Domwla wrote:
ja cu da ti ponudim svoje vidjenje bez bilo kakve namere da ti namecem svoje misljenje...
ne mogu pouzdano da tvrdim da li bi se lucic bolje ili gore adaptirao na ulogu ( a iskreno ne vidim na osnovu cega bi ti to mogao da uradis u korist simonovica ) koju bi mu sale namenio u timu, ali sam siguran da je boljeg, kompletnijeg igraca uvek lakse "uklopiti" ili mu naci odgovarajucu ulogu u timu, sistemu od onog koji je u 90% elemenata kosarkaske igre manje kvalitetniji ( a po tvom priznanju on jeste individualno bolji ) nevezano za to da li treba da provede na terenu 3,6, 17, ili 28 minuta
jedino bi imao razumevanja za davanje prednosti simonovicu u odnosu na lucica ukoliko ovaj fizicki nije bio u stanju da odgovori saletovim zahtevima jer je zdrav igrac uvek najbolji igrac
Uopste nisi u pravu. To znaci da 12 najboljih cini najbolju ekipu, ali to u 99% nije tacno, osim ako se ne radi o Dream Teamu, onom pravom.
Lucic nikada nije bio lockdown defender, a Simonovic je vec par godina u reprezentaciji, tako da to uopste ne treba menjati.
Pa bitno je upravo ovo sto pricas za minute. Od 3-5 minuta je bolji izbor Simonovic. Sve vise od 15 minuta je bolji izbor Lucic. U tome i jeste sustina.
Sani wrote:Alonzo stari fegetu, kako vidiš ulogu Kalinića? Je l' ti se sviđa ono što igra?
Za Bjelicu se ne mogu nikad složiti, ako se sećam, i prošle godine smo o tome raspravljali. Kapiram šta hoćeš da kažeš ali ne može me niko ubediti da Sale ne može da ga natera da igra sa manje soliranja, da se uklopi u sistem.
Na kraju krajeva, igrali smo 2014. vrhunsku košarku, malo drugačiju ali efektivnu, i Bjelica je bio deo tog tima, lider ekipe, igrali smo finale SP-a, sa možda težim putem do finala nego ovog na OI.
U prve dve tekme mi se uopste nije svidelo kako igra, ali je u poslednje 2 tekme prilicno bio dobar (narocito sinoc, kada je popunjavao prostor posle pika sa Bogutom i par puta im je bukvalno blokirao dodavanja).
Kalinic moze jos bolje da igra, ali mislim da previse obraca paznju na flopping i kako da isprovocira svoje protivnike. U napadu je stao i tu je izgubio samopouzdanje, ali sve dok igra odbranu na nivou - to je ono sto se od njega trazi i zato je u reprezentaciji.
Sto se Bjelice tice... znam da smo diskutovali u vezi toga, ali to su razliciti pogledi na kosarku. I tada sam pisao da sporo reaguje i da nam zaustavlja protok, pa moras priznati (hteo ili ne

Mislim da je jako tesko promeniti igraca koji je navikao na jedan nacin da igra.
Licno, pre bih Bjelicu koristio sa klupe, kao sestog igraca, ali nikako u istoj petorci sa Teodosicem, zbog otvaranja posle pika.
Mislim da bi ova reprezentacija danas pobedila onu iz 2014. sa 20 poena razlike, a onu od 2015. sa nekih 10 poena razlike, bez problema.
@ Maksimilovan
Nemoj da pises nesto sto nisam rekao. Decidirano sam napisao (i to od 2014.), da nam Marjanovic uopste nije potreban u ovakvoj reprezentaciji. Ne uklapa se u sistem i to je to. Ni minut ni dva.
Jos ako uzmemo u obzir da dva puta odbija reprezentaciju, nikada mi u zivotu takav covek ne bi igrao. Neka ga u Detroitu, neka uziva. Nadam se da ce navijati za Ameriku protiv nas, jer ne zasluzuje da navija za ovakve momke i Saleta Djordjevica. Uostalom, nadam se da oni koji su proizvali Djordjevica zbog Marjanovica, da ne navijaju i dalje za nasu reprezentaciju.