Board index Olimpijske Igre Tokyo 2020

Košarka - Tokio 2020 - Muški turnir

Ko će osvojiti zlato?

Poll ended at 24 Jul 2021, 09:47

Sjedinjene Američke Države
11
58%
Španija
2
11%
Francuska
1
5%
Australija
1
5%
Argentina
1
5%
Slovenija
3
16%
Neko treći
0
No votes

Total votes : 19

Re: Košarka - Tokio 2020 - Muški turnir

Postby Hajzenberg » 02 Aug 2021, 14:36

Ali koja glupost da Španija sa drugog mesta u grupi, sa skorom 2-1 i pobedom nad Argentinom ide na Amere a ta ista Argentina na Australiju, ne potcenjujući Kengure. Čarolije žreba zaista.
Hajzenberg

Postby Перкони » 02 Aug 2021, 15:55

Не само кошарка, већ и неки други спортови су организовани лоше. Иако можда делује да је кошаркашки турнир организован овако јер је циљ био избегавање калкулација тимова у групи (дај да избегнемо Амере барем до полуфинала, и сл.), срамота је да се Олимпијска медаља осваја са 6 одиграних утакмица. Раније је било 8 утакмица до медаље.
The will to win is important. But what is more important, is the will to prepare''.
- Bob Knight
Перкони

Postby Puta Tapar » 02 Aug 2021, 16:17

Uostslom, zašto insistiraju na 12 timova na Igrama dok istovremeno šire Mundobasket na 32. Idealno bi bilo 16.
Puta Tapar

Postby Koridor » 02 Aug 2021, 16:34

Apsolutno ste u pravu za sistem. 16 idealno - 8 evropskih, 8 ostatak.
Koridor

Postby Foteljas » 02 Aug 2021, 16:35

Budite srecni sto ima i ovih 12, zar nije bilo reci da postoji mogucnost da ce kosarka otpasti sa programa igara... :roll:
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby veljkos161 » 02 Aug 2021, 16:37

Pa mi smo sami otpali da vidimo kako je.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Dexi » 02 Aug 2021, 18:02

Перкони wrote:За Dexi: Хвала.
Не кажем да Италијани неће победити, али реално, ако не рачунамо дуел Словеније и Немачке, то би било велико изненађење. Не бих се усудио да прогнозирам јер су ме Италијани одушевили. У праву сте када кажете да ће Италијани бити растерећени јер немају бреме фаворита. У вези оног што су Радоња и Богун коментарисали, уколико се Французи буду прилагођавали Италијанима са нижом петорком, биће приморани да баце све карте на свој шут споља. Уколико Французи буду наметнули своју игру (са Гобером и Поаријеом), верујем да ће Италијани опет бранити рекет по сваку цену (барем због скока) и да ће моћи да живе са тим да су изгубили због бољег шута Француза за три поена. У оба случаја, као што сте рекли, Италијани немају шта да изгубе, и остаје им да бране рекет колико могу и ризикују са шутем Фурнијеа и Де Колоа. У нападу им само партија из хале Александар Николић, 15 тројки, пуно поена из друге шансе, и велика игра Полонаре и Галинарија (и рекао бих Фонтекиа, који је добар и са полудистанце) даје наду у победу. Обратите пажњу и на продоре Италијана.
Од поменутих фактора победе, статистички: Французи су бољи у скоку (39,7 наспарам 35 Италијана), шуту за три поена (37,7% наспрам 35,6). Очекујте више од 30 шутева Италијана за три поена. Интересантно је да Италијани на овом турниру губе најмање лопти (9,0) по мечу.

Шпанцима ће требати среће, као што су Американци промашили неке важне отворене шутеве (Дурентова 2 шута за три поена) против Француске у завршници и промашили два сл. бацања (Адебајо), изгубили две важне лопте (Лилард). Парадокс је да су Американци други најбољи по изгубљеним лоптама на целом турниру (9,3) иза Италијана, али њихова главна снага лежи у шуту за три поена (43,4%, а Шпанци 34,2%), укупном шуту (51,4%), и за њих важном шуту за два поена (60,0%, други иза Словеније). Као што сам и раније најавио, Грег Поповић је све карте бацио на шут (кад је тешко - ''аналитика'') и индивидуалне способности својих играча . Иако се Американци труде у одбрани, не блистају у скоку (37 по мечу), и ту лежи главна шанса Шпанаца који су ту за нијансу бољи (37,7). Амерички новинар, Кевин Пелтон, је недавно написао текст после пораза Американаца од Француске и закључио да ''златна медаља у Токиу и није толико у интересу САД, дугорочно гледано'', јер Американцима треба бољи програм прављења репрезентације (зато сам ја још пре ОИ ''прозивао'' Џерија Коланђела). Тражење оправдања или нешто друго? Коланђело напушта функцију менаџера тима САД, после ове Олимпијаде.

