White Mamba wrote:Masovni sport, skolski sport se ne finansira dovoljno, stavise nikako, a to je osnova vrhunskog sporta, bar po teoriji..
Naravno... mi nemamo bazu... nemamo sistem, organizaciju, infrastrukturu...
A s druge strane očekujemo uspehe sportista, valjda da se opet predstavimo kao najjači i najsposobniji narod na svetu...
Da prikrijemo sve što ne valja ni u državi, ekonomiji, svim sferama života, pa i našim ličnim... neće nam Novak dizati moral večno...
Mislite da prosečnog Švajcarca mnogo tangira koliko će Švajcarska medalja uzeti?
Kinezi su drugo... Gledao sam pre nekoliko godina emisiju u kojoj je predstavljena škola skakanja u vodu... To je internat u kome deca žive, školuju se i treniraju... Dolaze tu sa 4 godine, roditelji ih obilaze jednom nedeljno... 4 sata treninga pre podne i isto toliko popodne... Pa jebem ti, da izvinete, takav sport... da viđam dete jednom nedeljno...
Mislite da je u streljaštvu drugačije... Gledam onu Kineskinju kako drži pištolj, ne trepće, ne mrda... kao voštana figura... jerbo to radi ceo život...
U pravu je Duci Simonović za mnoge stvari koje priča o "vrhunskom sportu"...
Fali nam, eto, par medalja da prikrijemo činjenicu da nam se deca i omladina ne bave, ne sportom, nego fizičkom kulturom, pa ni rekreacijom... Polovina njih ne ume ili neće da trči, gojaznost, kriva kičma, ravna stopala... Koliko tinejdžera može da uradi tri zgiba ili 20 sklekova?
To je ono što mene boli... i to ne može da ispravi ni 20 medalja sa OI...
Što se tiče ovih koji su tamo, mogu samo da im čestitam na tome... Naći se među deset hiljada probranih između 7 milijardi nije mala stvar... ostvariti normu... biti sedmi, petnaesti... svejedno...
Ispratio ih je odavde i slikao se sa njima ko sve ne... poslati kao u boj... nabijen pritisak i opterećenje... naručeno x medalja...
Uostalom, lepo je Šapić danas sve objasnio...