by Pit Bull » 21 Aug 2016, 17:27
Dodje i finale koje sam silno prizeljkivao i verovao u njega, protiv Amerike, za zlato protiv najboljih na svetu, da postenije ne moze biti.
U egal mecevima u kosarci obicno su 3 faktora koja naprave razlike, 3 elementa igre, da bi se pobedila Amerike, morate imati 5 elemenata besprekornih a to je zaista tesko, skoro pa nemoguce.
1) defanzivni skok
2) slobodna bacanja
3) minimalan broj izgubljenih lopti
+protiv Amerike
4) konstantno dobar sut
5) vrhunska odbrana
SAD nije udusevio na ovim igrama, stavise, ali opet su tu u finalu i utisak je bio da niko nije bio ni blizu da ih nasamari da ne dodju do finala a pobedili su kvalitetne rivale poput Argentine i Spanije sa pola snage.
Od ovih 5 faktora, jedan je bitniji od ostalih, ako zelimo, a svakako da zelimo pobedu, moramo DEFANZIVNI SKOK da imamo. Tu Amerika lomi sve rivale, ne sutem, nego ofanzivnim skokom, po 3-4 poseda znaju imati u jednom napadu, a onda od 3-4 suta za tri poena, logicno je da jedan upadne. Kako ce to Sale da regulise, da li sa dva centra(sumnjam), ostaje da se vidi, ali ako zelimo prikljucak, to moramo imati.
Nakon toga je definitivno najvazniji konstantan sut, ako se Amerika odlepi na 10 razlike to bi bilo to. U nokaut fazi, u finalu OIa, nadoknaditi -10 protiv Amerike je verovatno nemoguca misija pa zbog toga bi bilo enormno vazno da bolje pocnemo i mi steknemo prvi prednost. Sut ako stane 3 minute protiv njih, pisi propalo...
Broj izgubljenih lopti mora biti redukovan, pametniji smo od njih, inteligentniji, moramo pametno da igramo, ne smemo da srljamo, da bacamo lopte u bunar, bolje sutnuti sa 8 metara nego baciti loptu u bunar. Amerika igra bolesnu odbranu kada pritisnu, a to ne rade citav mec. Ali kad je igraju, jako je tesko uopste doci u situaciju da se uputi sut ka kosu za 24 sekunde.
Vrhunska odbrana protiv Amerike je relevantna stvar, oni mogu da pogadjaju preko ruke bez problema, ali moramo ih istuci, jeste da su fizicki jaci, ali mi moramo biti namazani, moramo ih isprovocirati(Kalina mastermind), moramo ih izbaciti iz takta nekako, labilni su po tom pitanju, pokazali su to vec. Sutevi nek' im ulaze ali Jordana moramo svaki put poslati na penale, ne smemo poene takve vrste da primamo ako je ikako moguce.
Za kraj, slobodna bacanja, ako ispunimo sva cetiri faktora onda su slobodna bacanja presudna, jer ako ispunis ova cetiri faktora imaces EGAL sa Amerikom, tek egal, a tu se lomi za 2-3 poena, tu slobodna bacanja moraju biti preko 85%, taman ta 2-3 bacanja koja mogu da prelome.
Oni jesu mocni ali moze se igrati protiv njih, mora se verovati, mora se baciti za svaku loptu, takticke postavke ostavljam Djordjevicu, pokazao je da moze vrhunski spremiti utakmicu. Na meni je da verujem u zlato.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