by Foteljas » 15 Jun 2016, 19:09
Realno, mislim da smo na svim dosadasnjim OI od raspada SFRJ, dakle od Barselone 1992. do Londona 2012. (od kada ja u principu ozbiljnije pratim dogadjanja) konstantno podbacivali po broju i/ili sjaju medalja iz ovih ili onih razloga (povrede, manjak srece, lose tempirana forma, losi medjuljudski odnosi, malodusnost).
Ne mogu da znam da li ce to i sada biti slucaj, ali se uzdam u faktor verovatnoce da je konacno red da nam se na jednim igrama sve skocka I posreci, jer ih je vec previse proslo lose u zadnje dve i po decenije.
Generalno, mislim da je u masi postova vec bilo pisano o tome, ali i ja bih podelio ucesnike OI u tri/cetiri grupe:
1) Oni za koje smatram da je jedino zlatna medalja uspeh, i nista ispod toga - ovde su samo vaterpolisti i Djokovic. Sve sem zlata od njih smatracu neuspesnim nastupom. Ovde racunam na dva zlata.
2) Oni za koje je veoma realno da osvoje medalju, bez obzira na njen sjaj - najmanje 1-2 strelca, 1-2 kajaksa i Stefanek. Dakle, mislim da ce za ovu grupu biti neuspeh da ostanu bez medalje, ali sama medalja moze biti i srebrna ili bronzana, ako vec nije zlatna. Ovde najmanje tri, a pozeljno bar pet medalja
3) Oni koji imaju sanse da osvoje medalju, ali se lako moze desiti i da ostanu bez nje, sa manjim ili vecim procentima verovatnoce - odbojkasice, kosarkasice i kosarkasi (nadam se da ce se plasirati bez obzira na ove danasnje otkaze), Ivana Spanovic, neka od tekvondoistkinja, Stjepanovic, dubl u veslanju, drugi deo strelaca i kajakasa. Ako bi ovde pale makar jos dve dve medalje, u zbiru bi imali najmanje 7-9 medalja
4) Ostatak ekipe, koji do medalje moze samo teskim userom i velikom srecom - nismo mi te srece nikad bili.
Da zakljucim, kao i vecina ovde prisutnih, i ja sam misljenja da je pet medalja od kojih dve zlatne apsolutni minimum i da je sve ispod toga neuspeh (pa makar bila i cetiri zlata). Sedam medalja su neki realan domet tima za ove OI. Sa 8-10 medalja igre bih smatrao odlicnim, a sve preko deset je fenomenalan uspeh.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom