Board index Olimpijske Igre PyeongChang 2018

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Hajzenberg » 03 Sep 2025, 14:47

Srbi su odavno prodali i dušu đavolu i veru za večeru, svak' gleda samo sebe pa nam zato i ovako jeste. Zapanjujuć je broj ćacijevaca svih generacija a i ovi apolitični su poseban soj. I to posle svega, može jaje posle 12 dinara da "pojeftini" na 15 al' nema veze idu veće penzije. Ali i pored toga izgubili bi izbore u donekle fer uslovima.

Samo treba sačuvati zdrav razum koliko se može i ne ulaziti ni u kakve priče sa osobama suprotnog političkog mišljenja jer se upadne u vrzino kolo a živci stradaju, mozgovi su toliko isprani da tu ni Laza Lazarević ne pomaže.
Hajzenberg

Postby Old school » 03 Sep 2025, 14:49

Mikisha wrote:Ima li ovde zanatlija?
Sta mislite jel kasno momku sa 28-29 godina da krene da uci neki zanat?
Nema nekog znanja za zanat, ima ekonomsku skolu i ne zanima ga, a nije ubog u ruke i alate.

Keramika je para do jaja a Boga mi i vodoinstalater me je dobro iscedio u skorije vreme, plus vodoinstalater ima milione stvari koje moze da radi, od razvodjenja vode, postavljanja sanitarija, do otpusavanja govnara i odvoda..

Nikad nije kasno ako se ima volje i malo "talenta" u rukama.
Ja svaki posao zovem "zanatom" bez obzira da li je u pitanju vrhunski hirurg, advokat, novinar ili zidar i automeheničar.
Mora posao mnogo puta da prođe korz ruke pa ako se hoće i ima malko šlifa nema problema.
Svakako nisu svi zanati jednake težine iskustveno, neki traže kraću, neki podugačku praksu.
Nije majstorstvo sam uraditi već i znati pogoditi i naplatiti a ne postati govno od čoveka. Takvih je danas sve manje.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby medjutim » 03 Sep 2025, 15:27

jupol wrote:
medjutim wrote:nemali broj ljudi koji izlaze na ulice i koji ne podnose ovu vlast smatra peti oktobar greškom, i to ne samo zbog nedostatka šestog.

Vezivanje za šesti oktobar bi bilo pucanje u svoju nogu.

Znaci nemali broj ljudi na ulici smatra da treba Ivica da nas vodi?

5. oktobar moze da smatra greskom samo neko ko nije normalan ili nema pojma kako je izgledala Srbija 90ih... Moze da se dovede u pitanje nacin sprovodjenja i uspesnost, ali sigurno ne moze opravdanost. Da je taj 5. oktobar izgledao kao u Rumuniji 10ak godina ranije, verovatno ne bismo ni dosli u ovu situaciju sada, jer to bi znacilo da bi veliki deo garniture koja je 2012. zasela na vlast bio i te 2012. na robiji, a neki i pod zemljom... Samim tim bi postojala i odgovarajuca svest i u narodu i medju onima na vlasti o tome kakva je cena placena za sva nedela i neljudskosti i sistem, pre svega pravni i politicki, bi se podizao na zdravijim nogama...

Sto ne znaci da sada treba bilo sta da se vezuje za 6. oktobar, jer ako je vec potreban neki datum, onda je mnogo logicnije da to bude 1.11. koji isto nije daleko, a pritom, kao godisnjica tragedije, ne moze nicim da se ospori.

sve se slažem, ali cilj nije da dokazujemo šta je bilo u prošlosti, nego da srušimo ove sad. A za ovo nam treba svaki čovek. Pogotovo iz grupe onih koji bi lako mogli da završe s one druge strane.
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby Duh sa sekirom » 03 Sep 2025, 15:37

Karte su podeljene , ja više ne znam nikog ko se dvoumi na koju će stranu, čak za razliku od pre ne znam vise nikog koga politika ne interesuje, i svi koji su nekad tako pričali su sada protiv Vučića.Mozda zvuči glupo ali tek sada su shvatili o kakvom monstrum se radi o da ipak nije svejedno ko je na vlasti.
Da se razumemo ja ne kažem da uopšte ne postoje ljudi koji se još dvoume ali ih bar u mojoj okolini nema a verujem da je njih ukupno veoma malo, na nivou statističke greske.Pricam o ljudima koji će glasati ali još ne znaju da li će za ili protiv Vučića.
Duh sa sekirom

