Tri polufinala za sada, a i ukupno ce tako da bude, jer vise nemamo realnih aduta. Nije lose, ovo je neki ocekivan bilans. Uz Cabino eventualno finale, ja bih bio zadovoljan. Caba je inace danas bio odlican, sesti, u kvalifikacijama na 50m prsno. Polufinalne trke na 50 metara prsno na programu su danas od 16:48 časova.
Mnogi plivaci cuvaju asa u rukavu za Rio, nece da se emotivno trose osvajanjem svetskih medalja. Verujem da Velja ne bi imao sansi u delfinu, sto se tice medalje, ali daleko da je otpisao tu disciplinu. On je 10-ak dana pred SP, u Banjaluci plivao mislim 11 sekundi sporije od PB na 400m. To je bio prvi znak da nije sve ok. Neposredno pred SP rekao je da je spreman, ali ocigledno, nije. Malo brine njegovo tempiranje forme. I 2013. godine je (iako je tu godinu otpisao zbog povrede) vrhunac forme dostigao na mediteranskim igrama, a na SP-u je bio dosta sporiji. Nije sve bajno, ali ne treba ga otpisivati u Riu, kao i sto ne treba biti siguran u osvajanje odlicja. Ja zaista verujem u njega i to bas na 200m leptir.
Opste je poznato da se u plivanju i atletici najteze osvajaju medalje na OI (zbog neverovatne rasprostranjenosti ovih sportova), ali su zato i najsladje.
Ono sto najvise ne volim kod plivanja jeste da ima previse svetskih rekorda. Rezultati vrhunskih plivaca od pre 20-ak godina izgledaju smesni (i pre svega obezvredjeni) u odnosu na danasnje prosecne. Mislim da su svi nasi drzavni rekordi postignuti 2005. godine i kasnije.
Plus ta odela me nerviraju, pa ne pliva odelo nego covek. Posteno bi bilo propisati da npr. u ovoj sezoni svi nose Arenina odela, sledece Speedo i svi da budu sto se toga tice ravnopravni. Kao sto u kajaku svi moraju da se voze u Nelo camcima, pa pobedi najbolji kajakas, a ne vlasnik najboljeg camca.