Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Rio 2016. - u susret OI

Re: Rio 2016. - u susret OI

Postby werbatim » 17 Jan 2016, 18:12

Kao sto rekoh Tijana lagano :) Po meni je ona veca sansa za medalju od Milice, iako je konkurencija kod Milice (dosta) losija. Tekvondo ima glupu kvalifikacionu olimpijsku lisu (dosta poena se prenosi iz prethodnog olimpijskog ciklusa ako je i dalje ostao isti sistem), a i bezveze je sto su samo po cetiri discipline pa neki od nasih nisu ni dobili priliku da se kvalifikuju a u (ili pri) vrhu su, npr. Bajicka. Da nema ogranicenja po polovima ili da je cetiri ukupno pa da savezi mogu da biraju koga da salju ili da je pravedniji sistem kvalifikacija i ona bi bila u krugu favorita za medalju. Ali sta da se radi...
werbatim

Postby octopus » 18 Jan 2016, 13:40

Airball wrote:Pa dobro, nije ni Djokovic usko gledano pojedinac samo... Troicki, Ana, Jelena, Zimonjic... svi su oni pri vrhu svetskog tenisa samo sto je konkurencija znatno jaca nego u drugim sportovima jer se tenis igra apsolutno svuda, globalni sport je u pitanju...

Mislim da srpski teniski dubl ima podjednake sanse za medalju kao Spanovicka npr jer u olimpijskoj godini Amerikanci su znatno spremniji, to im je najbitnije takmicenje u zivotu...

Tako je bilo u Pekingu, gde smo pored Noleta imali jos vrhunskih tenisera: Jelenu, Anu i Zimonju. Nazalost, tad se izjalovilo.
A od tada, desio se veliki pad svih njih, osim Novaka.
Sada, osim Novaka, tesko da ce iko, racunajuci i dublove imati bilo kakve sanse vredne pomena. Daj boze da gresim.

Moguce da si u pravu sto se tice Spanovicke. Ne bi me cudilo da se opet pojavi neka sto cele tri godine ili vise, ne moze da skoci preko 6.5m, a sad odjednom ni 7m nije nikakav problem. Nadamo se i verujemo u najbolje.

werbatim wrote:Kao sto rekoh Tijana lagano :) Po meni je ona veca sansa za medalju od Milice, iako je konkurencija kod Milice (dosta) losija. Tekvondo ima glupu kvalifikacionu olimpijsku lisu (dosta poena se prenosi iz prethodnog olimpijskog ciklusa ako je i dalje ostao isti sistem), a i bezveze je sto su samo po cetiri discipline pa neki od nasih nisu ni dobili priliku da se kvalifikuju a u (ili pri) vrhu su, npr. Bajicka. Da nema ogranicenja po polovima ili da je cetiri ukupno pa da savezi mogu da biraju koga da salju ili da je pravedniji sistem kvalifikacija i ona bi bila u krugu favorita za medalju. Ali sta da se radi...

Svaka cast sto si bio tako siguran za Tijanu. Ja nisam, jer tu su bile dvostruka juniorska prvakinja Evrope, kao i dvostruka olimpijka na putu ka overavanju vize, no Tica je bila bolja.

Sto se tice sistema kvalifikacija, tu se ne bih slozio. Mozda je glup, ali nama vrlo odgovara. Zamisli 4 Korejke, Hrvatice, Meksikanke, Turkinje, Kineskinje, Iranke... Pa to bi bio pakao. Ovako izbegnes Ivu Rados zbog Zaninovicki, Koreanku i Kineskinju, koje ce po pravilu svoja dva mesta popuniti u laksim kategorijama i vec se dosta lakse dise. Da ne govorim ako si nosilac, da postoji mogucnost da ti u 1. kolu uleti neka padobranka, kao sto je bio slucaj kod Milice u Londonu, sto ne bi moglo da je isti sistem kao u ostalim borilackim sportovima. U ostalim borilackim sportovima, losije protivnike mozes da izvuces u 1/16f, ali nikako u 1/8f.

