Board index Košarka Evropsko prvenstvo u Košarci 2022.

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby balkanski spijun » 13 Nov 2018, 22:42

Danas mi nije bilo dobro.

Dosla mi sestra u goste,radi kao professor na Fakultetu u CH.
Pricamo I odjednom pitanje:Da li se plasis za svoj zivot.Na pitanje sam ogovorio pitanjem,da ga precizira u kom smislu,da bude konkretna,na sta cilja.
Kaze mi:Zar ne vidis da ubrzanim koracima idete ka diktaturi.Jos malo,pa ce u Evropi nastati jedna nova Severna Koreja,sa novim diktatorom Vucicem

Apolitican sam,pokusavam koliko je moguce da se iskljucim,ali prvi put sam se ozbiljno zamislio,znajuci ko me je pitao i koliko je upucena u desavanja.

Mora ovaj narod da se budi,inace smo ga najebali.
balkanski spijun

Postby Dylam Dop » 13 Nov 2018, 23:14

I jesi li je propitao dalje, zbog cega promislja na taj nacin??

Inace, i sam sam prije koji mjesec pomislio da je to jedan jako izvjesan scenario (prvi i osnovni neophodan uslov: -do kraja insistirati na rezoluciji 1244 i KiM u sastavu Srbije).
Dylam Dop
Guest

Postby Tegi » 14 Nov 2018, 01:36

Горан wrote:
Tegi wrote:Neprosveceni kafanski patriotizam je tek za oktavu antipaticniji i pogubniji od kvazi-intelektualnog autosovinizma. A jedan od znamenitijih jahaca te ultra- ideoloske apokalipse je upravo Miloslav Samardzic, neznalica i amater, koji osim beskrajne posvecenosti ne poseduju ama bas nista vredno postovanja.

Komunjaro ne diraj nam VEEELIKOG ČIČU i sta imas protiv kafane i aaaj paaa pukni zoro nаjezenih dlaka?

Pade mi na pamet jedna stvar dok gledah ovo. Četnici i ustaše se ne mogu porediti, ali kada bi ovi naši znojavi samadžićevci bili Hrvati, veličali bi ustaštvo podjednako kao što danas veličaju četništvo.
Da ovi orangutani sa klipa ne dižu dva umesto tri prsta, tačno se ne bi ni primetilo da li su Srbi ili milogorci. Izgledaju kao Srbi, vesele se kao Srbi, slušaju isti melos, svi obigravaju oko jedine dve-tri kamenjarke koje je tu neko dovukao, slave junaka iz Mojkovačke bitke... Dobro, odaju ih i Žuti, Miki Dedeić i Dardan Šukrija. :biggrin:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Dr Arslanagic » 14 Nov 2018, 08:36

Не ради се о Самарџићу него о злочинима комуниста.
Овај филм је ништа, треба прочитати књигу страдање српске Цркве од комуниста.
Шта су звери радили свештеницима и монасима.
Шта је мени све отац испричао, а и оба деда и баке. Боже нас сачувај.

Поента је да ово некада исплива, да се разбије мит о неком комунистичком друштву, идеалном свету.
Који су Срби највише и најстрашније платили. И главама и земљом.
Мислим да је Матија једном рекао да пре него што тражимо од хрвата истину о покољу Срба у Крајини, прво треба да отворимо наша стратишта широм Србије.

Не би наш народ никад био као хрвати.
Би појединци сигурно. Увек има таквих који чекају и дочекају тешка времена да се покажу какви су заправо.
Наш народ је православан, опраштајући.

Четници, тј ЈВУО, и чича Дража сигурно нису масни четници са Равне Горе.
Мада, и тамо је у почетку било нормалних и искрених.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby stihl » 14 Nov 2018, 08:43

Најгоре је што данас комунизам бране они који нису ни Слобу упамтили, а камо ли ћопавог крволока.
stihl

Postby Горан » 14 Nov 2018, 11:05

Tegi wrote:Pade mi na pamet jedna stvar dok gledah ovo. Četnici i ustaše se ne mogu porediti, ali kada bi ovi naši znojavi samadžićevci bili Hrvati, veličali bi ustaštvo podjednako kao što danas veličaju četništvo.
Da ovi orangutani sa klipa ne dižu dva umesto tri prsta, tačno se ne bi ni primetilo da li su Srbi ili milogorci. Izgledaju kao Srbi, vesele se kao Srbi, slušaju isti melos, svi obigravaju oko jedine dve-tri kamenjarke koje je tu neko dovukao, slave junaka iz Mojkovačke bitke... Dobro, odaju ih i Žuti, Miki Dedeić i Dardan Šukrija. :biggrin:

Sasvim tacno. Patriotizmom ovjencano Guča-slavlje je pod svakim satorom isto :biggrin:

Sljedstveno ovome, ako nekoga zanima etnogeneza Crnogoraca ili Makedonaca, ne mora da virne ni u kakav naucni rad, dovoljno ce biti da opservira Svetlanine nastupe u Budvi ili Skoplju :biggrin:

Na ovo tvoje sam mislio kada sam rekao da su Danas, Kesic i ostala glasila degenericne nezeljene elite sto puta benignija po dusu ovog naroda od adskog otrova cergarske nazovi patriotske podsrbije. S tim se, recimo, ne bi slozio Zoran Cirjakovic, ali samo zato sto on dolazi sa te drugosrpske strane, pa kao svaki obracenik najvise prezire svoj prvorodni grijeh.

