Dođe i taj dan, nakon 20 godina ponovo finale OI, protivnik isti, ulog isti.
U ovakvim utakmica neki životi se odrede, neko postane heroj nacije, neko tragičar, večeras naši imaju priliku da ispišu istoriju, bez malo preterivanja. Ovo je za sve njih meč karijere, OI su najveće takmičenje za jednog sportistu, kakvi kurci Evrolige i NBA, ovo pamti cela nacija, ovo gleda ceo svet i navija za nekog.
Za nas je ovo svakako više od jedne utakmice, kad imaš priliku da odigraš protiv Amera neko finale, to je to, vrh, svi ostali iza nas, nema boljih. I sam Deandre Džordan je pre par dana rekao da je za njega veće priznanje zlato na OI, nego titula u NBA ligi, što je verovatno slučaj i sa mnogim igračima ovog tima.
Svi mi 'obični smrtnici' koji živimo za košarku, živimo za ovaj dan. Ej, Kalina će udariti na Durenta, da, baš onog što će u karijeri zaraditi oko 500.000.000$, što ceo naš tim ukupno verovatno neće nikad.
Red je da im pokažemo ko je zemlja košarke, da nisu ni oni nedodirljivi. Verujem u čudo, verujem da će neki Bogovi košarke biti večeras na našoj strani, da im svaka iscuri iz koša, da nas 'prosere', da naši izdrže 40 minuta, da pokažemo svetu ko je jedini skinuo skalp SAD još od 2006. godine, da ne razočaramo braću Brazilce sa onim ''ole, ole ola Servia''
Jebiga, počinjem već da se tresem, ko će dočekati 20:45, ne znam.
Samo hrabro junaci, nemate se čega plašiti.
IGRAJ I POBEDI - ONE LAST TIME!!!
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.