Board index Košarka Evropsko prvenstvo u Košarci 2022.

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Max Manus » 07 Oct 2018, 16:12

Poznajem doktore nauka od 30god koji u svojoj profesiji ovde zbog tešnološke zaostalosti može da zarađuje 600-800e a u Nemačkoj 7-8 puta više,potrošiš pola života na školovanje da bi te neko ovde srozavao .Ne podržavam odlazak ali ovakve i slične slučajeve razumem u potpunosti.

Ja ne idem još uvek niti planiram,ali verujem da ni najtvrđi zagovornici ostanka ovde nisu svesni gde život može da ih nanese.
Što se pranja klozeta i sudova tiče to ste u pravu mahom ljudi koje mrzi da rade na sebi pa idu lakšim putem praću sudove po 12 sati u kafiću tu ne treba mnogo mozga a plaćen si kao it stručnjak u Srbiji.A onda jednog dana postaneš neku kurčev menadžer :biggrin:

Ovde je teško ali ako radiš na sebi dovoljno može da se obezbedi pristojan život.Naravno ima ljudi koji sebe jednostavno vide na zapadu i to je to.

Samo bez osuđivanja ljudi koji idu ili su otišli nisu svi govnari
Max Manus

Postby Dimitrije » 07 Oct 2018, 16:18

Ljudi koji peru klozete/sudove napolju prali bi ih I u Srbiji. Osim studenata/skolaraca. Sve drugo je...
Dimitrije

Postby V.M. Varga » 07 Oct 2018, 16:26

Kad smo već kod zdravstva, iz diskusije sa načelnikom poliklinike koju sam, itekako upućen u nedostatak kvalitetnog kadra i to na svim nivoima, od sestara, pa do hirurga.

Ovakav, sasvim očekivan, odliv nisu imali nikada. Za sestre su čak počeli zapošljavati ove iz privatnih srednih škola u okviru benzinskih pumpi sa periferija što se "prekvalifikuju" i za tri meseca dobiju diplomu. Od hirurga ostali su oni što broje do penzije i oni što imaju svoje privatne klinike pa im rad tu služi kao reklama za svoj privatni sektor.
V.M. Varga

Postby baketa96 » 07 Oct 2018, 16:36

U CG je isto katastrofalna situacija sto se tice zdravstva.

Javni zdravstveni sistem Crne Gore, u posljednje četiri godine napustila su 102 ljekara, saopšteno je iz Sindikata doktora medicine.

Sloboda je zena...uzmi je-Dzony Stulic
baketa96

Postby Фантом » 07 Oct 2018, 19:31

Dimitrije wrote:
Фантом wrote:Samo sto su ti doktori tamo stvarno klozetari jer im uglavnom nisu nostrifikovane diplome pa peru nemacka dupeta kao medicinske sestre.

Ostali pobrojani se svakako u velikom procentu odlucuju da ostanu ovde jer mogu da nadju dobro placen posao.

Epska glupost. Bez duznog postovanja. Brate slatki dal' si realno napisao ovu budalastinu?
Ovaj forum se menja, ljudi dolaze I odlaze ali ostaje polako ta prica, ta laz, bezobrazluk I budalastina o pranju klozeta. Nadam se da se vasa borba protiv odlaska ljudi (necu namerno upotrebiti "odliv mozgova" ili nesto slicno) ne svodi na proseravanje te vrste.

Sta je glupost? Bez duznog postovanja™ izgleda da nisi najbolje savladao lekcije o citanju sa razumevanjem.

Igrom slucaja imam u okruzenju dosta diplomiranih medicinara, niti jedan nije otisao da radi kao doktor, oni srecni su zavrsili srednju medicinsku i lako zavrsili nostrifikaciju za istu, dok ovi manje srecni sa gimnazijom su ili kupovali diplome srednje medicinske ili zavrsavali vandredno. Neki su sad blizu te aprobacije ili kako im se to vec zove da postanu i tamo lekari ali su prvo bili medicinski tehnicari. Doduse da se ogradim, mozda je to do ovog med. fak. u Kgu

Klozetari sam napisao jer je mnogima ispod casti da ovde rade takav posao dok tamo rado to rade, jbg razumem da je tamo veca plata al' kad bi samo malo manje moralisali ovde oko toga. Znaci manje "necu to ovde da radim ja sam doktor, a vise "necu to da radim za te pare".

