Dimitrije wrote:Фантом wrote:Samo sto su ti doktori tamo stvarno klozetari jer im uglavnom nisu nostrifikovane diplome pa peru nemacka dupeta kao medicinske sestre.
Ostali pobrojani se svakako u velikom procentu odlucuju da ostanu ovde jer mogu da nadju dobro placen posao.
Epska glupost. Bez duznog postovanja. Brate slatki dal' si realno napisao ovu budalastinu?
Ovaj forum se menja, ljudi dolaze I odlaze ali ostaje polako ta prica, ta laz, bezobrazluk I budalastina o pranju klozeta. Nadam se da se vasa borba protiv odlaska ljudi (necu namerno upotrebiti "odliv mozgova" ili nesto slicno) ne svodi na proseravanje te vrste.
Sta je glupost? Bez duznog postovanja™ izgleda da nisi najbolje savladao lekcije o citanju sa razumevanjem.
Igrom slucaja imam u okruzenju dosta diplomiranih medicinara, niti jedan nije otisao da radi kao doktor, oni srecni su zavrsili srednju medicinsku i lako zavrsili nostrifikaciju za istu, dok ovi manje srecni sa gimnazijom su ili kupovali diplome srednje medicinske ili zavrsavali vandredno. Neki su sad blizu te aprobacije ili kako im se to vec zove da postanu i tamo lekari ali su prvo bili medicinski tehnicari. Doduse da se ogradim, mozda je to do ovog med. fak. u Kgu
Klozetari sam napisao jer je mnogima ispod casti da ovde rade takav posao dok tamo rado to rade, jbg razumem da je tamo veca plata al' kad bi samo malo manje moralisali ovde oko toga. Znaci manje "necu to ovde da radim ja sam doktor, a vise "necu to da radim za te pare".
@JD
Slazem se da je za vecinu koja ode tamo med i mleko, ali treba imati muda i stomak za te kompromise.