu za zavrsnicu turnira valjda, i onda otaljava prve runde il sta vec.. uglavnom je to prolazilo, ali na Vimbldonu i juce nije.. doduse juce je Delpo bio u zoni, a tada ga na dva seta malo ko moze dobiti.. ne znam sta je Novak juce mogao da promeni, da bi promenio ritam, kad ovaj nije promasio vise od 2 forhenda..
ono sto sam primetio kod Novaka je da se sve vise i vise okrece nekim duhovnim stvarima.. i pre je bio pobozan, ali sada sve vise i vise prica o tome, al nemam pojma kako i da li to utice na igru.
ono sto je sigurno je da ce on igrati tenis na visokom nivou i na sledecim OI. Mamba ga je uporedio sa Nadalom i njegovim padom, a ja mislim da nisu bas toliko slicni.. prvi razlog zasto to mislim necu komentarisati, jer je u pitanju
teorija zavere 
a druga je da se Novak ne trosi toliko fizicki, nema razaracki tenis, a uz to je vrlo fleksibilan i vodi racuna o fizickoj i psihickoj spremi.. igrace on na sledecim OI, verovatno ne kao svetski broj 1, ali kako su OI nepredvidivo takmicenje, mozda ce imati sansu..
sada da se spremi za Sinsi i USO, da povadi fleke i proba da zavrsi godinu na prvom mestu..