Kad si vec kod kafancuga, a i kad smo vec na bivsem Kafenisanju, zapisi kazu da je prva kafana u ovom dijelu Evrope otvorena u Beogradu. Mislim da se misli na onu preko puta Saborne crkve u ul. kralja Petra, jer, ako se ne varam, tamo pise prva kafana u gradu? Ponekad mi se ucni, i sve cesce, da nista nije tako bacilo u blato dostojanstvo Srbinovo kao ta, nesrecnici bi rekli - institucija. Od postenog napravila prevaranta, od ozbiljnog budalu, od casnog barabu, od glave porodice raspikucu, od muza preljubnika, od hriscanina antihrista - od covjeka necovjeka. Slicnu sudbinu dozviljava i patriotizam kada se iz tradicionalnih uporista prebaci u tu azijatsku rupu.

Ali sto bi reko veliki Oliver iz Velje Luke: Tko sam ja, tko sam ja da ti sudim :biggrin:
Last edited by Горан on 14 Nov 2018, 11:17, edited 2 times in total.
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

Postby bwa » 14 Nov 2018, 11:08

Jes, kafana je kriva nijesu ljudi. A mici se jadan ne bio...
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
bwa

Postby Горан » 14 Nov 2018, 11:11

bwa wrote:Jes, kafana je kriva nijesu ljudi. A mici se jadan ne bio...

Naravno da nisam mislio da su case, stolice, luster, kafe aparat i fasada krivi, nego zajednica koju cine iskljucivo ljudi, ali ovaj mora da se ne slozi cak i kad to nema nikakvog smisla.

Горан

Postby Ron Swanson » 14 Nov 2018, 11:15

Niko ne brani komunizam. Stavljanje ustaša i komunista u istu ravan je besmisleno, a reći da su ustaše bile bolje od komunista je potpuno van pameti.
Ron Swanson

Postby mihZR » 14 Nov 2018, 11:19

Горан wrote:Sljedstveno ovome, ako nekoga zanima etnogeneza Crnogoraca ili Makedonaca, ne mora da virne ni u kakav naucni rad, dovoljno ce biti da opservira Svetlanine nastupe u Budvi ili Skoplju :biggrin:

Posebno sto je muzika koja prati Svetlanin milozvucni glas uglavnom ukradena iz grckih i turskih popularnih pesama. Pitanje je sta bi ta etnogeneza zapravo pokazala. Uostalom, Svetlanini (a jos vise Brenini) nastupi bili su vrlo popularni i u Albaniji, Rumuniji, Bugarskoj.
mihZR

Postby Горан » 14 Nov 2018, 11:28

Sto bi rekli navijaci naseg najpravoslavnijeg kluba, uslo u krv i dovidjenja... :D

Salim se, nemam nista specijalno protiv Svetlane u tom kultur-rasistickom smislu, a plagirali su svi, od nje preko Stulica do Olivera. Sad je to lako provaliti preko yt.

Горан

Postby mihZR » 14 Nov 2018, 13:30

Ma, jasno da su svi plagirali. Samo sto onda ne mozes nju koristiti u smislu prikazivanja slicnosti i razlika izmedju naroda, to sam komentarisao. Mada, i ti si se zajebavao. :D
mihZR

Postby Dr Arslanagic » 14 Nov 2018, 17:26

вучић је јуче, да се не поверује, покушао да ублажи став СПЦ према Космету.
Патријарх је пристојно објаснио да СПЦ неће ни под каквим условима променити свој став да КиМ мора целовито да остане у саставу Србије.
Између осталог су разговарали и о обнови Храма Светог Саве, и надамо се да ће следеће године мозаик бити довршен, таман за прославу 800-годишњице аутокефалије Српске Православне Цркве, и годину када ће вучић покушати да преда део територије Србије.

Драго ми је да је СПЦ непоколебљива и да се не повлачи пред притисцима.
Обзиром да ће сигурно бити референдума, тадашњи став СПЦ ће бити од највећег могућег, и историјског, значаја за очување КиМ.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Radonjaa » 14 Nov 2018, 17:27

Tegi wrote:Neprosveceni kafanski patriotizam je tek za oktavu antipaticniji i pogubniji od kvazi-intelektualnog autosovinizma.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby stihl » 14 Nov 2018, 20:58

Овде усташе коментаришу ликови који никаквог додира нису имали са њима, а са комунизмом су се упознали преко Б. Стефановића и Вулина.
stihl

PreviousNext

Return to Evropsko prvenstvo u Košarci 2022.