Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Sportisti Srbije na OI Rio 2016

Re: Sportisti Srbije na OI Rio 2016

Postby AirBall » 11 Aug 2016, 19:57

octopus wrote:Dobro Air, ove dve su sticajem okolnosti osvojile kvotu pre Zorane. Jasna tu normu nije nijednom potvrdila, Bobana je samo jednom, a Zorana cak 4 puta! Njeni streljacki kvaliteti nisu upitni, bar kad je rec o top2 u reprezentaciji. Ito u obe discipline.

Nisam ni analizirao njen kvalitet vec glavu... Kad je vazila za jednu od ponajboljih u svojoj disciplini tankirala je na OI, ocigledno nema jaku glavu, to jest tremaros je poput Mikeca koji briljira na svim takmicenjima sem na OI

Ukoliko je tebi normalno da nam je najbolji rezultat 7. mesto sa ovoliko strelaca na OI ok, postujem tvoj stav, ali ovo stanje za mene nije normalno i neko treba da odgovara...

Muka mi je vise, gde god pogledam Hrvati u borbi za najsjajnije medalje, a mi ovde analiziramo kako eto, desava se...

Nema da se desava, samo nama glavni aduti ispadaju kao iz voza i nikom drugom...

Ljut sam kao ris...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby octopus » 11 Aug 2016, 20:05

I ja isto razmisljam i osecam. Samo Zorana je ista kao i ostali u glavi, nikakva. Pa je ni po cemu ne bih odvajao od drugih sportista koji su do sada nastupali na ovim Igrama.

Ocigledno nije problem u sportistima. Nemoguce je da su svi lose tempirali formu. Da li bi poverovao nekome da ti je rekao da vaterpolisti nece dobiti nijednu u prva 3 meca na turniru...To je izgledalo nemoguce.
Splet faktora o kojima sam pisao na pocetku teme Rio 2016, koji nam se stalno ponavljaju, doveli su do ovoga.
octopus

Postby AirBall » 11 Aug 2016, 20:09

Znas kako, non stop se forsira prica kako se ne ulaze dovoljno u vrhunski sport, a mene koliko secanje sluzi svaki vaterpolista je dobio po 50 hiljada evra za evropsko zlato...

Sumnjam da Hrvati ulazu vise u Perkovicku nego Srbija u Spanovicku, sumnjam da Pejcicka ima bolje uslove za rad, ili Glasnovic od Arunovicke i Mikeca...

Nema svetskog kupa na koji nisu otisli, pucaju stalno na kraju sveta i onda corak...

U skoro svakoj discplini je u finalima pucalo po dva Kineza...

Obrazlozenje za prevrtanje camca lose vreme, jest vala, lose bilo samo u nasoj stazi, u ostalima nije pa smo se samo mi prevrnuli...

Velja nakon 400 slobodno gde se videlo da je daleko od najbolje forme daje izjavu da mogu da se ocekuju lepe stvari na 200 metara...

Od 6 teniskih meceva koji su igrali nasi dobili smo ukupno 1...

najveci uspeh do sad su nam prvo kolo Karakasevica i drugo Kukolja...

Previse nelogicnosti
AirBall

Postby octopus » 11 Aug 2016, 20:22

Sve stoji. Previse je komentara na forumu kako se ne ulaze u srpski vrhunski sport, a to pisu ljudi ili koji sport ne prate ili ga prate samo kroz rezultate i nikad ne odgovaram na takve postove. Naravno da su ogromne pare u pitanju, pri cemu ne mislim na bogatstvo Novaka Djokovica ili plate vrhunskih fubalera i kosarkasa; ali kad se skupe premije, stipendije i nac. penzija (koja kumulativno u proseku iznosi 400k evra), dodje se do cifara o kojima obicni ljudi mogu da sanjaju. Jos kad se ubode neko sponzorstvo, oho-ho!

Ja ne mogu da objasnim fenomen hrvatskog sporta. Svako malo se pojavi neki olimpijac koji je ne najbolji, nego je nedodirljiv. A ni to nije fenomen, koliko i najbitnija stvar - eksplozija rezultata na OI.