Stoji da je lakse Evropljankama uzeti medalju u vecim tezinskim kategorijama, ali nikako ne mislim da ce Milici biti lakse nego Tijani (osim ako Tijana ne bude medju 8 nosilaca, a Milica bude, sto je trenutna situacija) jer u +67kg kategoriji postoji bukvalno 6-7 takmicarki, koje bi mogle da osvoje, ne medalju, vec zlato. Nijedna nije toliko dominantna, a u prilog tome ide i rang lista, gde je razlika izmedju prve Kineskinje (383 poena) i osme Holandjanke (312) gotovo neznatna, gledajuci razlike u ostalim kategorijama.
octopus

Postby octopus » 19 Jan 2016, 08:57

Na tacno 200 dana od OI, selektor SAD Majk Kzizevski je objavio spisak od 30 imena, koja ce da konkurisu za tim u Riju. Imena su takva da se covek najezi i mogu da se usudim da kazem da ce ovo biti najbolji tim SAD jos od Barselone i sa punim pravom mozemo da ih smatramo drim timom, za razliku od mnogih prethodnih, koji to nisu bili.

Nakon objavljivanja spiska kandidata, Lebron Džejms i Karmelo Entoni su korak bliže svojim četvrtim Igrama, a ako udju u tim postaće i prvi košarkaši iz SAD kojima je to pošlo za rukom.

Za razliku od njih dvojice, Stefon Kari će se boriti za prvi nastup na najvažnijem sportskom takmičenju.

Konačan spisak od 12 igrača biće objavljen kasnije tokom godine.

"Proces selekcije igrača je težak od samog početka. Očigledno je da će biti još teže kada budemo morali da napravimo konačan spisak od 12 igrača. Uzbudjen sam zbog mogućnosti ovog tima. Cilj je da se izabere najbolji tim koji će predstavljati SAD", rekao je selektor SAD Majk Kžiževski.

Na spisku su: Kevin Durent, Rasel Vestbruk, Kris Pol, Blejk Grifin, Deandre Džordan, Kavai Lenard, Lamarkus Oldridž, Klej Tompson, Drejmond Grin, Andre Igudala, Herison Barns, Kajri Irving, Kevin Lav, Dvajt Hauard, Džejms Harden, Entoni Dejvis, Pol Džordž, Demarkus Kazins, Rudi Gej, Džon Vol, Bredli Bil, Džimi Batler, Majk Konli, Demar Derozan, Andre Dramond, Kenet Farid, Gordon Hejvord, Karmelo Entoni, Stefon Kari, Lebron Džejms.

Od ovih 30 igrača njih 18 ima ukupno 29 olimpijskih zlatnih medalja, a njih devetorica je nastupalo na Igrama u Londonu 2012.

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Riju održaće se od 6. do 21. avgusta, a reprezentaija SAD će pokušati da osvoji treću uzastopnu zlatnu medalju.
octopus

Postby Foteljas » 19 Jan 2016, 10:56

Ako se plasiramo na OI, i mi bi mogli da napravimo nas najjaci tim jos od Atlante 1996. :biggrin:
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby octopus » 19 Jan 2016, 15:57

Srbija, Italija i Filipini su od danas i zvanicno domacini tri kvalifikaciona turnira u kosarci!

Kvalifikacije za Olimpijske igre održaće se od 4. do 10. jula, a žreb na kojem će Orlovi Aleksandra Đorđevića saznati imena protivnika organizovaće se 26. januara.

Srbija, Francuska, Grčka, Italija, Češka, Novi Zeland, Filipini, Meksiko, Kanada, Portoriko, Iran, Japan, Angola, Senegal i Tunis su učesnici kvalifikacija, dok će imena još tri selekcije biti poznate uskoro, na osnovu plasmana sa poslednjih kontinentalnih takmičenja.

Na tri kvalifikaciona turnira takmičiće se po šest nacionalnih selekcija i samo pobednici će otići u Brazil.
octopus

Postby Milutinov Tata » 19 Jan 2016, 17:14

Rio cancels contract for Olympic tennis center due to delays

Interesantna vest, videcemo da li ce ovo imati ikakve implikacije na eventualnu promenu podloge.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Foteljas » 19 Jan 2016, 18:31

Iskren da budem, nisam se nadao ovom kvalifikacionom turniru u kosarci, ali sada su nam sanse za odlazak na OI ipak znatno vece.
Foteljas

Postby Milutinov Tata » 19 Jan 2016, 19:40

Treba sacekati zreb. Jos se ne zna koje reprezentacije imaju WC.

