Bolkonski wrote:Pau Gasol obožava svoju državu, igra zbog osećaja pripadnosti naciji i želje da nešto da i ostavi zemlji.
Jokić verovatno nema osećaj pripadnosti ovoj zemlji, a time ni želju da nešto ponudi toj zemlji.
Ali, to ne znači da ne voli košarku.
On u NBA može da zaradjuje isti novac i bez vatrenih reakcija na svaku sudijsku odluku, a danas, kada je prva zvezda tima, može i da preskače utakmice, a ne da odigra svaku u ligaškom delu sezone.
Meni njegovo ponašanje u Denveru nikako ne odaje utisak nezainteresovanog flegmice koga ništa ne dotiče i koga košarka, utakmice i nadmetanje preterano ne zanimaju.
Ne igra samo zbog osecaja pripadnosti naciji, on je cak iz onog dela Spanije koji tezi da se otcepi od Spanije. Covek je takmicar, uvek gladan trofeja i medalja , voli kosarku, takmicar je po prirodi , igra kosarku u cetrdesetim godinama, to je ljubav prema sportu , Jokic kada bude u Pauo-vim godinama , on ce imati 120+ kilograma i guli ce slaninu pod hrastom na nekom salasu. Ja bas vidim njegovu kurcobolju i nezainteresovanost i u NBA ligi, kada ima one periode od mesec i po dana , mrzi ga da sutira loptu na kos . Njemu kosarka nije strast i to je ocigledno. Takodje me interesuje, zasto muz mora da bude uz zenu dok se ova poradja, mislim ima ona verovatno majku,oca,brata ili sestru koji mogu da budu uz nju dok je ovaj odsutan. Ljudi su odlazili u ratove ostavljali zene same kod kuce, mesecima,godinama itd. Jokic na takmicarskom nivou jos nista nije osvojio u karijeri, ni u jednoj ligi u kojoj je igrao, od kadeta pa do seniora, ako mu je cilj bio samo da nagrne veliku lovu to je ok, ali kada zavrsi karijeru , ona ce biti manje vise prazna ako se izuzme suva statistika iz NBA lige.