Postby soniko » 03 Sep 2025, 15:47

Dobro i postoji zemlja u kojoj je Seseljeva istina o savremenim dešavanjima uzima kao relevantna.
soniko

Postby ИлићКапитен22 » 03 Sep 2025, 15:50

soniko wrote:Dobro i postoji zemlja u kojoj se istorija uči iz Bulajićevih filmova
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby medjutim » 03 Sep 2025, 15:52

joj, Bulajićevi filmovi, koliko ljudi ispod 45 godina je uopšte gledalo Bulajićeve filmove i prihvatilo ih kao nekakvu istinu?
medjutim

Postby Buzz » 03 Sep 2025, 15:53

Nula.
Buzz

Postby Foteljas » 03 Sep 2025, 15:54

jupol wrote:5. oktobar moze da smatra greskom samo neko ko nije normalan ili nema pojma kako je izgledala Srbija 90ih... Moze da se dovede u pitanje nacin sprovodjenja i uspesnost, ali sigurno ne moze opravdanost. Da je taj 5. oktobar izgledao kao u Rumuniji 10ak godina ranije, verovatno ne bismo ni dosli u ovu situaciju sada, jer to bi znacilo da bi veliki deo garniture koja je 2012. zasela na vlast bio i te 2012. na robiji, a neki i pod zemljom... Samim tim bi postojala i odgovarajuca svest i u narodu i medju onima na vlasti o tome kakva je cena placena za sva nedela i neljudskosti i sistem, pre svega pravni i politicki, bi se podizao na zdravijim nogama...

:okk:
Najveci uspeh povratka crno-crvenih na vlast 2008-2012. bio je upravo to sto su uspesno dezavuisali petooktobarsku ideju, sto svojom sistematskom propagandom, sto samim rezultatima "zutih" u toj deceniji.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Nikola » 03 Sep 2025, 16:49

Za mesec dana ocekujem kulminaciju spina o 5.10. i pricu kako je tada rusena drzava, kako smo svi zamalo postali robovi, ali se, srecom, to nije dogodilo, a sada se potpuno isto pokusava.
Last edited by Nikola on 03 Sep 2025, 16:51, edited 1 time in total.
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby ИлићКапитен22 » 03 Sep 2025, 16:50

medjutim wrote:joj, Bulajićevi filmovi, koliko ljudi ispod 45 godina je uopšte gledalo Bulajićeve filmove i prihvatilo ih kao nekakvu istinu?

Хвала Богу па је Баз у праву :D
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby balkanski spijun » 03 Sep 2025, 16:59

5 oktobar je greska i mozda nije bio opravdan??

Ko je to napisao,da dobijem ban.Trazim,ali nema tog dela.

Kakvo lupetanje.

Nkad se zapitam da li ljudi pisu da bi druge iritirali.Neverujem da su bas toliki buzdovani.
balkanski spijun

Postby medjutim » 03 Sep 2025, 17:03

ovde srećom niko tako nešto nije napisao, što se mene tiče greška je samo što neprijatelj nije dotučen.

Ali šta misliš šta o petom oktobru misle npr Šarovićevi svedoci od kojih očekujemo da glasaju protiv vlasti?
medjutim

Postby balkanski spijun » 03 Sep 2025, 17:06

medjutim wrote:ovde srećom niko tako nešto nije napisao, što se mene tiče greška je samo što neprijatelj nije dotučen.

Ali šta misliš šta o petom oktobru misle npr Šarovićevi svedoci od kojih očekujemo da glasaju protiv vlasti?

Necu da mislim o njima i slicnima.Tako mozemo dublje u proslost.

Da mi gledamo sta sada.Valjda ce nesto da se nauci za ovih 25 godina.
balkanski spijun

Postby Kreanga » 03 Sep 2025, 17:28

Ma kakav 6.oktobar, niko vise ne moze da odredi bilo koji datum kao dan D.
Kreanga

PreviousNext

Return to PyeongChang 2018