by octopus » 09 Aug 2016, 18:31
Kad 4 godine cekas neki dogadaj, logicno je da te povuce euforija, narocito kad u tom periodu tvoji predstavnici cine vrhunske rezultate i to vrlo ozbiljne. Mene su za prognozu 5-7 medalja najvise povukli: Novak (koji je ubedljivo najbolji na svetu na svim podlogama, bez premca. Covek koji ima visegodisnji kontinuitet. Jaka licnost.), vaterpolisti (koji se setaju do zlata u SL, EP i SP, dobri momci i sjajni sportisti, predvodjeni po meni odlicnim selektorom), Ivana Spanovic (7 medalja sa poslednjih 7 svetskih i evropskih takmicenja, devojka koja savrseno tempira formu, takodje jaka licnost), kajakasi (4, odnosno 3 medalje u OI discilinama sa poslednja 2 SP, gde je konkurencija bila 90% kao na OI), borci (Davor Stefanek koji ima 2 medalje sa 2 poslednja SP gde nema cuvanja za OI; Tijana Bogdanovic - jedva punoletna devojka koja ne poznaje granice u poslednjih godinu ipo) i strelci koji imaju prosek od preko jedne medalje na svetskim kupovima, gde je konkurencija jaca nego na OI, jer najjace zemlje imaju vise od dva predstavnika. Znaci, mi imamo vrhunske sportiste koji nisu samo junaci Evropskih Igara, vec su ozbiljan potencijal za ove Igre. Ko smatra Stjepanovica, Kolasinca i veslace kao favorite za medalju, taj je nekompetentan za bilo kakav komentar.
Problem za strelce je sto na nekim SK osvoje 4 medalje, a na nekim nijednu i zato je nezahvalno ocekivati od njih sigurnu medalju. Do sad, sto kaze MT, sem Novaka nije bilo ni nekih velikih neocekivanih iznenadjenja. Vaterpolisti su iscrpljeni od surovih treninga, ja sam ubedjen da Savic zna sta radi. Vise nego ocigledno je da su momcima teske i noge i ruke. Problem je sto se trenutno sve skupilo, pa izgleda kao totalni debakl.
Evo danas, samo je Arunovicka od svih nasih mogla do medalje i to bi bilo iznenadjenje. A pravi se atmosfera kao da je dan zalosti. Hajde na forumu, nego u svim medijima i to moze samo negativno da se odrazi na nase. Ljudi, ovde se vode pravi mali ratovi izmedju svetskih sila. Ameri demonstriraju moc nad Rusima. Ne diraju Kineze jer su nenormalno zaduzeni prema Kini. Zapadne zemlje su jedan blok i oni su nedodirljivi. Mi smo samo jedan kolateral u celoj ovoj prici i svaka medalja je uspeh. Bice medalja, samo malo strpljenja.