To je to sto se tice rukometasa.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Foteljas » 19 Jan 2016, 19:58

Polovinom prosle godine je lepo krenulo sto se tice ekipnih sportova, delovalo je da cemo imati cak pet ili vise ekipa, ali sada su ostali jos samo kosarkasi kao poslednja sansa da imamo (od Sidneja 2000. godine za nas standardne) cetiri ekipe na OI.

Steta za rukomet, devojke su mozda mogle i do medalje, a za muskarce relano nije bilo ni ocekivati da mogu nesto da urade.

Da, za kosarku bi trebalo sacekati da se vidi s kim igramo, i ko bi jos mogao da upadne (Rusija, Hrvatska, Turska, Nemacka...), ali ipak cemo na domacem terenu biti blagi favoriti.
Foteljas

Postby tremi08 » 22 Jan 2016, 01:13

Izasla je i nova procena Infostrade o medaljama na OI,ovog puta isti broj medalja ali 3 zlata,3 srebra i jedna bronza. Milica Mandic po njima vise nije favorit za medalju i po njihovoj proceni zlata idu Vaterpolistima,Novaku,Zorani Arunovic, srebra Kanuu Novakovic/Grujic , Andrei Arsovic i Stefaneku a bronza Spanovicevoj.
tremi08

Postby octopus » 22 Jan 2016, 13:58

Milutunov Tata wrote:Rio cancels contract for Olympic tennis center due to delays

Interesantna vest, videcemo da li ce ovo imati ikakve implikacije na eventualnu promenu podloge.

Ovo je potencijalno fantasticna vest, jer sad kad se utvrdilo da Rafa vise nikad nece biti onaj stari, a da Mariju i Federeru na sljaci drasticno padaju sanse u odnosu na Novaka, ukazuje se prilika kakvu Novak vise nikad nece imati.
Manje od 200 dana do takmicenja je jako kratak period i ukoliko ne izmeste teniska desavanja u neki drugi grad, sa vec izgradjenim kompleksom (ako tako nesto uopste i postoji u Brazilu), igranje na sljaci ce biti vrlo realna opcija.

Foteljas wrote:Da, za kosarku bi trebalo sacekati da se vidi s kim igramo, i ko bi jos mogao da upadne (Rusija, Hrvatska, Turska, Nemacka...), ali ipak cemo na domacem terenu biti blagi favoriti.

Zreb u kosarci bice odrzan u utorak u 18:30h i po trenutnim informacijama, u grupi sa nama ne mogu biti ITA i PHI (domacini, kao i mi) i FRA i GRE (nosioci iz prvog sesira, kao i mi). Igrace se u dve grupe sa po tri ekipe. Prvi i drugi idu u polufunale, znaci maksimalno 4 utakmice. Samo pobednik turnira ide na OI. Da budem jos malo neskroman, pa da pozelim i da izbegnemo CAN na zrebu, kao i da nam jos dozvole da igraju Jokic i Bobi.

tremi08 wrote:Izasla je i nova procena Infostrade o medaljama na OI,ovog puta isti broj medalja ali 3 zlata,3 srebra i jedna bronza. Milica Mandic po njima vise nije favorit za medalju i po njihovoj proceni zlata idu Vaterpolistima,Novaku,Zorani Arunovic, srebra Kanuu Novakovic/Grujic , Andrei Arsovic i Stefaneku a bronza Spanovicevoj.

Ove liste potencijalnih osvajaca medalja, koje sastavljaju od januara olimpijske godine pa na dalje, vec pocinju da lice na nesto realno.
Medalje u streljastvu su najteze za predvidjanje, ovo ostalo je vrlo moguce. Ja odavno pisem da Milica nije realan kandidat za medalju, za razliku od male Tijane, koja je prosle godine pobedila cak 3 rivalke od prvih 6, koje su se direktno plasirale u Rio preko WTF liste. Od strelaca mozda ove dve ne osvoje medalju, ali cak cetvoro drugih strelaca ima realne sanse da dodje do odlicja. :okk:
octopus

Postby Milutinov Tata » 26 Jan 2016, 19:19

Image

Odlicno smo prosli, ne bi smeli da ispustimo ovakvu sansu.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby octopus » 26 Jan 2016, 20:12

Zreb nije mogao da bude bolji, ako je uopste fortuna odlucivala.
Poucen dosadasnjom praksom, siguran sam da su u cenu organizacije uracunati i "sreca" na zrebu, kao i sudijski vetar u ledja.
octopus

Postby Milutinov Tata » 05 Feb 2016, 18:31

Evo kako sam pisao pre godinu dana, cini mi se da nema potrebe da se dopunjujem, mada su neke stvari sada jasnije.