Nasi fenomeni pored prevrtanja camca su jos i 4 crvena kartona na 2 SP, ispadanje najboljeg tenisera sveta na dve OI zaredom, tuca vaterpolista dan pred borbu za olimpijsku medalju. Nemam reci! I ja kazem previse nelogicnosti. Voleo bih da to neki strani sociolog objasni.
octopus

Postby jovanho » 11 Aug 2016, 20:30

Zasto se toliko opterecujete Hrvatima i ostalima? Ovih dana smo samo pucali u individualnim sportovima, posle 1/4 finala kolektivnih mozda se okrene ploca. A i oduvek smo se vise radovali timskim pobedama nego pojedinacnim...
jovanho

Postby octopus » 11 Aug 2016, 20:33

Poredimo se sa sebi ravnima, necemo sa Madjarima ili Italijanima. Preispitujemo se i razmisljamo naglas u cemu je nas problem, dok kod njih sve stima. Nikakva mrznja, nikakav sovinizam. Slovenci su drukciji mentalitet pored svih ostalih razlika, a oni su nam dosta slicniji, maltene najslicnija nacija kad pricamo o sportu.
octopus

Postby Felipao » 11 Aug 2016, 20:55

A kako se ulaze ? Sta znaci nekom 10 ogodisnjem klincu koji hoce da pocne da trenira vaterpolo to sto je Prlainovic dobio 50 000 ako taj klinac nema bazen na kom moze da trenira ?

Ti teniseri mozda imaju 1 pobedu u 6 utakmica, a u kog tenisera je nasa drzava bilo sta ulozila ? Koliko ja znam, mnogo talenata je propalo zbog nedostatka sredstava a Jankovicka, Ivanovicka i Djokovic su postali igraci na stranim akademijama koje su finansirali porodica i sponzori koji nemaju veze sa drzavom. Svojevremeno i Dokicka je takodje bila strana skola.

Onda,svojevremeno je Natasa otisla da vesla za Madjarsku jer je trazila jedan camac koji nije dobila od nase drzave. I da budemo nacisto, i ne treba da ga dobije kao individua koja trazi nesto. Licni prohtevi me ne zanimaju ali taj camac treba da bude nesto sto je normalno i vec obezbedjeno u normalnom sistemu. Cak sam negde procitao da su ove godine veslaci trenirali u busnim camcima.

A evropske vicesampionke u karateu (postao olimpijski sport), nase 2 devojke koje potencijalno mogu da uzmu medalju na nekim sledecim OI, treniraju u napustenoj mesnoj zajednici nekog sela.A takvih primera ima milion, uslovi u kojima treniraju nasi sportisti su porazni.

Moze Udovicic da se busa sa svojim premijama koliko hoce, javasluk vlada u nasem sportu a njega ni ne zanima da se s tim bavi, vec da zaradjuje politicke poene za njega i njegovu stranku. Inace imao sam prilike da prisustvujem dodeli drzanih stipendija za talentovane sportiste, posto sam i sam takve napravio, i to je takva bljuvotina bila, politicki skup sa akcentom na nekim parama koje parafraziram Vlada republike Srbije daje. Kao da daju iz svog dzepa,tako se ponasaju, a te stipendije su postojale i pre njihovog dolaska na vlast ...
Felipao

Postby AirBall » 11 Aug 2016, 21:00

Felipao wrote:A kako se ulaze ? Sta znaci nekom 10 ogodisnjem klincu koji hoce da pocne da trenira vaterpolo to sto je Prlainovic dobio 50 000 ako taj klinac nema bazen na kom moze da trenira ?

Prlainovic igra za medalje, a ne klinac od 10 godina...

Felipao wrote:Ti teniseri mozda imaju 1 pobedu u 6 utakmica, a u kog tenisera je nasa drzava bilo sta ulozila ? Koliko ja znam, mnogo talenata je propalo zbog nedostatka sredstava a Jankovicka, Ivanovicka i Djokovic su postali igraci na stranim akademijama koje su finansirali porodica i sponzori koji nemaju veze sa drzavom. Svojevremeno i Dokicka je takodje bila strana skola.

Nije ni Spanija ulozila nista u Nadala, finansirao ga je njegov stric Miguel Nadal koji je nekad bio stoper Barselone pa mu to ne smeta da ide po ko zna koju medalju..

