Board index Olimpijske Igre PyeongChang 2018

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Old school » 04 Sep 2025, 15:50

Foteljas wrote:Kakav crni Bor, poslace i tamo SA odrede, potkupice i zatvorice kao i bilo gde van Beograda.

Sto se tice demografske promene strukture birackog tela, zaboravljas samo da ce on do tada vec dovesti 100.000 novih stanovnika iz trecih zemalja.

Dokle god se ne budeo pružao otpor hulja će biti ubeđena da joj se sve može.
Ako on pošalje SA odrede treba organozovano otići i otvoreno se konfrontirati istima pa kako bude. Mora neko da pozove na otpor. Studenti, opozicija kakva god da je.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby jupol » 04 Sep 2025, 16:22

Arsen Lupin wrote:Imam dovoljno godina da se secam prvih izbora 1990 i posle podele sps-spo, da ne ubijam volju i htenje, ovde sam sistem tj ljudi nece da se promene, koliko bi na izborima dobila lista koja bi predlozila privatizaciju zvezde i partizana, eps-a,telekoma i ostalih javnih preduzeca, raspustanje svih i pravljenje novih sluzbi , otvaranje dosije ( posto nam je potkazivanje i cinkarenje u krvi pocevsi od turaka pa do svih domacih vlasti) da se ne lazemo daj Boze da bi usla u parlament.

Sto privatizacija - javna preduzeca nisu nista drugo do aparata za zaposljavanje tj udomljavanje politickih kadrova na zalost u nas,to je praksa svih vlasti. Jel ce mene neko da ubedi da sledeca vlast ce imati suvi profesionalni menadzment jest do mojega. Kazu sluzbe uvek opstaju pa jeste kada su uvek uz vlast i prvi predosete promene pa brze bolje prebacuj se na drugu stranu , evo ne znam da li jos uvek neko veruje da je 5. oktobar narod na ulici promenio nesto, pa nije, poslovna i bezbednosna elita samo presla na drugu stranu a ovog ostavila na cedilu.

Trebamo malo i kao narod tj kao pojedinci da se zapitamo ko smo i sta smo, nisam bot samo mozda malo pesimista, redovno izlazim na sve izbore cak sam glasao i na referendumu za ustav 2006. jer smatram to normalnim.

Nije ovaj narod ni tako lose glasao s obzirom na to u kojim su uslovima glasali. Jedini iole slobodni izbori su bili u periodu 2001-2012.

Za 2000. sam vec napisao - prvo je narod sa ogromnom razlikom izabrao Kostunicu pa je tek onda elita izdala Slobu.

Pitanje je da li bi taj Sloba uopste dobio i 1990. da si imao nekih godinu-dve normalnih medija i normalne politicke kampanje u kojoj bi svi kandidati bili jednaki.

Opozicija koja je imala ubedljivo najbolje izborne uslove u istoriji visestranacja u Srbiji su Vucic i Toma.

Kada bi ovde vladala sloboda medija, onda bi se te drustvene anomalije koje pominjes odmah vracale kao bumerang. Ti zaposlis 100 cacija preko stranke, ali na svakih 100 dodje hiljadu onih koje nisi zaposlio - ako su mediji slobodni - jedna emisija koja sve to razotkrije i koju kad vide te hiljade ti si zavrsio...
PKAŠ
jupol

Postby Deran991 » 04 Sep 2025, 16:50

Tačno. Želeo neko da prizna to ili ne jedini period kada su Srbi u celoj svojoj istoriji živeli pod nekim obrisima demokratije je 2001-2012. Jedini period kada nismo imali medijsku cenzuru, apsolutistu na vlasti i kada nismo gajili kult ličnosti je upravo taj period. U tom periodu imali smo čak tri ličnosti koje su bile vladajuće, ali smenjive figure: Đinđić, Koštunica i Tadić. Tu je bio i Dinkić koji iako nikada nije bio 'glavni šef' bio je visok igrač, nije bio u ničijoj senci i jasno je stavljao do znanja koji resori i polja delovanja ga zanimaju i to je uglavnom o dobijao. S druge strane sada imamo Dačića koji skroz pristao na ulogu sporednog glumca, a stranku pretvorio u SNS privezak i maltene je integrisao u SNS. Ljudi više ni ne prave razliku između te dve stranke.
Uz to ''žuti'' su jedini u istoriji Srbije koji su priznali izborni poraz i mirno predali vlast protivnicima što niko pre njih nije uradio, a po svemu sudeći neće ni ovi trenutni.
Deran991

Postby Foteljas » 04 Sep 2025, 17:08

Samo sto je nizbrdo krenulo jos 2008, nakon "istorijskog pomirenja" i zelje Tadica da se pita za sve, pocetka svetske krize i pocetka bespogovoronog zaklinjanja u "EU nema alternativu"...
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby ИлићКапитен22 » 04 Sep 2025, 17:36

Пустили су Ивана Матовића напокон.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Kreanga » 04 Sep 2025, 17:50

E sad moze biti veselo kod nas
Kreanga