Tegi wrote:Pade mi na pamet jedna stvar dok gledah ovo. Četnici i ustaše se ne mogu porediti, ali kada bi ovi naši znojavi samadžićevci bili Hrvati, veličali bi ustaštvo podjednako kao što danas veličaju četništvo.
Da ovi orangutani sa klipa ne dižu dva umesto tri prsta, tačno se ne bi ni primetilo da li su Srbi ili milogorci. Izgledaju kao Srbi, vesele se kao Srbi, slušaju isti melos, svi obigravaju oko jedine dve-tri kamenjarke koje je tu neko dovukao, slave junaka iz Mojkovačke bitke... Dobro, odaju ih i Žuti, Miki Dedeić i Dardan Šukrija.

Sasvim tacno. Patriotizmom ovjencano Guča-slavlje je pod svakim satorom isto
Sljedstveno ovome, ako nekoga zanima etnogeneza Crnogoraca ili Makedonaca, ne mora da virne ni u kakav naucni rad, dovoljno ce biti da opservira Svetlanine nastupe u Budvi ili Skoplju
Na ovo tvoje sam mislio kada sam rekao da su Danas, Kesic i ostala glasila degenericne
nezeljene elite sto puta benignija po dusu ovog naroda od adskog otrova cergarske nazovi patriotske podsrbije. S tim se, recimo, ne bi slozio Zoran Cirjakovic, ali samo zato sto on dolazi sa te drugosrpske strane, pa kao svaki obracenik najvise prezire svoj prvorodni grijeh.
Kad si vec kod kafancuga, a i kad smo vec na bivsem Kafenisanju, zapisi kazu da je prva kafana u ovom dijelu Evrope otvorena u Beogradu. Mislim da se misli na onu preko puta Saborne crkve u ul. kralja Petra, jer, ako se ne varam, tamo pise prva kafana u gradu? Ponekad mi se ucni, i sve cesce, da nista nije tako bacilo u blato dostojanstvo Srbinovo kao ta, nesrecnici bi rekli - institucija. Od postenog napravila prevaranta, od ozbiljnog budalu, od casnog barabu, od glave porodice raspikucu, od muza preljubnika, od hriscanina antihrista - od covjeka necovjeka. Slicnu sudbinu dozviljava i patriotizam kada se iz tradicionalnih uporista prebaci u tu azijatsku rupu.
Ali sto bi reko veliki Oliver iz Velje Luke: Tko sam ja, tko sam ja da ti sudim