Felipao wrote:Onda,svojevremeno je Natasa otisla da vesla za Madjarsku jer je trazila jedan camac koji nije dobila od nase drzave. I da budemo nacisto, i ne treba da ga dobije kao individua koja trazi nesto. Licni prohtevi me ne zanimaju ali taj camac treba da bude nesto sto je normalno i vec obezbedjeno u normalnom sistemu. Cak sam negde procitao da su ove godine veslaci trenirali u busnim camcima.

Nije Natasa trazila nista vec njen pokojni otac, nju je poslao u Madjarsku, a dva sina u Hrvatsku..

Felipao wrote:A evropske vicesampionke u karateu (postao olimpijski sport), nase 2 devojke koje potencijalno mogu da uzmu medalju na nekim sledecim OI, treniraju u napustenoj mesnoj zajednici nekog sela.A takvih primera ima milion, uslovi u kojima treniraju nasi sportisti su porazni.

Ti zbilja mislis da Hrvati npr treniraju u boljim uslovima?

Finansiranje vrhunskog sporta dolazi tek sa rezultatima...

Felipao wrote:Moze Udovicic da se busa sa svojim premijama koliko hoce, javasluk vlada u nasem sportu a njega ni ne zanima da se s tim bavi, vec da zaradjuje politicke poene za njega i njegovu stranku. Inace imao sam prilike da prisustvujem dodeli drzanih stipendija za talentovane sportiste, posto sam i sam takve napravio, i to je takva bljuvotina bila, politicki skup sa akcentom na nekim parama koje parafraziram Vlada republike Srbije daje. Kao da daju iz svog dzepa,tako se ponasaju, a te stipendije su postojale i pre njihovog dolaska na vlast ...

Ne kazem da nije demagog, ali oni zbilja ne stede na vrhunskom sportu...

To je fetis onog psihopate...

Mnogo ima vise novca nego pre za individualce
AirBall

Postby Skafi » 11 Aug 2016, 21:01

Day 10

12:30 - 05:30 Rio 2016 ImageImageImageImageImageImage

12:30 - 20:30 Golf
13:00 - 02:35 Badminton
13:30 - 18:20 Rowing

15:32 Lightweight Women's Double Sculls Final A
15:44 Lightweight Men's Double Sculls Final A
16:04 Women's Pair Final A
16:24 Men's Four Final A

14:00 - 22:00 Archery - Men's Individual

21:27 Men's Individual Bronze Medal Match
21:43 Men's Individual Gold Medal Match

14:00 - 01:00 Fencing

22:00 Men's Foil Team Bronze Medal Bout
23:30 Men's Foil Team Gold Medal Bout

14:00 - 20:35 Shooting

14:00 50m Rifle Prone Men's Qualification Image

Stevan Pletikosic, Milenko Sebic

16:00 50m Rifle Prone Men's Final Image

Stevan Pletikosic, Milenko Sebic /ako uđu u finale/

20:15 Skeet Women's Bronze Medal Match
20:25 Skeet Women's Gold Medal Match

14:00 - 05:20 Water Polo - Men's Preliminary Round

03:10 Group A Serbia - Australia Image

14:30 - 17:30 & 19:30 - 21:10 & 01:30 - 04:30 Athletics Image

16:10 Women's 10,000m Final
19:30 Men's 20km Race Walk Final
01:30 Women's 1500m Round 1

Heat 1 Amela Terzic

03:00 Women's Shot Put Final

14:30 - 04:20 Handball - Women's Preliminary Round
14:30 - 05:35 Volleyball - Women's Preliminary Round

14:30 Group B China - Serbia Image

15:00 - 05:00 Beach Volleyball - Men's & Women's Round of 16
15:00 - 21:25 Equestrian

15:00 Dressage Team Grand Prix Special Final

15:00 - 17:00 Hockey - Women's Preliminary Round
15:00 - 22:30 Judo

~21:11 Women +78 kg Contest for Bronze Medal A
~21:30 Women +78 kg Contest for Bronze Medal B
~21:40 Women +78 kg Final - Gold Medal Contest
~21:50 Men +100 kg Contest for Bronze Medal A
~22:00 Men +100 kg Contest for Bronze Medal B
~22:10 Men +100 kg Contest Final - Gold Medal Contest

