Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Kosarka Rio 2016 - muski turnir

Re: Kosarka Rio 2016 - muski turnir

Postby Domwla » 20 Aug 2016, 11:20

treba uzeti u obzir da se turnirski sistem takmicenja bas dosta razlikuje od recimo neke nacionalne lige ili eurolige...
Domwla

Postby maksimilovan » 20 Aug 2016, 11:20

Ljudi,nakalemiti na ovaj tim Marjanovica i Bjelicu, pa ne smijem ni pomisliti kako bi to izgledalo.

Marjanovic je toliko dominantan centar,on se moze bukvalno sprdati sa 90% centara van NBA. Jos je napredovao u Spursima,a napredovace jos u Pistonsima.

Zamislite sledece takmicenje sa visokim: Raduljica,Jokic,Marjanovic,Bjelica,Macvan :uzbud: Horor film.
maksimilovan

Postby Baron » 20 Aug 2016, 11:23

Domwla wrote:treba uzeti u obzir da se turnirski sistem takmicenja bas dosta razlikuje od recimo neke nacionalne lige ili eurolige...

Recimo da Srbija ne igra nacionalnu ligu, a još manje Evroligu :)

Neumorni su, nećemo kalemiti nikakvog Bobana, ko je taj, šta je osvojio nekad davno ABA ligu, tako što je Zirbes doneo jer je ovaj nestao sa terena, čuvao nogice..
Baron

Postby Гроф Тинторето » 20 Aug 2016, 11:23

Djordjevic kao selektor uvek i zauvek. Djordjevic kao trener kluba, veoma male sanse.
Ne zbog znanja, vec zbog hemije u ekipi.
Postovanje koje ovi igraci imaju prema njemu je ogromno. Bilo ko od nas da je u reprezentaciji pod njegovim vodjstvom bi isao glavom gde neko nece nogom.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Domwla » 20 Aug 2016, 11:25

Baron wrote:Recimo da Srbija ne igra nacionalnu ligu, a još manje Evroligu :)

Neumorni su, nećemo kalemiti nikakvog Bobana, ko je taj, šta je osvojio nekad davno ABA ligu, tako što je Zirbes doneo jer je ovaj nestao sa terena, čuvao nogice..

ne razumemo se brate ti i ja :)
Domwla

Postby Tajler Darden » 20 Aug 2016, 11:30

http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/porta ... te-sinovi/

Ваља се подсетити овог интервјуа.
Не дирајте Терзу и Ћокија - противно је правилима форума.
Tajler Darden

Postby Sir Oliver » 20 Aug 2016, 11:36

Ova reprezentacija, kao i svaki tim, ima nosioce i ima epizodiste. Teo, Markovic, Bogdan, Raduljica, Bjelica (kada je tu), Kalinic, sada i Jokic, su nosioci. Svako ima neku svoju kljucnu ulogu u timu. Ostali su (vazni) epizodisti, ali se mogu menjati. Simonovic ima svoju ulogu, ali slicnu ulogu bi bez problema igrao i Milosavljevic ili Lucic, koji, kada je zdrav, donosi i neke druge kvalitete. Macvan je, pogotovo juce, odradio sjajno svoj deo posla, ali Erceg je takodje imao odlicnu rolu u ovoj reprezentaciju. Bircevic je ovde bio 'place-holder' za Bjelicu i nece biti iznenadjenje ako tu ne bude sledece godine. Stimac je kralj atmosfere, ali, kosarkaski, Bobi bi ovde imao svoju ulogu i doneo kvalitet vise. Nedovic ima sve predispozicije za ozbiljnog clana ove ekipe, ali nekako to nikako da se manifestuje. Mislim da mu nece biti lako da tu opstane pored jednog Zagorca ili Guduric. Jovic je tu jer boljeg u ovom trenutku nemamo, ali nije bas da bih pao mrtav kada on ne bi bio u sastavu.

Hocu da kazem, ovo momci su napravili neverovatan uspeh svi do jednog i ne treba ih, nikog od njih, ni malo potcenjivati. Ali, s druge strane, i da je ovde umesto par igraca bilo par drugih, uz ovakvu igru 'nosilaca' i uz ovakav skauting protivnika, verovatno bi postigli identican uspeh. To je upravo kvalitet sadasnjeg trenutka nase reprezentacije: imamo kostur, imamo identitet, ali imamo i bazu igraca koja omogucuje da bezbolno amortizujemo eventualni izostanak pojedinaca - pogotovo kada se radi o 'epizodistima', a evo uspeli smo da amortizujemo i nedolazak Bjelice, koji je do ove godine bio jedan od kljucnih igraca ekipe.
"SPORT POSTOJI DA BI PRAVDA POBEDJIVALA"
Sir Oliver

