octopus wrote:Definitivno ne dvocifreni. Ispali: Nemeš, Hodabaši, Stojadinov, Gejo, odbojkaši, kajakaši dosta ispod nivoa u Riju, strelci takođe. Previše je to po meni luksuza i pored nesumnjivog napretka u borilačkim sportovima i uvođenja basketa. Eventualno ispadanje košarkaša sa liste učesnika bi nas psihički slomilo. A možda i ne bi, jer bi dosta pao pritisak očekivanja. Novak ima šanse, ali ja bih potpisao bronzanu medalju.
Pojedini koje si nabrojao bi svakako imali sansi za medalju po nekakvom da tako kazemo "teorijskom kvalitetu", ali oni to ipak nisu potvrdili i u praksi. Npr. pomenuti Nemes je imao tri sanse da se izbori da ode na igre, nije uspeo nijednom. Onda ne kapiram zasto bi trebali da zato sto on nije otisao u startu budemo preterani pesimisti, ako praksa pokazuje da je upitno da li bi da je otisao tamo i stigao do medalje. Slicno vazi i za odbojkase. Jeste, oni su zvanicni evropski prvaci, cetvrti na svetu, jesu pravila bila nepravedna, ali je isto tako cinjenica da smo sve meceve u tim kvalifikacijama protiv glavnih protivnika odigrali slabo.
Ovi povredjeni su druga stvar, ali jbg, to je sudbina. Da su igre bile prosle godine, njih troje ne bi ni bili uzimani u razmatranje za ucesce. Sto se tice strelaca, s obzirom na specificnosti tog sporta i njihov debakl u Riju, oni ne brane nijednu medalju, tako da ce svaka eventualna medalja iz tog sporta biti samo plus. Za kajakase se slazem da ce sada biti sa daleko manje potencijala, ali ipak on i dalje postoji da se ponovi to jedno odlicje.
Mogu da sa slozim za kosarkase. Eventualni neodlazak mislim da bi bio prilican udar i na njih, ali verovatno i na celokupnu javnost da malo "spusti durbilj" sto se tice ocekivanja, sto samo po sebi mozda i ne bi bilo lose, jer bi se pojedini rasteretili ocekivanja. Novak medalju ovoga puta jednostavno mora da donese kako zna i ume, mada mislim da bi i bronza pre mirisala na neuspeh.
Sad, u odnosu na Rio, ocekujem da se odbrani minimum pet medalja (vaterpolisti, odbojkasice, kosarkasi, rvanje, tekvondo).
Basketasi i Novak takodje vidjeni sa medaljama oko vrata. To je sedam.
Ostali aduti su: Majdov, Prekovic, neko od ovo dvoje kajakasa, strelci, kosarkasice, Ivana ako nekim slucajem iznenadi, veslaci ako bas iznenade, plus rvanje ili tekvondo moguce i vise medalja. Valjda moze iz tog kontigenta da se uzme jos koja medalja, sa tri bi vec bili dvocifreni.
Ing8 wrote:Mislim da Milenko Sebic u streljastvu danas ima priliku da izbori normu.
Mislim da je i Prekoviceva u karateu od danas i formalno potvrdila ucesce na igrama.