Board index Olimpijske Igre Tokyo 2020

Tokio 2020. - u susret OI

Re: Tokio 2021. - u susret OI

Postby Foteljas » 23 May 2021, 19:28

Da li onda Laslo Djere upada, ako ispunjava uslov igranja za reprezentaciju na Davis kupu?
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby octopus » 23 May 2021, 20:13

Ako je Nadal mogao da igra u Riju iako nije ispunjavao te famozne uslove igranja u DC, ne vidim što ne bi mogao u Tokiju Đere ili neko drugi visoko plasiran na ATP listi.

I molim kolege da ne kače više tekstove o mogućem odlaganju OI, jer je to čista glupost. :biggrin:
octopus

Postby Perate » 23 May 2021, 21:20

Tacno dva meseca do Olimpijskih igara. Hajmo malo da prognozirano, to nikad nije dosadno. Idemo li na dvocifreni broj? Hoce li Novak zasijati?
Perate

Postby octopus » 23 May 2021, 21:50

Definitivno ne dvocifreni. Ispali: Nemeš, Hodabaši, Stojadinov, Gejo, odbojkaši, kajakaši dosta ispod nivoa u Riju, strelci takođe. Previše je to po meni luksuza i pored nesumnjivog napretka u borilačkim sportovima i uvođenja basketa. Eventualno ispadanje košarkaša sa liste učesnika bi nas psihički slomilo. A možda i ne bi, jer bi dosta pao pritisak očekivanja. Novak ima šanse, ali ja bih potpisao bronzanu medalju.
octopus

Postby Puta Tapar » 23 May 2021, 22:52

Biće čudne igre, to je sigurno. Očekujem sve u rsngu od 3 do 7 medalja
Puta Tapar

Postby tremi08 » 23 May 2021, 23:17

Deluje prilicno realno da broj bude malo ili malo vise ispod 10. Ja bih bio zadovoljan sa 8-9 medalja, a sve preko toga bi bio ogroman uspeh.
tremi08

Postby Ing8 » 24 May 2021, 08:43

Mislim da Milenko Sebic u streljastvu danas ima priliku da izbori normu.
Ing8

Postby Foteljas » 24 May 2021, 09:08

octopus wrote:Definitivno ne dvocifreni. Ispali: Nemeš, Hodabaši, Stojadinov, Gejo, odbojkaši, kajakaši dosta ispod nivoa u Riju, strelci takođe. Previše je to po meni luksuza i pored nesumnjivog napretka u borilačkim sportovima i uvođenja basketa. Eventualno ispadanje košarkaša sa liste učesnika bi nas psihički slomilo. A možda i ne bi, jer bi dosta pao pritisak očekivanja. Novak ima šanse, ali ja bih potpisao bronzanu medalju.

Pojedini koje si nabrojao bi svakako imali sansi za medalju po nekakvom da tako kazemo "teorijskom kvalitetu", ali oni to ipak nisu potvrdili i u praksi. Npr. pomenuti Nemes je imao tri sanse da se izbori da ode na igre, nije uspeo nijednom. Onda ne kapiram zasto bi trebali da zato sto on nije otisao u startu budemo preterani pesimisti, ako praksa pokazuje da je upitno da li bi da je otisao tamo i stigao do medalje. Slicno vazi i za odbojkase. Jeste, oni su zvanicni evropski prvaci, cetvrti na svetu, jesu pravila bila nepravedna, ali je isto tako cinjenica da smo sve meceve u tim kvalifikacijama protiv glavnih protivnika odigrali slabo.
Ovi povredjeni su druga stvar, ali jbg, to je sudbina. Da su igre bile prosle godine, njih troje ne bi ni bili uzimani u razmatranje za ucesce. Sto se tice strelaca, s obzirom na specificnosti tog sporta i njihov debakl u Riju, oni ne brane nijednu medalju, tako da ce svaka eventualna medalja iz tog sporta biti samo plus. Za kajakase se slazem da ce sada biti sa daleko manje potencijala, ali ipak on i dalje postoji da se ponovi to jedno odlicje.

Mogu da sa slozim za kosarkase. Eventualni neodlazak mislim da bi bio prilican udar i na njih, ali verovatno i na celokupnu javnost da malo "spusti durbilj" sto se tice ocekivanja, sto samo po sebi mozda i ne bi bilo lose, jer bi se pojedini rasteretili ocekivanja. Novak medalju ovoga puta jednostavno mora da donese kako zna i ume, mada mislim da bi i bronza pre mirisala na neuspeh.

