Board index Olimpijske Igre Tokyo 2020

Košarka - Tokio 2020 - Muški turnir

Ko će osvojiti zlato?

Poll ended at 24 Jul 2021, 09:47

Sjedinjene Američke Države
11
58%
Španija
2
11%
Francuska
1
5%
Australija
1
5%
Argentina
1
5%
Slovenija
3
16%
Neko treći
0
No votes

Total votes : 19

Re: Košarka - Tokio 2020 - Muški turnir

Postby Slavisak » 26 Jul 2021, 12:08

Micicu umrla majka dok je bio sa reprezentacijom u Kini :roll:
Slavisak

Postby Dylam Dop » 26 Jul 2021, 13:33

@slavisak

Tih 2005-2009 jos su basketaski tereni po Srbiji/RS bili puni klinaca. U medjuvremenu se promijenio i odnos samih igraca prema kosarci, nac. dresu, kalendar takmicenja koji je zgusnut, a i same kosarkaske skole koje vise forsiraju one koji imaju novca da ih plate..

Jedina razlika je sto nikad vise (ljetnih) kampova nije bilo kao sad. Jedino bi nas mogao izvuci vanredni talenat poput Luke koji gori za kosarku. Bar tako ja vidim stvari u futuru. Bice jedan jako duuuug/predug post kad ode ova generacija..

@somborski lelemud je odustao od OI najvise iz razloga sto ce mu se zena poroditi u SAD, pa da joj bude u drustvu kad budu letjeli preko bare za par dana (ako vec nisu zapalili), jerbo joj je navodno rizicno zbog poodmaklog stadijuma trudnoce da leti kasnije* (= polovinom avgusta), sve ostalo su izgovori.. Tako da moze da se kaze da prakticno vec igra za Ameriku (NBA i potomka koji ce dobiti njihovo drzavljanstvo).

*naravno, moglo je to vjerovatno i drugacije da se rijesi: -da neko iz familijarnog kruga, njenog ili njegovog, leti s njom i pravi joj drustvo tamo, a muzek potom da uzme prvi avion iz Tokija za Denver po okocanju nastupa na OI.
Dylam Dop
Guest

Postby grobar_Zvornik » 26 Jul 2021, 13:42

Јапанци су били конкурентни 15 минута. (26:26)
На полувремену Шпанци воде 48:28 и чудо би се требало десити да видимо преокрет.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Bolkonski » 26 Jul 2021, 14:10

Pleše Riki Rubio.

Uzeće još jednu medalju, i dodatno učvrstiti status najbolje košarkaške reprezentatcije u dosadašnjem toku 21. veka.
Bolkonski

Postby Slavisak » 26 Jul 2021, 14:18

Ne delim tvoje razmisljanje kada je buducnost nase kosarke . Imamo mi kvalitetnih mladih igraca , ako se pravilno razviju bicemo mi opet pri samom vrhu evropske i svetske kosarke . Da bi se igraci redovno odazivali pozivu da igraju za reprezentaciju, moramo da imamo i dobar KSS i zdravu atmosferu u istom.

Taj porodjaj Jokiceve zene mi je bezvezan razlog, ne poradja se on , a nije doktor ni babica, kontakt sa njom je mogao da odrzava preko telefona,skajpa itd. Covek jednostavno ne zeli da igra za reprezentaciju , kada se poslednji put odazvao kao ubedljivo najbolji igrac kojeg imamo i glavna zvezda ekipe, dosao je na pipreme sa dvadesetak kilograma viska, pa ono je bila sramota kako je izgledao , pa su mu se pravili ustupci, napustio je Grcku kako bi gledao trku svog konja :wacko: Kao sto sam vec napisao, ja mislim da on uopste ne voli kosarku, rodjen je sa talentom za istu , unovcio je taj talenat, i kosarku shvata kao surovi biznis, ne bi me uopste iznedailo kada bi karijeru zavrsio u ranim tridesetim.
Slavisak

Postby Bolkonski » 26 Jul 2021, 14:25

Jokićeve reakcije tokom NBA utakmica dosta demantuju stavove o njemu kao nekom teškom flegmatiku koji se "igra košarke" i ponaša kao da ga ništa ne dotiče i niko i ništa ne utiče na njega, a najviše to da je gotovo nezainteresovan za košarku.

Čovek, uz Lebrona, ima verovatno najveći broj prilično vatrenih reakcija na sudijske odluke, a videlo smo da ume i da udari, a da je nezainteresovan za košarku večno bi ostao NBA igrač sa nekih desetak poena i šest skokova po utakmici.
Bolkonski

Postby Slavisak » 26 Jul 2021, 14:33

Pa to mu je zanimanje, posao, igrama u klubu zaradjuje ugovore,bonuse itd . Ljubav prema sportu se pokazuje ucestvovanjem na reprezentativnim takmicenjima, gde nema nekog velikog finansijskog stimulusa , uporedi njega sa Pau Gasolom, koji se skoro uvek odazivao Sapniji osim kada je bio povredjen, a igrao je duge sezone, NBA finala, plej of-ove itd . Pau Gasol obozava kosarku ,voli da osvaja titule i medalje , da se nadmece, da bude najbolji u svojoj profesiji ,a ovaj nas :roll: Da obozava kosarku, takmicar u njemu bi hrlio da zaigra za reprezentaciju, da pokusa da osvoji nesto u karijeri, pogotovo posle neuspeha na SP, za koji je on poprilicno odgovoran i neslavnog zavrsetka u plej of-u, a njegov izgovor je bio kako je umoran, u 26 godini, u najvecem naponu snage :roll:
Slavisak

Postby Bolkonski » 26 Jul 2021, 14:44

Pau Gasol obožava svoju državu, igra zbog osećaja pripadnosti naciji i želje da nešto da i ostavi zemlji.
Jokić verovatno nema osećaj pripadnosti ovoj zemlji, a time ni želju da nešto ponudi toj zemlji.
Ali, to ne znači da ne voli košarku.

On u NBA može da zaradjuje isti novac i bez vatrenih reakcija na svaku sudijsku odluku, a danas, kada je prva zvezda tima, može i da preskače utakmice, a ne da odigra svaku u ligaškom delu sezone.
Meni njegovo ponašanje u Denveru nikako ne odaje utisak nezainteresovanog flegmice koga ništa ne dotiče i koga košarka, utakmice i nadmetanje preterano ne zanimaju.
Last edited by Bolkonski on 26 Jul 2021, 15:27, edited 1 time in total.
Bolkonski

Postby veljkos161 » 26 Jul 2021, 14:45

Ima onaj snimak kad place posle Rija na doceku u Somboru.
Cudna glava jako :biggrin:
On je na tom turniru i pre svega u kvalifikacijama nagovestio velike stvari i bas se secam da sam pomislio "Uf odlicno, radi ga reprezentacija, igrace redovno".
Fino sam se zajebao.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Cvele » 26 Jul 2021, 14:54

Bolk objašnjava.

Što ne znači da ne osetim "meh" momenat kad vidim Luku i druge momke kako grizu za repku i to uporedim sa Jokićem, ali jebiga...
Cvele

Postby СрбинПодгорица » 26 Jul 2021, 15:41

Ако је разлог жена трудноћа итд. то не можемо човјеку замјерити дијете је дијете. Наравно сваки остали разлог осим повреде јер за озбиљну критику.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby veljkos161 » 26 Jul 2021, 15:43

СрбинПодгорица wrote:Ако је разлог жена трудноћа итд. то не можемо човјеку замјерити дијете је дијете. Наравно сваки остали разлог осим повреде јер за озбиљну критику.

Nije.
A sve i da jeste, termin joj je u jebenom septembru.
Rekoh apsolvirali smo da je kurcobolja ali evo opet se relativizuje da je dete opravdanje za sve :biggrin:
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Radonjaa » 26 Jul 2021, 15:46

Bolkonski wrote:Pleše Riki Rubio.

Uzeće još jednu medalju, i dodatno učvrstiti status najbolje košarkaške reprezentatcije u dosadašnjem toku 21. veka.

Tipujem na zlatnu
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby СрбинПодгорица » 26 Jul 2021, 15:52

veljkos161 wrote:
СрбинПодгорица wrote:Ако је разлог жена трудноћа итд. то не можемо човјеку замјерити дијете је дијете. Наравно сваки остали разлог осим повреде јер за озбиљну критику.

Nije.
A sve i da jeste, termin joj je u jebenom septembru.
Rekoh apsolvirali smo da je kurcobolja ali evo opet se relativizuje da je dete opravdanje za sve :biggrin:

Брате шта је тачно не знам, ако је курцобоља то је за критику жестоку, ако је дијете ја то не могу критиковати. Мада о томе је сада више излишно причати.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Slavisak » 26 Jul 2021, 16:45

Bolkonski wrote:Pau Gasol obožava svoju državu, igra zbog osećaja pripadnosti naciji i želje da nešto da i ostavi zemlji.
Jokić verovatno nema osećaj pripadnosti ovoj zemlji, a time ni želju da nešto ponudi toj zemlji.
Ali, to ne znači da ne voli košarku.

On u NBA može da zaradjuje isti novac i bez vatrenih reakcija na svaku sudijsku odluku, a danas, kada je prva zvezda tima, može i da preskače utakmice, a ne da odigra svaku u ligaškom delu sezone.
Meni njegovo ponašanje u Denveru nikako ne odaje utisak nezainteresovanog flegmice koga ništa ne dotiče i koga košarka, utakmice i nadmetanje preterano ne zanimaju.

Ne igra samo zbog osecaja pripadnosti naciji, on je cak iz onog dela Spanije koji tezi da se otcepi od Spanije. Covek je takmicar, uvek gladan trofeja i medalja , voli kosarku, takmicar je po prirodi , igra kosarku u cetrdesetim godinama, to je ljubav prema sportu , Jokic kada bude u Pauo-vim godinama , on ce imati 120+ kilograma i guli ce slaninu pod hrastom na nekom salasu. Ja bas vidim njegovu kurcobolju i nezainteresovanost i u NBA ligi, kada ima one periode od mesec i po dana , mrzi ga da sutira loptu na kos . Njemu kosarka nije strast i to je ocigledno. Takodje me interesuje, zasto muz mora da bude uz zenu dok se ova poradja, mislim ima ona verovatno majku,oca,brata ili sestru koji mogu da budu uz nju dok je ovaj odsutan. Ljudi su odlazili u ratove ostavljali zene same kod kuce, mesecima,godinama itd. Jokic na takmicarskom nivou jos nista nije osvojio u karijeri, ni u jednoj ligi u kojoj je igrao, od kadeta pa do seniora, ako mu je cilj bio samo da nagrne veliku lovu to je ok, ali kada zavrsi karijeru , ona ce biti manje vise prazna ako se izuzme suva statistika iz NBA lige.
Slavisak

PreviousNext

Return to Tokyo 2020