by CRNO_BELI » 20 Aug 2016, 19:42
Ni onda kada je objavio spisak, ni nakon one podmukle sapunice oko Bobija, ni poslije objavljivanja na twitteru da Bjelica ne ide u Rio, ni poslije poraza u grupi, ni u jednom drugom teškom trenutku po tim i Saleta, a bilo ih je mnogo ovog ljeta, nisam posumnjao u pobjednički karakter Aleksandra Đorđevića. Ali ni u ludilu nisam mislio da ćemo ovako odvaliti Australijance. Vjerovao sam da ćemo odigrati najbolju utakmicu na turniru, a onda sam vidio da možemo mnogo više od toga. Ona taktička priprema Velikog Aleksandra Đorđevića i odbrana u prvom poluvremenu treba da se nađe u svim knjigama za nove trenerske naraštaje.
Aleksandar Đorđević se još jednom popišao po svim menadžerima, kvazi trenerima, novinarima i anonimnim poznavaocima košarke koji vjerovatno nikad neće smoći snage da mu upute izvinjenje ili makar u lice kažu sve bljuvotine koje misle.
Veliki pritisak je stvoren sa raznoraznih strana na ovog čovjeka, ali možda baš zato on i jest najveći, jer je uvijek pod pritiskom pogađao i pobjeđivao. Pobijedio je sve one koji su na suprotnoj strani, ali i sve one koji bi trebali biti na istoj, a ustvari su na suprotnoj. Ni najmanje ne sumnjam da će upravo ti biti najdičniji na ovaj uspjeh, a da će sledećeg ljeta ponovo krenuti sa hajkom.
Miloš Teodosić je ubjedljivo najbolji košarkaš Srbije u postIndianapolis vremenu i apsolutni lider ovog tima. Po karakteru i odnosu prema reprezentaciji se definitivno može svrstati u isti koš sa Đorđevićem, Danilovićem, Bodirogom... Po rezultatima- ne. Ali već sutra će imati priliku da uradi nešto što navedeni nisu nikad.
Stefan Marković je duša ovog tima i to pišem sad kad je odigrao jednu od najvažnijih uloga za plasman u finale, a pisao sam i tokom kvalifikacija i grupe. Stigli su da ga pljunu svi kojima je palo na pamet da se nešto pljune, pa čak i ovdje na forumu i to oni koje smatram dobrim poznavaocima ove igre. A on je onda bio najbolji uz Bogdanovića protiv Hrvatske i najbolji uz Teodosića protiv Australije.
Naklon do poda za ovaj tim. Idemo po zlato.
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić
Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule