Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Kosarka Rio 2016 - muski turnir

Re: Kosarka Rio 2016 - muski turnir

Postby 71:70 » 20 Aug 2016, 09:40

John Doe wrote:Zar nisu oni imali ceo napad pa su napali? Plus su igrali presing kod ovog napada? Pa ja bi otkinuo obruč da sam na njegovom mestu.

Ne ulazim u to kakva su g____ oni, oni nisu moj problem.
Prvo je birčević, kada su već odustali trebao da zadrži loptu do isteka, a onda i štimac...

Verovatno grešim ali to je oduvek bilo neko moje gledište u vezi izvesnih završnica i prilično sam naporan po tom pitanju... :beyond:
71:70

Postby Houdini » 20 Aug 2016, 09:54

da nije bio Stimac, vec Bogdan ili Teo, verovatno bi samo spustio loptu na parket.. al jbg Stimara :biggrin:
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Old school » 20 Aug 2016, 09:55

71:70 wrote:Ma ima milion takvih primera, ali me uvek iznerviraju.
Dobio si meč, kraj je već, protivnik ne zna šta ga je snašlo, i onda se ti qrčiš nešto...

Ne slažem se. Protivnik na - beskonačno i minut do kraja provocira presingom i igra na ivici grubosti.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby CikaZika » 20 Aug 2016, 09:59

Stimara se i na kraju pokacio sa Baynesom :D
“Није увек лако, али је увек лепо навијати за Партизан.”

Podrska braci Vesely.24, Peskiru, Tajleru i vaterpolisti!
CikaZika

Postby Sir Oliver » 20 Aug 2016, 10:00

Zaspao sam pred svitanje sa kezom na licu i jos uvek sam ga imao kada sam se probudio...

Gledajuci unazad, ovo je defanzivno najbolji mec koji smo odigrali. U prvom poluvremenu smo savrseno rotirali u odbrani, sprecavajuci visak i lake suteve za dva i tri. Ne secam se kada sam video da Teo ovoliko istrci u odbrani i da ne dozvoli da na njemu naprave visak. Nismo im dozvolili vise od jednog-dva laka poena. Strana pomoci fantasticno odradjena - kako to samo Kalina ume, ali je ovog puta i Bogdan odradio odbranu majstorski. Zagradjivanje njihovih centara pri skoku - narocito profesor doktor zagradjivanja, stena od coveka, gospodin MIlan Macvan - sto je omogucilo mnogo lakih skokova ne samo Jokicu i Raduljici vec i nasim bekovima.

Napadacki, nedostajao nam je Bogdan. Cini se da on nema samopouzdanja da, protiv cvrste odbrane, sebi izgradi poziciju za sut, iz pika, na nacin na koji to cini Teodosic. Tako da deluje pasivno. Ceka cistu poziciju za sut iz daljine, sto je tesko docekati protiv reprezentacija kao sto su Australija ili Amerika. Zato je Teo i preuzimao odgovornost. Bogdan to takodje moze ali ne pokusava dovoljno. U finalu ce nam trebati napadacki aktivniji Bogdan uz ovakvog Tea - i onda ce sve biti moguce. Zato je Bogdanovu napadacku ulogu juce preuzeo Markovic. Kakva kraljevska partija! Koje samopouzdanje i energija! Ne zna se da li mu je vece srce ili muda. Teove minijature sa polu-distance posle pika sa Braduljicom su nam omogucile da se odmah odlepimo, kao sto su njegovi kosevi o tablu, bocno sa polu-distance, u drugom poluvremenu, sprecili Australiju da pomisli na povratak u mec. Car nad carevima. Doneo je sigurnost citavom timu, povukao na sebe odbranu protivnika i oslobodio prostor za druge - pre svega za Markovica - koji je cesto ostajao sam u napadu. Uz Raduljicu i Jokica, koji su kako iz pika, tako i sa niskog posta, resavali kao da protiv sebe nemaju vrhunske NBA centre, imali smo i Macvana, koji je fantasticnoj defanzivnoj ulozi dodao i ofanzivni kvalitet...

Ali, to sve polazi od Aleksandra Djordjevica i strucnog staba koji je fantasticno pripremio svaki detalj ovog meca. Anticipacija kako ce igrati Australija je bila zastrasujuce dobra. Zatvorili smo im sve. Jesu se oni ispromasivali, ali je to rezultat frustracije sto im uopste nisu prolazile uobicajene akcije. na samom pocetku smo ponovili par postavljenih akcija po 3-4 puta uzastopce i postigli lake koseve pre nego sto je njihov trener ukapirao o cemu se radi. A onda kada je pozvao time-aut da koriguje svoju odbranu, Sale je pozvao drugi set akcija i Australijanci su ostali potpuno zblanuti. Cak nam je sut bio prilicno los (Jokic promasio par suteva sa niskog posta, Kalina zicer odbitak, par suteva sa distance) inace bi razlika vec u prvoj cetvrtini bili preko 20 poena. To se zove priprema utakmice! To se zove demoliranje protivnika! To se zove poluvreme za kosarkaske udzbenike! Saletov trenerski doktorat. Bio je medju najvecima kao igrac, a sada je dokazao da je to i kao trener.

