Airball wrote:Pa dobro, nije ni Djokovic usko gledano pojedinac samo... Troicki, Ana, Jelena, Zimonjic... svi su oni pri vrhu svetskog tenisa samo sto je konkurencija znatno jaca nego u drugim sportovima jer se tenis igra apsolutno svuda, globalni sport je u pitanju...
Mislim da srpski teniski dubl ima podjednake sanse za medalju kao Spanovicka npr jer u olimpijskoj godini Amerikanci su znatno spremniji, to im je najbitnije takmicenje u zivotu...
Tako je bilo u Pekingu, gde smo pored Noleta imali jos vrhunskih tenisera: Jelenu, Anu i Zimonju. Nazalost, tad se izjalovilo.
A od tada, desio se veliki pad svih njih, osim Novaka.
Sada, osim Novaka, tesko da ce iko, racunajuci i dublove imati bilo kakve sanse vredne pomena. Daj boze da gresim.
Moguce da si u pravu sto se tice Spanovicke. Ne bi me cudilo da se opet pojavi neka sto cele tri godine ili vise, ne moze da skoci preko 6.5m, a sad odjednom ni 7m nije nikakav problem. Nadamo se i verujemo u najbolje.
werbatim wrote:Kao sto rekoh Tijana lagano :) Po meni je ona veca sansa za medalju od Milice, iako je konkurencija kod Milice (dosta) losija. Tekvondo ima glupu kvalifikacionu olimpijsku lisu (dosta poena se prenosi iz prethodnog olimpijskog ciklusa ako je i dalje ostao isti sistem), a i bezveze je sto su samo po cetiri discipline pa neki od nasih nisu ni dobili priliku da se kvalifikuju a u (ili pri) vrhu su, npr. Bajicka. Da nema ogranicenja po polovima ili da je cetiri ukupno pa da savezi mogu da biraju koga da salju ili da je pravedniji sistem kvalifikacija i ona bi bila u krugu favorita za medalju. Ali sta da se radi...
Svaka cast sto si bio tako siguran za Tijanu. Ja nisam, jer tu su bile dvostruka juniorska prvakinja Evrope, kao i dvostruka olimpijka na putu ka overavanju vize, no Tica je bila bolja.
Sto se tice sistema kvalifikacija, tu se ne bih slozio. Mozda je glup, ali nama vrlo odgovara. Zamisli 4 Korejke, Hrvatice, Meksikanke, Turkinje, Kineskinje, Iranke... Pa to bi bio pakao. Ovako izbegnes Ivu Rados zbog Zaninovicki, Koreanku i Kineskinju, koje ce po pravilu svoja dva mesta popuniti u laksim kategorijama i vec se dosta lakse dise. Da ne govorim ako si nosilac, da postoji mogucnost da ti u 1. kolu uleti neka padobranka, kao sto je bio slucaj kod Milice u Londonu, sto ne bi moglo da je isti sistem kao u ostalim borilackim sportovima. U ostalim borilackim sportovima, losije protivnike mozes da izvuces u 1/16f, ali nikako u 1/8f.
Stoji da je lakse Evropljankama uzeti medalju u vecim tezinskim kategorijama, ali nikako ne mislim da ce Milici biti lakse nego Tijani (osim ako Tijana ne bude medju 8 nosilaca, a Milica bude, sto je trenutna situacija) jer u +67kg kategoriji postoji bukvalno 6-7 takmicarki, koje bi mogle da osvoje, ne medalju, vec zlato. Nijedna nije toliko dominantna, a u prilog tome ide i rang lista, gde je razlika izmedju prve Kineskinje (383 poena) i osme Holandjanke (312) gotovo neznatna, gledajuci razlike u ostalim kategorijama.