by octopus » 20 May 2016, 08:34
Plivanje:
Ivan Lenđer danas pliva najvažniju trku ove godine. Srpski as pokušaće na 100m delfin da dođe do „A” olimpijske norme, kao i do polufinala EP. Cilj mu je rezultat 52.36s. Mislim da nije kadar za to vreme.
– Sve smo podredili ovom takmičenju i ovoj trci. Ove godine sam već išao 52,64. Sada sam odmoran i nadam se da je taj rezultat dostižan. Krenuću maksimalno od kvalifikacija i pokušaću već u prvoj trci da dođem do norme, – istakao je 25-godišnji Zrenjaninac.
Ukoliko uspe, Lenđer će treći put učestvovati na najvećoj smotri svetskog sporta.
Veslanje:
U nedelju kreće kvalifikaciona regata, koja će trajati 3 dana. Nadam se većem uspehu nego što je to bio slučaj sa kajakašima.
U sve tri discipline u kojima nastupaju naši veslači u Rio vode prva dva mesta, ženskom dvojcu dovoljan je plasman među četiri najuspešnije posade, a Ivi Obradović u skifu među tri.
EDIT: Lenđer u polufinalu kao 15. i (kako trenutno tako mislim i do kraja kvalifikacionog perioda) bez norme za Rio. Jutros plivao slabih 53.23s, obzirom da je najavio da će da da maksimum u toj trci. Ako je ovo maksimum - tuga. Agonija se produžava za još jednu trku.