U finalu da igramo na pobedu, da verujemo u pobedu - pa sta god da se desi...
"SPORT POSTOJI DA BI PRAVDA POBEDJIVALA"
Sir Oliver

Postby maksimilovan » 20 Aug 2016, 10:04

Ali Macvan....kakva igra ledjima u 2 navrata.Pa onda trica iz ugla.Fenomenalno je odigrao.

Bravo Milane Srbine.
maksimilovan

Postby Rhino Gattuso » 20 Aug 2016, 10:15

Image
SRBIJA
Rhino Gattuso

Postby manes » 20 Aug 2016, 10:17

Ako neko nadje link za sinocnji mec sa HRT neka okaci.
Dobro pamtim sve, sve sto bilo je...
manes

Postby Admiral » 20 Aug 2016, 10:24

Diplomski rad kondicionog trenera Mladena Mihajlovica. Naklon do poda! :blue: :blue:
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby Гроф Тинторето » 20 Aug 2016, 10:24

Da he bilo 2+1 za Stimca na jraju, bilo bi jos sladje. Ali i ovo kucanje nije lose.
Kakav kurac fer plej na OI, gazi dok mozes. Jer ce se okrenuti pa ces mozda biti gazen, na sledecoj OI, ako se plasiramo :D
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Houdini » 20 Aug 2016, 10:27

i jos jedna stvar.. moram da priznam da sam i ja bio malo nepoverljiv prema Saletovom spisku i skracivanju Lucica i Gagija.. medjutim za ovo sto treba reprezentaciji nema sumnje da je Simonovic bolje resenje..

neko ko moze da odigra u tih par minuta kvalitetnu odbranu, neko kome ne treba lopta u rukama, a moze da se racuna i nekad na ludilo da veze 2-3 trojke.. Simonovic je savrsen za tu ulogu..

sa druge strane i Bobi nam treba eventualno na poziciji Stimca, znaci da mase peskirom, odigra garbidz, i eventulno u nekim mecevima udje van garbidza da promeni ritam u odbrani.. za sve ostalo su u ovoj koncepciji bolji Raduljica i Jokic..

za ovu koncepciju nama fali Zagorac za sledece okupljanje i Bjelica da se vrati..

no pre svega, treba pokusati uzeti zlato..
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Alonzo » 20 Aug 2016, 10:32

Utakmica uopste nije dobijena slucajno niti se radilo o raspolozenju pojedinaca u polufinalu.

Pobedu su odneli Djordjevic i njegov strucni stab, kao i igraci koji su 37 minuta implementirali taktiku i skauting report koji im je pokazan pre utakmice.

Lepo je Djordjevic rekao posle utakmice - "Zaustavili smo im najboljeg plejmejkera Boguta, i nismo dozvolili bek dor pasove".

Ovde je sustina price. Pocetak i kraj. Pre utakmice sam i pisao da se 95% napada odvija preko bek dora i da time dobijaju protok lopte i povratni pas. To smo lockovali. Bogut kada god je izvucen na vrh reketa, mi smo se povlacili iza njegovih igraca i tako onemogucavali bek dor dodavanja.

Dva puta smo lose odigrali odbranu i Mils nas je kaznio - trojkom i utrcavanjem pored Bogdanovica kada je polozio preko Tea.

Sve bitne utakmice se dobijaju detaljnom analizom protivnika. Ovo me podsetilo kada je Zeljko Obradovic pripremao utakmicu protiv tada najjace ekipe u Evropi, Barselone. Da su igrali do 10, pobedio bi ih. Da se igralo do 100, pobedio bi. Jednostavno - citanjem napada protivnika i implementiranjem taktike, mogli smo sa njima da igramo do 6h ujutru i 30 razlike bi bilo prilicno malo u takvoj utakmici. Ovim ne potcenjujem Australiju, vec sumiram i saljem komplimente nasem strucnom stabu i igracima.

Srbija je najpotcenjeniji tim na turniru. Pogledajte samo koliko jakih utakmica imaju Markovic i Teodosic, koliko puta je Teodosic predvodio ekipe do finala ili f4 euroleague, koliko vaznih poena je postigao Bogdanovic i u Partizanu i u Feneru, koliko iskustva imaju i Macvan i Raduljica i ne treba zaboraviti da su oni pobedjivali i u mladjim kategorijama.