@JD
Slazem se da je za vecinu koja ode tamo med i mleko, ali treba imati muda i stomak za te kompromise.
дошао да вређа
Фантом

Postby Dimitrije » 07 Oct 2018, 19:58

Kao sto rekoh, bez citanja sa razumevanjem tm, ko pere klozete/sudove po Srbiji prace ih I preko. Moja je greska sto nisam stigao jos da upoznam (a znam ih I ja mnogo) medicinara koji ce da zavrsi fax I zapali da pere guzice. Dal' su ponosni, dal' nece da seru po svojoj diplomi I minulom radu, nemam pojma.
Nista licno.
Dimitrije

Postby Admiral » 07 Oct 2018, 22:02

V.M. Varga wrote:Kad smo već kod zdravstva, iz diskusije sa načelnikom poliklinike koju sam, itekako upućen u nedostatak kvalitetnog kadra i to na svim nivoima, od sestara, pa do hirurga.

Ovakav, sasvim očekivan, odliv nisu imali nikada. Za sestre su čak počeli zapošljavati ove iz privatnih srednih škola u okviru benzinskih pumpi sa periferija što se "prekvalifikuju" i za tri meseca dobiju diplomu. Od hirurga ostali su oni što broje do penzije i oni što imaju svoje privatne klinike pa im rad tu služi kao reklama za svoj privatni sektor.

Poslovno dosta saradjujem sa doktorima.
Situacija u kojoj se zdravstvena delatnost nalazi je katasrofalna.

Bukvalno sve sto vredi je otislo. Niko nije lud da uci ceo zivot i radi za 60.000 a onaj sa zapada uzme x10.

Vidim da su uveli da svako ko zavsi medicinski iznad nekog proseka ( nisam siguran kog) automatski dobija posao.

Jos jedan minus sistemu je sto pravno, onaj dr koji je zaposlen u drzavnom sektoru, ne moze da otvori svoju ordinaciju u privatnom sektoru.
I tu su ograniceni.
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby Desetka » 08 Oct 2018, 11:51

Jedno pitanje za vas preko Drine. Da li su ti Dodikovi oponenti zaista izdajnici ili se kao ovde u Srbiji svi koju su protiv vlasti proglasavaju za izdajnike, a nema veceg izdjanika od Vucica?
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
Desetka

Postby stihl » 08 Oct 2018, 12:05

Mješavina, pola izdajnici a pola glupani zalutali u politiku, koje su ovi prvi nasankali.
stihl

Postby Ron Swanson » 08 Oct 2018, 12:07

Kakve rečenice jbt, kao da si Dodikov ljubavnik.
Ron Swanson

Postby Pit Bull » 08 Oct 2018, 12:08

Svaka cast :D

Ja sam prognozirao na temi 2% razlike pobedu za Dodika i 1% za Zeljku. Mrsko mi da vracam da vidim kako sam gadjao sa parlamentom...
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Dr Arslanagic » 08 Oct 2018, 17:56

Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Гроф Тинторето » 08 Oct 2018, 18:27

Izgrlise se Sergej i Vucko
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Admiral » 08 Oct 2018, 22:46

Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby Dylam Dop » 08 Oct 2018, 23:01

Ron Swanson wrote:Ni pomena o 5. oktobru 2000. godine... Jedini gori od DOS mafije su oni koje je DOS sklonio sa vlasti, a koji su nas sad ponovo zajahali.

Valjda će doći dan kada ćemo se rešiti zaostavštine KPJ, ali i radikala, presvučenih i starih.

Dylam Dop
Guest

PreviousNext

Return to Evropsko prvenstvo u Košarci 2022.