15:00 - 02:30 Table Tennis
15:00 - 02:40 Weightlifting

20:30 Women's 75kg Group A Final
01:00 Men's 85kg Group A Final

16:00 - 01:15 Boxing

17:00 Men's Light Fly (46-49kg) Semifinal 1, Bout 133

CUB ARGILAGOS Joahnys - COL MARTINEZ Yurberjen Herney

17:15 Men's Light Fly (46-49kg) Semifinal 2, Bout 134

UZB DUSMATOV Hasanboy - USA HERNANDEZ Nico Miguel

17:00 - 05:15 Tennis

--:-- Men's Doubles Gold Medal Match
--:-- Men's Doubles Bronze Medal Match

17:15 - 00:45 Basketball - Women's Preliminary Round

17:15 Group B Serbia - China Image

17:30 - 02:30 Hockey - Men's Preliminary Round
18:00 - 05:00 Football - Women's Quarterfinals
18:00 - 21:08 & 03:00 - 04:15 Swimming Image /prenose samo finala od 03:00/

03:03 Women's 200m Backstroke Final
03:12 Men's 100m Butterfly Final
03:20 Women's 800m Freestyle Final
03:44 Men's 50m Freestyle Final

18:05 - 20:40 Sailing
19:03 - 21:15 Trampoline Gymnastics

20:45 Women's Final

19:15 - 05:30 Basketball - Men's Preliminary Round

00:00 Group A United States - Serbia Image

21:00 - 23:50 Cycling Track

23:00 Women's Team Sprint Finals - Bronze
23:04 Women's Team Sprint Finals - Gold
23:34 Men's Team Pursuit Finals - Bronze
23:42 Men's Team Pursuit Finals - Gold

20:30 - 23:30 Diving - Women's 3m Springboard Preliminary
Skafi

Postby Felipao » 11 Aug 2016, 21:05

AirBall wrote:Prlainovic igra za medalje, a ne klinac od 10 godina...

PA super, Prlainovic ce igrati josh ovu olimpijadu, a posle toga da ugasimo svetlo. E to je klasicno razmisljanje u Srba, od danas do sutra, nikad bar godinu dana unapred a kamoli 4 ili 10 godina. Jer taj klinac od 10 godina, u njemu je buducnost. On moze da ti donese medalje u 4 olimpijska ciklusa, ali on je danas nebitan. A sutra cemo kukati, i pitati se kako je to propao srpski sport ....
Felipao

Postby shakota » 11 Aug 2016, 21:09

jos je sve ovo ispalo tako da nas ubede kako treba sve da se jos vise zapostavi i da se ulaze u sport..

diktator da nastavi da hara i obecava premije..

da drogiramo nasu decu nekim hemijskim otrovima da bi mogli da pariraju americkoj crnackoj koja se svesno pustaju niz vodu..

ja se ceo zivot bavim sportom ali ovo sto se potura je pisanje po zdravom razumu..

jbt do pre neku godinu smo se divili nasim sportistima koji iz najjadnijih uslova uriniraju po zapadnjackim,e sad posle posve smisljenog debakla trebaju nam bazeni,uslovu i fabrika na nivou icn koja ce samo anabolike da stancuje..strasno kako ljudi vide stvari,eto razloga da vam cenjeni vodja jos vise smanjuje plate i penzije a povecava namete..

tako i treba samo zanjemo ono sto smo posejali.. :okk:
Last edited by shakota on 11 Aug 2016, 21:11, edited 1 time in total.
The wolf on the hill is never as hungry as the wolf climbing the hill
shakota

Postby AirBall » 11 Aug 2016, 21:10

Felipao wrote:PA super, Prlainovic ce igrati josh ovu olimpijadu, a posle toga da ugasimo svetlo. E to je klasicno razmisljanje u Srba, od danas do sutra, nikad bar godinu dana unapred a kamoli 4 ili 10 godina. Jer taj klinac od 10 godina, u njemu je buducnost. On moze da ti donese medalje u 4 olimpijska ciklusa, ali on je danas nebitan. A sutra cemo kukati, i pitati se kako je to propao srpski sport ....