Postby House » 20 Aug 2016, 11:39

Lol neki spominju Bobana i dalje...coban ne treba nikad da igra...kakvu hemiju imamo jbt..divim se tome... :blue: :blue: :blue:
Da je rekao ‘kroz zid!’, išli bi kroz zid, zajedno sa svom braćom na terenu!!- LOVERNJ <3
House

Postby Zappa » 20 Aug 2016, 11:41

Baron wrote:
I za kraj poseban pozdrav za Cobu i Kostu76 ako čitaju, predosetili smo skupa još na pripremama 2014. da se sprema nešto veliko, oduševljavali se kako tamo neki treći plej nepostojećeg RKG skače i otvara tranziciju, kako Teo dobija obrise šampiona, kako Kalina uči košarku itd...i naravno :blue: za mog brata Tegija!

Morao sam . :beyond:

od Baron » 10 Avg 2014, 13:23
Ma kakav Jovic,za tu ulogu imamo vec Markovica koji je 10x bolji, nece nama rezultat doneti 11 i 12 igrac rotacije, a svakako je bolje voditi NBA draftovanog igraca nego igraca koji ima 10 mpg kod Mute..

Da se ja pitam, ukoliko Nedovic ne moze :

Teo Markovic Micic

Bogdan

Micov, Simon

Bjelica, Mitrovic,Bircevic

Krle, Raduljica, Stimac.

Deo minuta na 2 bi pokrivali Teo i Markovic u kombinaciji, Micov bi se takodje spusta, na 3 bi igrao i Bjelica..

Sve u svemu, meni ovo za ovaj deo priprema i bez glavnih igraca izgleda dobro jedino me nervira silovanje Bjelice kad nemamo ideju u napadu i on igra licem ka kosu 10ak sekundi do kraja..i kurtobolja Bludnika u odbrani, mada je u napadu sila.
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby John Doe » 20 Aug 2016, 11:50

DuskoPopov wrote:A sto se Kalinica tice,on je jedan od najvaznijih igraca i najborbenijih sigurno,da je igrao za Partizan dizali bi ga u nebesa...

Samo da se naklonim do poda ovom postu. Kalinić sve i da ima nule u svim kolonama, bio bi jedan od najkorisnijih igrača. ŽOC nije lud.
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby Alonzo » 20 Aug 2016, 11:51

Sir Oliver wrote:Ova reprezentacija, kao i svaki tim, ima nosioce i ima epizodiste. Teo, Markovic, Bogdan, Raduljica, Bjelica (kada je tu), Kalinic, sada i Jokic, su nosioci. Svako ima neku svoju kljucnu ulogu u timu. Ostali su (vazni) epizodisti, ali se mogu menjati. Simonovic ima svoju ulogu, ali slicnu ulogu bi bez problema igrao i Milosavljevic ili Lucic, koji, kada je zdrav, donosi i neke druge kvalitete. Macvan je, pogotovo juce, odradio sjajno svoj deo posla, ali Erceg je takodje imao odlicnu rolu u ovoj reprezentaciju. Bircevic je ovde bio 'place-holder' za Bjelicu i nece biti iznenadjenje ako tu ne bude sledece godine. Stimac je kralj atmosfere, ali, kosarkaski, Bobi bi ovde imao svoju ulogu i doneo kvalitet vise. Nedovic ima sve predispozicije za ozbiljnog clana ove ekipe, ali nekako to nikako da se manifestuje. Mislim da mu nece biti lako da tu opstane pored jednog Zagorca ili Guduric. Jovic je tu jer boljeg u ovom trenutku nemamo, ali nije bas da bih pao mrtav kada on ne bi bio u sastavu.

Hocu da kazem, ovo momci su napravili neverovatan uspeh svi do jednog i ne treba ih, nikog od njih, ni malo potcenjivati. Ali, s druge strane, i da je ovde umesto par igraca bilo par drugih, uz ovakvu igru 'nosilaca' i uz ovakav skauting protivnika, verovatno bi postigli identican uspeh. To je upravo kvalitet sadasnjeg trenutka nase reprezentacije: imamo kostur, imamo identitet, ali imamo i bazu igraca koja omogucuje da bezbolno amortizujemo eventualni izostanak pojedinaca - pogotovo kada se radi o 'epizodistima', a evo uspeli smo da amortizujemo i nedolazak Bjelice, koji je do ove godine bio jedan od kljucnih igraca ekipe.

Lepo napisano, sazeto - ali ne mora da znaci.