Sad, u odnosu na Rio, ocekujem da se odbrani minimum pet medalja (vaterpolisti, odbojkasice, kosarkasi, rvanje, tekvondo).
Basketasi i Novak takodje vidjeni sa medaljama oko vrata. To je sedam.
Ostali aduti su: Majdov, Prekovic, neko od ovo dvoje kajakasa, strelci, kosarkasice, Ivana ako nekim slucajem iznenadi, veslaci ako bas iznenade, plus rvanje ili tekvondo moguce i vise medalja. Valjda moze iz tog kontigenta da se uzme jos koja medalja, sa tri bi vec bili dvocifreni.

Ing8 wrote:Mislim da Milenko Sebic u streljastvu danas ima priliku da izbori normu.

Mislim da je i Prekoviceva u karateu od danas i formalno potvrdila ucesce na igrama.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby octopus » 24 May 2021, 12:14

Jasno je da bi deo sportista koje sam nabrojao imao ne velike šanse da osvoji medalju, ali OI su to, nikad ne znaš kako će karte da se otvore, pogotovo sad kad će zasigurno biti najviše iznenađenja u istoriji. Atmosfera bez publike, karantin...sve su to nove i neistražene okolnosti. Naravno, Olivera Jevtić, Dudaš ili bilo koji naš plivač, nemaju teoretske šanse ni da im sudi Novak Simović...ali gore pobrojani su ih imali u procentima ili bar u promilima i šteta je što je sve to otišlo u nepovrat. Kad smo pre par meseci brojali potencijalne kandidate, nigde nije bilo ni Starovićke ni veslačkog dvojca. Sad su i oni u nekoj igri. Isto kao što je bila Maksimovićka u Londonu ili košarkašice u Riju, sa ne velikim šansama. Bitno je da je što više bilo kakvih kandidata, pa i takvih. U tu kategoriju spadaju i Španovićka i Sinančević, kao i Sebić kojem upravo držimo fige! Nadamo se i olimpijskom nastupu Bobe Bitevića ili još nekog karatiste. I tu bi bili neki procenti u igri.
octopus

Postby octopus » 24 May 2021, 15:36

Sebić uzeo kvotu! Bravo. Ovo je 69. zvanična kvota.

Peto mesto na EP je zauzeo. Sad mi je lakše što je Kovačević za dlaku izvisio. Iako je ovo kvota u vazdušnoj, od Sebića se glavno očekuje u trostavu. Ne mogu da kažem da očekujem medalju, ali dobar kandidat iz prikrajka.

Sad je projekcija bliža 95 nego 90. :okk:
octopus

Postby Ing8 » 24 May 2021, 16:15

Danas pistolj nije isao u streljastvu, ne znam da li ce Dimitrije Grgic imati jos jednu priliku u Osjeku, u pistolju se deli samo jedna kvota.
Ing8

Postby bezvezarije » 24 May 2021, 19:36

octopus wrote:Sebić uzeo kvotu! Bravo. Ovo je 69. zvanična kvota.

Peto mesto na EP je zauzeo. Sad mi je lakše što je Kovačević za dlaku izvisio. Iako je ovo kvota u vazdušnoj, od Sebića se glavno očekuje u trostavu. Ne mogu da kažem da očekujem medalju, ali dobar kandidat iz prikrajka.

Sad je projekcija bliža 95 nego 90. :okk:

Nije sve u kvantiteti nego i u kvaliteti.
bezvezarije

Postby octopus » 24 May 2021, 20:12

Zapravo, sve je u kvaliteti. Ali pošto su B norme gotovo izumrle, nema ni naduvavanja broja takmičara. Svako ko otputuje, to je i zaslužio i lepo je imati mnogo kvalitetnih sportista na najprestižnijoj smotri, bez obzira što neki imaju 0% šansu da uzmu odličje.

Jedna lepa vest za Olimpa. Pojavila se neka Holanđanka, koja je ovih dana bacila disk preko 70m.
A i Krauzer je konačno prebacio 23m. Ludilo.
octopus

Postby bezvezarije » 24 May 2021, 20:19

Da ali nemamo puno kandidata za zlato. Kosovari imaju puno u judou, Hrvati skoro u svakom sportu, sad su im se pojavili i teniski par Pavić Mektić. Tako da se ja ne radujem puno olimpijskim igrama, eventualno zbog Đokovića, košarkaša i odbojkašica.
bezvezarije

Postby octopus » 24 May 2021, 20:26

Ne treba se previše opterećivati drugima. Hrvati su uzeli 3 medalje u tenisu kad nisu bili izraziti favoriti. Videćemo kako će to biti sada, pogotovo kad interes pokažu mnogi kvalitetni singl igrači kojih inače nema na ATP dubl turu. Šiptari mogu do 2 medalje u džudou i to je to. Nemamo puno kandidata za zlato, to je tačno. Ali ni drugi nemaju. Mnogi bi voleli da imaju Novaka, odbojkašice ili basketaše, koji važe kao prvi favoriti.
octopus

PreviousNext

Return to Tokyo 2020