Ne razumem te bas najbolje... Prlainovic i Mandic su izabrali Srbiju ispred Crne Gore upravo zbog boljih uslova i svetlije perspektive...

Napisao sam vec da su dobili 50 hiljada evra za pisljivu evropsku medalju po njihovim standardima, to nisu jedine pare u zivotu koje dobijaju...

Niko ziv ne ulaze u dete od 10 godina jer moze da prekine sa treninzima, da pocne da se drogira, da se odluci za skolu itd, znaci finansiranj vrhunskog sporta pocinje sa prvim rezultatima...

Slazem se sa tobom da infrastruktura nije najbolja, da nema dovoljno bazena itd, ali makar kad je vaterpolo u pitanju tu ne postoji deficit talenata..

Pogledaj npr Bekrica ili Andriju Zlatica, top talenti u svojim disciplinama, skoro da su batalili sport otkad je drzava pocela da ih finansira, lepo im je, ne moraju da se muce...
AirBall

Postby Rajs » 11 Aug 2016, 21:10

Apsolutno se slazem sa Felipaom, mi cemo mozda sad i da se izvucemo i da osvojimo medalju, ali sta cemo za 4 godine, ko ce igrati umesto ovih momaka?

VK Partizan se polako gasi a 12 od 13 ovih igraca poniklo u VKP, bas me zanima kakve ce biti zamene ovim momcima u narednom periodu.

Nazalost, ovo nije slucaj samo u vaterpolu vec i u ostalim sportovim.

I ponavaljm opet, sve je to zbog iskompleksiranosti jednog coveka.
NBA Fantasy Champion (2019)
Premier League H2H Fantasy Champion (2021)

OSTOJA ODLAZI
Rajs

Postby octopus » 11 Aug 2016, 21:11

@Felipao 20:55
Nema sistemskih, infrastrukturnih ulaganja u sport. Samo u najbogatijim zemljama sveta se ulaze u tenisere. Svi juznoamerikanci su takodje prepusteni sami sebi. Jbg nema se za bolnice, saobracajnice, spoljni dug raste...

Ali prepisali smo kriterijume, kad se prepozna da je pojedinac izuzetno talentovan upada se u programe OKS i MOS. Kazem, nema tu bogacenja, ali ceo olimpijski ciklus mogu da putuju gde hoce, pripremaju se na bilo kojoj tacki na zemaljskoj kugli, vode sparing partnere, doktore, fizioterapeute.

Sto se tice slucaja Natasa Janic, to je bilo pre 2007. godine od kada je uveden novi Zakon o sportu i finansiranju sportista. To danas ne moze da se desi! Osim naravno neki Turci, Azerbejdzanci ili Arapi da joj ne daju bogatstvo, a to nema veze sa drzavom.

Neolimpijski sportovi su druga prica. I u karateu ce da se poboljsa stanje. Mi nismo u stanju sa nekim svetskim sampionom da osvojimo medalju na Evropskim Igrama. Sansa da se to desi na OI je mikro mala. Karate ima milion verzija, kad se sve spakuju u jednu olimpijsku, videcemo kolko smo i tu smesni.

Uslovi jesu losi, ali pojedinac kao pojedinac moze da ima vrhunske. Samo treba da se izbori za njih. Nista bez omasovljenja, ali bez para to se nikad nece desiti.

Sto se tice zadnjeg posta, to sve aminujem.
octopus

Postby AirBall » 11 Aug 2016, 21:13

Rajs wrote:VK Partizan se polako gasi a 12 od 13 ovih igraca poniklo u VKP, bas me zanima kakve ce biti zamene ovim momcima u narednom periodu.

Ma nije tacno da je 12/13 poniklo u VKP, to je najobicnija manipulacija... Prlainovic i Mandic su iz CG, braca Pijetlovici iz Novog Sada itd... Jesu oni igrali u Partizanu i tu stekli afirmaciju, ali su ponikli u drugim klubovima...

Sve u svemu naravno da Partizan treba da se finansira, ali nisu to sve bas nasa deca...
AirBall

PreviousNext

Return to Rio 2016