Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Kosarka Rio 2016 - muski turnir

Re: Kosarka Rio 2016 - muski turnir

Postby Tegi » 20 Aug 2016, 20:16

I svaki put bio u idealnoj petorci.
Plus 2010. i trojka protiv Spanije. Mada je to bilo njegovo najslabije prvenstvo u reprezentitvnom dresu.

I nadam se da je sada jasno zasto je Pefi bolji kosarkas od Jovica. Nije isto razloziti igrace na pojedinacne karakteristike pa ih uporedjivati kao kad Tarzani uporedjuju Necu iz Srecnih ljudi i Bebana iz Porodicnog blaga, i uporedjivati njihov sveukupni doprinos i kvalitet (iako je Jovicev doprinos zaista veliki, ali daleko je od nezamenljivog). Ti sto su tvrdili da Jovic treba da istisne Pefija su isti oni koji su bili za Bobija ispred Radulje, za Micova u repki, za Saletovo popustanje pred Miskom itd...

Sale, Teo, Pefi, Radulja i naravno Muta, to je stub nasih uspeha. Tu cak nisu ni Bogdan ni Jokic, pa ni Bjelica. Oni su nadgradnja na navedenu bazu.
Kao sto su 2009/10 to bili Duda, Teo, Krle i Novica. Kada je Ubica otpao, raspala se i ta ekipa.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Raoul Duke » 20 Aug 2016, 20:16

I ne samo to. Konkurencija je mnogo žešća. Najjače selekcije u istoriji Španije i Francuske, plus uozbiljeni Ameri.
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby AirBall » 20 Aug 2016, 20:18

Raoul Duke wrote:I ne samo to. Konkurencija je mnogo žešća. Najjače selekcije u istoriji Španije i Francuske, plus uozbiljeni Ameri.

Bice zanimljivo kako ce izgledati kosarka u Evropi nakon OI...

Smena generacija kod Spanaca i Francuza, bice tektonskih potresa u svakom slucaju...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Raoul Duke » 20 Aug 2016, 20:19

U ovom našem naletu valja uzeti sledeće EP :biggrin:
Raoul Duke

Postby Tegi » 20 Aug 2016, 20:21

AirBall wrote:
Raoul Duke wrote:I ne samo to. Konkurencija je mnogo žešća. Najjače selekcije u istoriji Španije i Francuske, plus uozbiljeni Ameri.

Bice zanimljivo kako ce izgledati kosarka u Evropi nakon OI...

Smena generacija kod Spanaca i Francuza, bice tektonskih potresa u svakom slucaju...

Definitvno je odlicno sto je EP pomereno na 4 godine.

Rusija je vec otpala, pa i Turci su jos slabiji, Grci 7 godina ni blizu medalje, Nemci bez starog Novickog, Sloveniji ostala samo braca Dragic...

Moglo bi da padne neko finale izmedju Srbije i Hrvatske. :biggrin:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Slavisak » 20 Aug 2016, 20:21

Mislim da mi mozemo da budemo konstantno pri vrhu i u narednom olimpijskom ciklusu, iako je mnogo problema u klupskoj kosarci i mladjim kategorijama kod nas, ja imam listu od desetak mladih igraca, od kojih ocekujem da se bore za seniorski dres i neki od njih ce biti vazan sraf reprezentacije u narednih desetak godina. Vazno je zadrzati ovaj strucni stab, produziti ugovore sa svim clanovima.
Last edited by Slavisak on 20 Aug 2016, 20:23, edited 1 time in total.
Slavisak

Postby Raoul Duke » 20 Aug 2016, 20:22

Tegi wrote:Definitvno je odlicno sto je EP pomereno na 4 godine.

Rusija je vec otpala, pa i Turci su jos slabiji, Grci 7 godina ni blizu medalje, Nemci bez starog Novickog, Sloveniji ostala samo braca Dragic...

Moglo bi da padne neko finale izmedju Srbije i Hrvatske. :biggrin:

Jebe ih jedino ono prokletstvo. Znači, polufinale, pa drvena medalja kao omaž čika Mirku :D
Raoul Duke

Postby AirBall » 20 Aug 2016, 20:26

Tegi wrote:Rusija je vec otpala

Vraca se Rusija lagano, vec ovo leto su znatno ozbiljniji, Shved je citavo leto proveo sa reprezentacijom, snaci ce se vec oni nekako, mozda naturalizacija nekog igraca, imaju solidnu osnovu u vidu Shveda i Vorontsevicha i ne previse stare igrace...

Verovatno ce i Mozgov igrati bitnije turnire...
AirBall

Postby Slavisak » 20 Aug 2016, 20:28

Uh , ja rusiju uopste ne vidim ni priblizno kao nekog ozbiljnog igraca u narednih 5,6 godina, oni su sa mladim talentom negde na samom evropskom zacelju .
Slavisak

Postby neza » 20 Aug 2016, 20:29

nego kada smo kod cika Mirka Novosela koje nam prognoze daje za finale?
da li je skinut sa aparata za reanimaciju itd... :question:
neza

Postby Batman » 20 Aug 2016, 20:30

Baron wrote:Uh, tek malo dođoh sebi. Kakva jebena legenda je Sale Đorđević. Dokazao je šampionski mentalitet samim preuzimanjem reprezentacije koja je slavila 7. mesto kao uspeh, koja je gubila od CG u sred Arene..rizikovao da se posere kod ovih objektivnih znalaca zvanih retardi, što ih muči neigranje Micova, Bobija, Lučića, Budale itd...