Spoiler: pokaži
Milutinov Tata wrote:Evo i ja da se malo igram prognoze na 500+ dana uoci igara. Bio bih zadovoljan sa 1 medaljom vise nego u Londonu, i da neko opet ubode zlato.

Od ekipnih sportova kod muskaraca realno vatepolisti imaju sansu, mozda odbojkasi ako se neke stvari poklope, za kosarkase je uspeh da se plasiraju. Kosarkasice bi mozda mogle da budu prijatno iznenadjenje, ali I njima mnogo stvari treba da se poklopi, pocev od kvalifikovanja. Uspeh odbojkasica zavisi od toga ko ce biti na klupi, nadam se krahu na EP i novom selektoru :biggrin: . U rukometu smo na zalost pokazali da smo jaki samo kod kuce, mada cu devojakma pruziti sansu i na SP. Za fudbal se potpuno slazem sa Octopusom, nadam se da se necemo plasirati (mada se nadam da cemo nesto uraditi na EP, a jedno s drugim ne ide :beyond: ). Generalno svima ce sem vatrpolista biti pakleno tekso da se uopste plasiraju na OI, mozda je najlaksi put u rukometu, ali tamo smo najslabiji. Dakle 1 medalja i mozda jos jedna kao bonus.

Streljastvo - tu se nadam bar jednoj medalji, uvek moze neko kao Ivana prosli put da iznenadi, a valjda ce jednu uzeti neko od ovih iz samog vrha. Dakle 1+1

Kajak - I tu ce valjda uleteti bar jedna medalja, bilo ko, ali ne bih preterivao to je dosta od njih.

Tenis/Plivanje - mislim da jos nisu definitivno odlucili na kojoj ce se podlozi igrati, Novak jeste najbolji na betonu, ali mislim da bi vise legla sljaka, jer je konkurencija slabija (bar trenutno). I Ana ima sanse, mada opet za tenis je bas daleko leto 2016. Kada bi mogli da uparimo Aleksandru Krunic sa nekim za dublove mozda bi imali sansu, ali ne znam ko bi mogao da igra sa njom (mozda Jelena). U miksu Zimonjic i Aleksandra, mada ne verujem da bi mogli do medalje. Velja je u Berlinu plivao neverovatno brzo, i videcemo na SP da li moze da se jos popravi. Dosta ce zavisti i od rasporeda, mada standardno 400 slobodno je prvi dan, a 200 delfin pretposlednji pa bi mogao da pikira ove dve discipline. Mislim da na 200 slobodno nema tolike sanse, ali sve je na njemu i koliko moze da se popravi. Od Lendjera ocekujem konacno jedno veliko finale :biggrin: . Dakle 1+1 kao bonus

Ostali - atletika, rvanje, tekvondo, veslanje... neko prijatno iznenadjenje kao Milica u Londonu i to bi bilo to.

U zbiru 5 "sigurnih" i 3 kao bonus. Optimisticki :okk:

Deluje mi skoro nemoguce da budemo ispod 5 medalja. Vaterpolisti, Novak, neko od kajakasa i strelaca, plus jos neko (Ivana Spanovic najpre). I imamo jos nekoliko vrlo jakih kandidata, strelci za sada dobro gadjaju, kajaksi su bili odlicni na SP prosle godine, uzeli smo medalju na SP u veslanju i rvanju, Tijana i Milica su sigurno kandidati za medalju. I dalje mislim da bi uspeh bio vise medalja nego u Londonu i bar 1 zlato.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby jabukamen » 06 Feb 2016, 06:17

Usli smo u poslednje polugodiste olimpijskog ciklusa. Sto bi daleko postaje sve blize.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

PreviousNext

Return to Rio 2016