Board index Razni Sportovi Ostali Olimpijski Sportovi

Džudo

Re: Džudo

Postby werbatim » 27 Apr 2025, 11:32

Bez uspeha juce i danas.
-100 kg - Kukolj pobeda pa poraz od Gruzina (osvojio zlato), Dosen poraz u prvom mecu. Trebao je i ovde da ide Bulaja kad su vec poslali par mladjih, on nema sta da ceka, od Dosena svakako nema nista, a vec ima i godina...
+100 - Vracar poraz u prvom kolu

+78kg - Zabic pobeda, pa poraz od Italijanke koja je stalno "bije"
mogla je da ode i Jovana u -78, ako su vec slali mladje a umesto nekog od ovih starijih...

Danas tim - u prvom kolu smo izvukli Ruse i odmah lagan poraz 4-0.
werbatim

Postby cole » 20 May 2025, 19:44

Milica Nikolić objavila kraj karijere.
I nakon više od 20 godina donela sam konačnu odluku da je došao trenutak da završim jedno od najvažnijih poglavlja u svom životu. Zahvalna sam Bogu sto mi je dao priliku da se sretnem sa ovim sportom, prepoznam sebe kroz njega i uspem da ostvarim rezultate o kojima sam samo maštala dok sam bila mala. Možda je moglo više medalja i rezultata da se ostvari, a možda i nije. Znam da na to nikada neću imati odgovor, ali na neka pitanja nije ni važno uvek imati odgovor. Jedno je sigurno, a to je da sam uvek davala sve od sebe bez ikakve rezerve i da sam bila spremna na sva odricanja zarad jednog cilja. Put koji sam prošla od sedmogodišnje devojčice koja je želela da trenira ples, do drugih svojih Olimpijskih igara u Parizu bio dug, uzbudljiv, ponekad poprilično težak, bolan i pun razočaranja ali iznova i iznova obojen uspesima, putovanjima, novim poznanstvima i prijateljstvima za ceo život.
Odluku nisam donela preko noći, iako možda tako deluje, bilo je tu dosta Božijih znakova na putu nakon Pariza koji su mi ukazivali da je vreme da stanem, i nakon više od pola godine sam prelomila da je ovo najbolji trenutak za završetak moje džudo karijere.
Ne mogu reći da li sam srećna ili tužna nakon svega, ali znam da osećam neko uzbuđenje i neizvesnost po pitanju svega novog što me tek čeka, i verujem da mi je Bog već odredio put koji će biti podjednako uzbudljiv kao i ovaj do sad.
Bolno je doneti ovakvu odluku, ali sam mirna u svom srcu i glavi jer znam da sam uradila sve što je bilo do mene i da sam osetila da je došao trenutak za nešto novo.

Bronza na EP 2018 i 5 mjesto na SP-u 2017 su njeni najbolji rezultati na velikim takmičenjima.
Nastupala na olimpijskim igrama u Tokiju i Parizu. Osvojila je 15 GS medalja i 10 GP medalja.

Hvala za sve Milice i srećno!!!
cole

Postby cole » 12 Jun 2025, 21:54

Svetsko prvenstvo u džudou održaće se od 13. do 19. juna 2025. godine u Budimpešti. Na takmičenju će učestvovati 562 džudista iz celog sveta, među kojima će biti i 11 reprezentativaca Srbije.

RASPORED TAKMIČENJA DŽUDISTA SRBIJE

13. jun – Andrea Stojadinov (do 48 kg);

14. jun – Strahinja Bunčić (do 66 kg), Nikolina Nišavić (do 52 kg);

15. jun – Bajsangur Bagajev (do 73 kg), Marica Perišić (do 57 kg);

17. jun – Nemanja Majdov (do 90 kg), Miljan Radulj (do 90 kg);

18. jun – Aleksandar Kukolj (do 100 kg), Bojan Došen (do 100 kg);

19. jun – Igor Vračar (+ 100 kg), Milica Žabić (+ 78 kg).
cole

Postby werbatim » 13 Jun 2025, 17:36

Andrea porazena u prvoj borbi...
werbatim

Previous

Return to Ostali Olimpijski Sportovi