Ovi igraci su trenirali kod Ivkovica, Obradovica i Vujosevica i iskustvo koje su dobili se lepo vidi u poslednja 2-3 takmicenja.

Razlika izmedju Teodosica danas i pre 3 godine je neverovatna. Isto to vazi i za Raduljicu. Oni su jednostavno sazreli kao igraci, prosli su mnogo vaznih utakmica i sto je najbitnije - ova ekipa je rasla iz takmicenja u takmicenje.

Velike zasluge za sve ovo idu Djordjevicu koji je jos jednom pokazao da danasnji trener moze biti uspesan jedino uz kombinaciju znanja, psihologije i motivacije svojih igraca. On je u svojoj karijeri sve osvojio i pogodio je mnogo vaznih suteva, i njegova percepcija kosarke nije ista kao kod trenera koji su prolazili od A do S, vec se vidi ta start i ljubav i pre svega otvorenost ka ucenju. To je najbitnije. Nijednom do sada nisam video ego Djordjevica. Sve vreme je otvoren za ucenje i vidi se da mnogo voli kosarku. On i dan danas prati NBA finala, gleda Spurse i Warriorse i shvata sta je sve potrebno da bi jedna ekipa igrala kosarku koja donosi pobede.

Zasto to ne moze da implementira kada vodi klub? Zato sto nije isto kada vodis tim svoje zemlje i kada vodis ekipu sa strancima. Razlika je neprocenjiva. Uostalom, dajte mu da 5 nasih reprezentativaca, pa cete videti razliku. Ista je situacija bila sa Zeljkom, koji je uvek igrao sa Dijamantidisom + neki nas igrac, jer je tacno znao sta od njih moze da ocekuje.

Imamo tri uzastopna takmicenja sa vrhunskim rezultatima i ovo je kruna karijere svakog naseg reprezentativca. Slobodno pronadjite sta sam pisao kada je Djordjevic postao selektor - zapisano je u univerzumu da nam donese zlatnu medalju. Na kojem prvenstvu - ne znam, ali znam da ce nam je doneti.

Nikada se nisam bavio selekcijom igraca, i ako se secate pre dve par godina, jedan sam od retkih koji je bio uz njega kada nije izabrao Macvana i Savanovica (ako se dobro secam), i bio sam jedan od onih koji nikada nije zeleo Marjanovica u ekipi.

Nama u ovakvoj selekciji nisu potrebni ni Milosavljevic ni Lucic (iako o njima nisam ni razmisljao uopste), jer je Simonovic mnogo bolji izbor - zato sto igra pametniju odbranu od Milosavljevica (da, da... ne koristi kolena u odbrani) i uopste ne mora da vodi loptu ili da ima bilo kakvu ulogu u napadu. Uostalom, decko je godinama u reprezentaciji i sasvim je bilo logicno da on bude taj izbor.

Uostalom, ova selekcija ima najveci uspeh od Indijanopolisa 2002, i ne vidim nijedan razlog da se takav niz ne nastavi.

Mnogi su kritikovali njegov izbor, kada je izabrao Stimca, Simonovica i Bircevica, narocito su vrsili pritisak sto ne poziva Marjanovica (svi znamo da je ovo placen pritisak), nikako ne shvatajuci da reprezentaciji ne treba 12 ego igraca, vec tim, momci koji ce disati zajedno i koji ce sve svoje karakteristike, vrline i mane podrediti timu.

Iskreno, ovaj tim ne bi igrao istu kosarku sa Bjelicom u ekipi. Teodosic ne bi imao slobodu i protok lopte ne bi bio kakav je danas. Moze on da bude MVP Euroleague, ali se ne uklapa u sistem funkcionisanja napada i odbrane. Uostalom, on je jedan od najsporijih igraca u tom protoku i njegova igra zahteva izolaciju, pa bi time i nas pik n rol trpeo i cim bismo sveli igru 1 na 1, mi ne bismo bili ova reprezentacija kakva smo danas.

Sinoc uopste nisam imao nikakvu euforiju posle pobede, jer posao nije zavrsen. Mozemo do zlata i postoji ogromna razlika izmedju 2014. i sutrasnjeg finala.

Pre 2 godine, bili smo impresionirani ucinkom, narocito vatrom sa kojom smo dosli do finala, jer smo se prakticno digli posle grupe. Na ovoj Olimpijadi, nas najbolji potez je poraz od Francuske (ne ulazim u to da li smo igrali 100% ili nismo), ali smo znali da nam je svejedno sa kim igramo u drugoj grupi, jer smo fakticki izbegli i Spaniju i Ameriku.