Italijanima je jedina sansa da ubrzaju igru i rasire je maksimalnk kao u Beogradu.Kod Azura svi mogu da sutiraju spolja.
Da probaju sutem kao u Beogradu da nesto urade.
Uz rasterecenost to im je glavni adut.
Isto tako kao sto neko rece Francuzi su umeli da omanu na ranijim turnirima pod teretom favorita.
Videcemo dal ce se Italijanska bajka nastaviti i u ekipnim sportovima.
Dexi

Postby ExEr » 02 Aug 2021, 19:21

Daj zajebite vis kvotovanje kilometarskih carsava, pa kvot na kvot, ubiste dusu. Vise i ne citam, samo srolam.
Deksi napise kilometar, ovaj ga kvota, ovaj uradi analizu kilometar ovaj ga kvota i napise bravo...izludjeh :wacko:
Lepo su pravila napisana, daj malo povedite red, ili ako ga kvotas, sve izbrisi ostavi jednu recenicu i tri tacke i znace se na sta se odnosi

Dusu ubiste napacenu
Kiselinu sipam u oči kakve sve pičke navijaju za Partizan
ExEr

Postby Dexi » 02 Aug 2021, 19:56

ExEr wrote:Daj zajebite vis kvotovanje kilometarskih carsava, pa kvot na kvot, ubiste dusu. Vise i ne citam, samo srolam.
Deksi napise kilometar, ovaj ga kvota, ovaj uradi analizu kilometar ovaj ga kvota i napise bravo...izludjeh :wacko:
Lepo su pravila napisana, daj malo povedite red, ili ako ga kvotas, sve izbrisi ostavi jednu recenicu i tri tacke i znace se na sta se odnosi

Dusu ubiste napacenu

Znam u pravu si.Povescu malo racuna o tome :okk:
Last edited by Bogun on 02 Aug 2021, 20:05, edited 1 time in total.
Reason: Onda ne troluj u ovom postu!
Dexi

Postby Перкони » 02 Aug 2021, 21:04

За Dexi: Не верујем да ће Французи дозволити брзу игру, а мислим да то Италијанима не одговара, јер у том случају неће моћи никако да зауставе Фурнијеа и Де Колоа. Французи играју јаку одбрану и биће интересантно видети како ће се Италијани ту снаћи, поготово око линије за три поена. Слажем се да Италијани треба да рашире одбрану Француза. Не очекујем пуно поена, следи рововска борба.

Да не испадне да сам скроз отписао Немце, поменућу неколико ствари. Немци играју прилично ригидно, нема много креативности. Главна снага им је колектив, скок, и шут за три поена. Они после Американаца имају најбољи проценат шута за три поена (41,8%) и просечно упуте 30,3 шута за три поена по мечу. Словенци упуте 40 тројки по мечу (више него Американци), а проценат им је 35,6%. Немци, ако им се укаже прилика, испалиће и 40 шутева за три поена. Исто тако, морају да играју леђима ка кошу што више, јер ту и могу остварити малу предност. Опет, против Италијана, слабо су одиграли скоро сви високи играчи Панцера: Фојтман, Тиман, Бартел, Бенцинг (то нешто говори и о Италијанима, и зато их не отписујем против Француза). Главна предност Словенаца је скок са 54,7 по мечу (од тога 16,7 у нападу) наспрам 38 скокова Панцера (и они добро скачу у нападу - 11,7 по мечу) и искуство. Проблем Немаца, као и свих досадашњих противника Словеније, је како бранити тројку Словенаца и контролисати дефанзивни скок. Поређења ради, Американци су једва надскочили Иран (40-38), солидно надскочили Чешку (36-29), док су Словенци доминирали у скоку у свим утакмицама. Зато Змајчеки побеђују са великом разликом. Ако Немци неким чудом буду успели да неутралишу предност Змајчека у скоку, уз свој просечан шут за три поена и једно 15 тројки (покушаће из све снаге), уз боље чување лопте (губе 16,7 по мечу) имају чему да се надају. Словенци у одбрани треба само да зауставе Немце да шутирају за три поена у већој мери или им доста смање проценат успешности, и не допусте много скокова у нападу. Словенија по мечу допушта 35,3 шута за три поена својим противницима.
Last edited by Перкони on 02 Aug 2021, 21:31, edited 2 times in total.
The will to win is important. But what is more important, is the will to prepare''.
- Bob Knight
Перкони

Postby Sani » 02 Aug 2021, 21:22

USA ce ubiti Spance, a vreme je i da se Slovenija raspadne :biggrin:

Francuze isto ocekujsm rutinski, dok ce se Australija i Argentina muski pobiti.
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby grobar_Zvornik » 02 Aug 2021, 21:35

Radonjaa wrote:Ne bi me čudilo da Francuze i Italija namuči, a protiv Slovenaca bi objektivno bili autsajder

Желиш рећи како је Словенија у евентуалном дуелу са Француском фаворит?
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby veljkos161 » 02 Aug 2021, 21:38

Mozda je bas favorit krupna rec ali mogao bi Doncic da ih izbaci dok trepnes.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Radonjaa » 02 Aug 2021, 21:45

grobar_Zvornik wrote:Желиш рећи како је Словенија у евентуалном дуелу са Француском фаворит?

Da, blagi. Već sam to obrazlagao par puta, pa da ne spamujem temu dalje. Mislim da bi prevagu odnijelo samopouzdanje koje Slovenci imaju kad je Dončić u ekipi. Vidio sam podatak da sa njim u sastavu u 4 godine imaju skor 19-0, to dosta govori. Čak mislim da im je Španija manje odgovarala kao protivnik, nego što bi Francuzi.

Ali prvo da vidimo i jedne i druge noćas, Slovenci su baš debelo favorizovani protiv Njemaca, a Njemci su odlična šuterska ekipa, koja za čas može da napravi problem ako ih potcijeniš.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby grobar_Zvornik » 02 Aug 2021, 21:48

Видјећемо.
И даље сам става да је у елиминационој фази Луки неопходан конкретан допринос бековске линије. Да ли су Препелић и дружина за то спремни...
С друге стране Французи су физички доминантни. Сувишно је и поменути Гобера и шта је спремио Димецу и Тобију. Све ово хипотетички пишем ако буде...

Турнир без Србије, Грчке и Литваније... све ове екипе би, без икакве дилеме, биле доста конкурентније и од Чешке и од Швабије.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

PreviousNext

Return to Tokyo 2020