Mitro wrote:Kao neko ko živi u Bg ceo život a otac mu je iz Sarajeva a pola porodice u RS u Milićima, tačno mogu reći šta misle ljudi u RS i kakva je percepcije ljudi ovde u BG o svemu. Ljudi iz RS žele Srbiju koja ima jaku vojsku, bliske veze sa RS a ne žele Srbiju koja će se zbog nekih fantomskih EU integracija odreći RS, Vučić emituje to mada je kao i sve kod njega to sve prevara i vrv bi radi ostanka vlasti prodao sve pa i RS. Sa druge strane opozicija ili šta god je nausuprot Vučić ne deluje da ima bilo kakvo mišeljenje o RS ili o bilo čemu, bar kad govorimo ovoj nekoj formalnoj opoziciji Marinika-Đilas za ovu studentsku listu nzm. Problematika ljudi u RS je drugačija u odnosu na problematiku ljudi iz Srbije. Srbija treba jednom konačno da se odredi da li želi da bude neka regionalna sila i da onda snosi posledice svega toga što ide uz to, što vrv znači nikada ne ulazak u EU, vrv uvek lošiji standard građana. Ili će prihvatiti sve što se od nas traži, priznati Kosovo u postojećim granicama, odreći se RS i pristati da bude neka ok državica na periferiji dešavanja. Ovo večito cinculiranje gde pola ljudi ruši Vučića što nije još krenuo tenkovima na Kosovo a pola što ga nije priznao ne vodi nigde, ista priča je bila i sa Miloševićem.
Znači ljudi iz RS hoće jaku Srbiju ali zato neće da stanu uz svoj narod protiv tog Vučića koji radi na tome da tu Srbiju potpuno uništi, i koji je njima deo iste vlasti zajedno sa Dodikom.
Dobro neće da podržavaju Đilasa, koji je pritom njegov pa ne vidim tu razliku ali okej, a Dodik je isto tako bio deo iste ekipe i da tom vlašću
Zvuči kao dobar izgovor za deo stanovništva koji su prosto narodski pičke kao i ovi ovde koji su neutralni , i podržavaju i Dodika i Vučića .Ok kao i ovde ima deo jednostavno ekstremno neinteligentnih ljudi koji čak i takve elementarne stvari ne kapiraju ali to je manjina.
A šta kažu na to što im decu RS ovde Vučić leši od batina, mislim jel ih kao malo sramota da se klinčadija iz RS ovde bori za svoj narod ?
Mislim to su njihova deca, komšije, sugrađani ajde razumem boli me dupe za nekog klinca sa Ceraka ili iz Niša, ali kako sebi opravdaju ovo .