Veoma je bitna uloga igraca koju je imao tokom svoje karijere, jer je jako tesko prilagoditi se od nosioca igre do role playersa, i to uspeva mali procenat igraca ili ljudi, ne samo u sportu.

Pitanje je da li bi Milosavljevic mogao da odigrao kao sto to radi Simonovic i pitanje je na koji nacin bi isla distribucija lopte da je kod njega ili kod Lucica. Oni nesumnjivo imaju veci kvalitet u napadu, pa bi u pojedinim momentima nenamerno to pokusavali da realizuju.

Na stranu to mi se nikada nije svidjala kosarkaska inteligencija Milosavljevica, ali za 3-5 minuta nam takav igra nije ni potreba. Ista prica i za Lucica.

Isto ovo vazi i za Marjanovica, jer bi morao citav koncept njemu da se podredi, da se uspori igra, da se spusti lopta, da se odigra 1 na 1 na postu, da se izvlace nasi igraci da sutiraju, itd... itd... i sve bi to usporilo protok lopte i odnelo bi nam smooth napad. Da ne pricam o odbrani, koja bi bila prosirena zbog njega i tada bi se vise izrazavale individualne karakteristike igraca, od timske odbrane - a to je nama najmanje potrebno.

Slicno je i za Bjelicu, on je MVP Euroleague, trazi loptu - svesno ili nesvesno - trazi da idu napadi na njega, a svaka izolacija usporava nas pik, a svako usporavanje naseg pika svodi sve nase igrace na igru 1 na 1, a mi u takvoj igri gubimo nase najjace oruzje - otvaranje i protok lopte.

Sustina price je u izjavi Grega Popovica - da se sistemu prilagodjavaju pojedinci, a ne obrnuto. Nas protok lopte je brzi od rada nogu svakog odbrambenog igraca, otvaranje posle pikova, pump fakes sa strane, sve je to uklopljeno i funkcionise na prilicno visokom nivou.

Od prosle godine se videla implementacija Djordjevica - gde su igraci pokusavali brzo da se krecu, i meni se ni tada nije svidela uloga Bjelice kada mi imamo napad. Da se razumemo, ja ovde ne pricam o individualnom kvalitetu igraca, vec o individualnom ucescu igraca u jednoj ekipi.

Neko ce mozda reci - ova ekipa bi bila jaca kada bi za nju igrao Klay Thompson, ali u pola noci u pola dana, pre bih za ovakvu ekipu izabrao Iguodalu u svakom mogucem momentu.

Ova selekcija ima nukleus. Verovatno ce na sledecem takmicenju igrati Bjelica umesto Bircevica, ali ako sve ovako bude kako jeste, ne bih nijednog naseg igraca menjao koji je sada u sastavu, osim Bircevica i mozda Stimca.
Last edited by Alonzo on 20 Aug 2016, 11:53, edited 1 time in total.
Alonzo

Postby Baron » 20 Aug 2016, 11:51

Ništa brate, ko radi taj i greši, posle u toku priprema se Jović jasno nametnuo. Ne znam što sam Kalinu preskočio, ostalo je sve tu uz rotaciju Mitrović - Katić.

Ostalo je sve na mestu, tad su nam rezultat doneli nosioci. A na kraju sam lepo i jasno napisao da mi se sviđa igra.
Baron

Postby Jorgovan » 20 Aug 2016, 11:51

ono kad sale peva tvoju pesmu, srce veliko ko rusija :D

http://sport.blic.rs/brazil-oi/ekskluzi ... le/px2grkp
Krenemo ti mi tako iz Zeleznika u Maderu, a ono daleko u picku materinu... Ljuba Tadic
Jorgovan

Postby Houdini » 20 Aug 2016, 11:57

Tajler Darden wrote:http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/portalnews/sale-dordevic-pa-je-l-sad-shvatate-sinovi/

Ваља се подсетити овог интервјуа.

jbt ja sam ovo propustio. citao sam kad je bio samo pocetak intervjua, a nisam video kad su dali sve..

fenomenalan intervju, toliko dobrih stvari je rekao.. bukvalno se ovaj intervju moze koristiti u jos mnogim zivotnim stvarima..

nego jedna stvar vezana za kosarku..
Ali mislim da moramo što pre da menjamo način igre u Srbiji. Da igramo mnogo brže, atletski snažnije i uz tehniku, smisao i naš talenat za košarku, bićemo još dominantniji kao košarkaška nacija. Mora košarka da se igra brže, sa manje driblinga, sa mnogo više tranzicija. To je moja vizija i cilj.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

PreviousNext

Return to Rio 2016