Najvise sam se brinuo protiv Hrvatske, jer imaju stil igre koji nama ne odgovara, ali sam zato bio siguran da cemo Australiju izbaciti u polufinalu, jer mi je bilo nelogicno da odigraju 7 savrsenih utakmica + njihov napad uopste nije tezak za skauting (ako ni svaki drugi, ako se obrati paznja na detalje).

Finale necemo igrati rekreativno, kao sto smo to uradili na Svetskom prvenstvu. Naravno, niko ne moze da preti Amerikancima, koje ako krene sut preko ruke, mogu dobiti i nas i Spaniju i Francusku sa po 30 poena razlike.

Jos nesto da dodam... iako su mnogi kritikovali odbranu, mi na ovom prvenstvu igramo najbolju odbranu i najtecniji napad na svetu. Nasa igra je mnogo slicna San Antonio Spursima, a za tako nesto su potrebni inteligentni igraci, dobra atmosfera u ekipi i koncepcija napada tako napravljenja da glavni cilj - kako svom saigracu obezbediti najlaksi moguci nacin da postigne poene. Znaci ne - kako ja da postignem poene, vec kako moj saigrac da dodje u situaciju da pogodi u svakom mogucem momentu.

Nesebicnost. Strpljenje. Samopouzdanje.

Idemo na Ameriku, nisu nepobedivi i proslo je 10 godina od poslednjeg pada njihove reprezentacije.

Sutra ili veceras malo vise o toj ekmi, idemo do pobede i do najsjajnije medalje na svetu!
Alonzo

Postby Statista » 20 Aug 2016, 10:37

Kakav bre qrac fer plej sta pricate ljudi valjda znate nepisana pravila parketa.

Kako je to Stimac uopste bio sam u kontri i zakucao, pa tako sto su oni biliu presingu i poksavali da uzmu loptu i smanje dodatno prednost. Napad prr toga su Simonovicu otkinuli ruku i oteli loptu uz cist faul na nasoj polovini.

Zna se kako se predaje utakmica i polaze oruzje, povuces petorku, igras sa mahacima peskira, posravis pasivnu odbranu u svom reketu, nikoga ne juris nikog ne pritiskas, ne pokazujes nameru da menjas rezultat. Tad protivnik moze ali i ne mora da pokaze milost i da istrosi preostalo vreme i da ne ide na kos.

Ako cete posteno pa pre su trebali Spancida spuste loptu na + 40 i da ne gaze bas Litvaniju do +50 jer su se ovi davno predali
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

Postby DuskoPopov » 20 Aug 2016, 10:43

Jbt ala navijaju ovi sto su rekli da nece navijati za Srbiju...Svaka cast momcima,Saletu,Muti i ostalima...
Mnogo hvalite selektora za nekog "ko se posrao sam po sebi"...
Gde vam Gagi,gde je Bobi...?

Samo za aira obavestenje,igrace Bobi na evropskom dogodine sigurno...

Juce doktorske odbrane Markovica,Kalinica,pa i Raduljice...Macvan sjajan,kao i svi...Steta sto jos Bjelica samo nije tu...
DuskoPopov

Postby Houdini » 20 Aug 2016, 10:47

@Aki :okk:

dve stvari..

Alonzo wrote:Nijednom do sada nisam video ego Djordjevica.

juce u jednom momentu Teo ustaje sa klupe i dobacuje nesto Bogdanu, jer je ovaj se iznervirao sto nije sudjen faul, pa nije hteo ni da sutne na kraju.. ko dete na igralistu.. Teo ustane, dobaci, Sale nista.. to kod nekih nasih trenera starog kova (Dule, Duda, Zoc) ne bi moglo da prodje.. jer samo jedna osoba sme da dok igra traje prica sa igracima.. to mi se svidja..

Alonzo wrote:Zasto to ne moze da implementira kada vodi klub? Zato sto nije isto kada vodis tim svoje zemlje i kada vodis ekipu sa strancima. Razlika je neprocenjiva. Uostalom, dajte mu da 5 nasih reprezentativaca, pa cete videti razliku. Ista je situacija bila sa Zeljkom, koji je uvek igrao sa Dijamantidisom + neki nas igrac, jer je tacno znao sta od njih moze da ocekuje.

mislim da mu treba vreme, da uvede igrace u takav sistem i da nadje igrace koji su mu potrebni.. jer je sistem takav da ne moze preko noci da se usavrsi..
Studenti u saopštenju
Houdini

PreviousNext

Return to Rio 2016