Danas, mi smo za klasu bolji tim nego kad nas je Sale preuzeo. Ma šta za klasu, za dve, bez posebnog individualnog učinka sem Tea lagani plasman u finale OI :blue: :blue:

Čitajte Alonza (Iako se ne slažem za Bjelicu, ali dobro, nisam verovao da bez njega možemo ovakvu timsku odbranu da odigramo, milion milimetarski preciznih rotacija, preuzimanja, 5 igrača na skoku, građenje :blue: ) i ne pišite mnogo.

Svi su dobili porciju pohvala, a ja mislim da je Raduljicina odbrana i hustle nepravedno preskočen, svaki put ispratio Boguta na perimetar, spuštao se u stav, krao lopte, bacao se na glavu, možda nije teatralan kad se bori kao neki, niti deluje kao ložana, ali on je jedan od najvećih boraca ovog tima!

Pefi ? Šta reći, Sale mu je verovao kad niko nije, i ovaj mu je uzvratio na najlepši mogući način.

Poseban pozdrav za one što su sumnjali, a sad se tu kao nešto raduju, šteta što nemamo Sibir da ih pošaljemo.

I za kraj poseban pozdrav za Cobu i Kostu76 ako čitaju, predosetili smo skupa još na pripremama 2014. da se sprema nešto veliko, oduševljavali se kako tamo neki treći plej nepostojećeg RKG skače i otvara tranziciju, kako Teo dobija obrise šampiona, kako Kalina uči košarku itd...i naravno :blue: za mog brata Tegija!

Dusa me boli sto me konstantno izostavljate :D
Batman

Postby AirBall » 20 Aug 2016, 20:31

Slavisak wrote:Uh , ja rusiju uopste ne vidim ni priblizno kao nekog ozbiljnog igraca u narednih 5,6 godina, oni su sa mladim talentom negde na samom evropskom zacelju .

Shved-Vorontsevich i Mozgov je odlicna osnova, u najboljim su godinama, imaju jos dosta kosarke ispred sebe..

Nadogradice oni na to ostatak...
AirBall

Postby Tegi » 20 Aug 2016, 20:37

Rusija je poslednju medalju u mladjim kategorijama osvojila 2011. sa Kulaginom, Karasjovim i onim ludim Truskinom sto je trojkama izresetao Amere. Od tada, moguce da nemaju nijedno cetvrtfinale u bilo kojoj mladjoj selekciji.
Generacija '94 je bila cetrvta 2012. iza nas i to je to. Mislim da je onaj ogromni centar iz Zenita Desjatnjikov igrao za njih tad i niko vise vredan spomena.
Tragicne mladje kategorije. Naravno, ovaj trio je dovoljan da se uz ozbiljan rad sledece godine bude medju 8 recimo, ali to je nivo Ceske, Turske, Nemacke i slicnih prosecnih selekcija sa po par dobrih kosarkasa i gomilom lokalnih momaka.

Jbg. i meni su bili jako zanimljivi sa Blatom i sa gomilom igraca koji mogu da pokriju po 3 pozicije, ali iz ovog ugla, to deluje kao pluskvam perfekat.
Ponkrasov, Sved, Kirilenko, Hrijapa, Monija, Voroncevic, Fridzon, Antonov, Mozgov...
Samo su Voroncevic i Mozgov bolji igraci nego sto su tada bili, a sveze krvi ni na vidiku.
Tegi

Postby Slavisak » 20 Aug 2016, 20:48

Nije toliko ni bitna cinjenica to sto nisu osvojili medalju u mladjim kategorijama boga pitaj otkada, za njih je katastrofa to sto nemaju nekog vrhunskog talentovanog igraca ni u najavi, boga pitaj sta se desava u njihovoj kosarkaskoj federaciji, tamo su bili interni obracuni, pretila im je suspenzija od Fibe itd.
Slavisak

Postby Tegi » 20 Aug 2016, 20:54

Slavisak wrote:Nije toliko ni bitna cinjenica to sto nisu osvojili medalju u mladjim kategorijama boga pitaj otkada, za njih je katastrofa to sto nemaju nekog vrhunskog talentovanog igraca ni u najavi, boga pitaj sta se desava u njihovoj kosarkaskoj federaciji, tamo su bili interni obracuni, pretila im je suspenzija od Fibe itd.

Pa zato sam rekao da ih nema cak ni blizu zavrsnica, ne mogu da se kvalifikuju ni na svetska takmicenja, vucaraju se po B divizijama, svako godiste im je kao nase '96.
Bugarska je imala talentovanog Vezenkova i gomilu amatera, pa je uspevala da prolazi makar grupne faze sa njim u ekipi.
Ili Ukrajina sa Mihaljukom.
Tegi

PreviousNext

Return to Rio 2016