Board index Košarka Evropsko prvenstvo u Košarci 2022.

Grupa D - Prag (Češ, Hol, Izr, Pol, Fin, Srb)

Koje četiri reprezentacije će proći u drugi krug?

Poll ended at 01 Sep 2022, 08:46

Srbija
38
25%
Češka Republika
35
23%
Poljska
17
11%
Finska
26
17%
Izrael
33
22%
Holandija
4
3%

Total votes : 153

Re: Grupa D - Prag (Češ, Hol, Izr, Pol, Fin, Srb)

Postby Slavisak » 02 Sep 2022, 21:52

Nas skok u odbrani ce dosta ispastati, posto nemamo klasicnu cetvorku uz centra , igramo sa dva krilna igraca u startnoj petorci , to ce biti veliki problem na ovom turniru.
Slavisak

Postby Cvele » 02 Sep 2022, 21:53

Inzaghi wrote:Dr Vlade

On, kao neko ko je bio trener underdoga i pravio iznenadjenja, shvata koliko na papiru slabije ekipe mogu biti zajebane i maksimalno ih postuje.

Svidja mi se i sto potencira Jokica i ceni njegov uspeh u NBA.

Vasa jos jednom pokazao da nema problema sa hemijom u ekipi.
Cvele

Postby Ćoba » 02 Sep 2022, 21:56

Slavisak wrote:Nas skok u odbrani ce dosta ispastati, posto nemamo klasicnu cetvorku uz centra , igramo sa dva krilna igraca u startnoj petorci , to ce biti veliki problem na ovom turniru.

E ovo je već nešto što je realno i što se vidjelo protiv Slovenije i u kvalifikacijam.
Ćoba

Postby Zlaja » 02 Sep 2022, 21:57

Pa mi ćemo praktično imati 5 pripremnih utakmica u grupi i jednu lošu ekipu u 1/8 za ozbiljan pristup.

Dok će dosta favorita već u ovih 6 utakmica igrati bar 4 na max uz ozbiljnu potrošnju nosilaca.

A ritam je 2 utakmice u 3 dana.

Jednostavno, moramo da iskoristimo ovu grupu, kako bismo sveži ušli u plejof.

Jokić i Micić neće imati do plej-ofa ni po 110 minuta na terenu.
Zlaja

Postby Ćoba » 02 Sep 2022, 22:02

To na papiru jeste prednost kad već imaš ekipu koja je zajedno dugo i znaš kako ko diše u kriznim situacijama. Za nas to može da bude i velika mana...
Ćoba

Postby Grande Alessandro » 02 Sep 2022, 22:05

Tako je Zlajo, ali ima i ovo sto Coba pise...a kao i na svakom drugom takmicenju 1/4 finale je kljucan mec...

Elem, prvo mesto u grupi ne bi smelo da se dovede u pitanje...
U 1/8 finala nece biti problema ko god da dodje...tj. ne bi trebalo...
A za 1/4 finale se samo nadam da necemo na Litvance...na Sloveniju skoro sigurno necemo, a pre bih i Francuze i Nemce nego Litvance...
Grande Alessandro

Postby Vasilije 1980 » 02 Sep 2022, 22:06

Snaga Srbije su dva MVP-a, jedan iz najjače košarkaške lige na svetu, drugi iz najjače evropske lige, Jokić i Micić su pokretači Karijevih "Orlova". Ali istinska snaga Srbije su Lučić i Kalinić koji sa svojim ulogama i kvalitetom mogu biti X faktor za zlatno odličje.
Vasilije 1980

Postby Pit Bull » 02 Sep 2022, 22:09

▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Noodles » 02 Sep 2022, 22:30

Mislim da cemo jako tesko do zlata. Prvo sudije su teski krs, setiti se finala sa Slovencima gde su nam maltene oteli pobedu a Doncic nije bio ni izbliza igrac kakav je danas. Ako budu dopustali ovo na Jokicu, nemamo promil sanse da dobijemo konjusare. Drugo igraci poput Ristica, Davidovca, Jaramaza, Kuridze, Gudurica, Nedovica nisu kapacitet za najvise domete, nazalost
TRI POENA, TRI POENA... NEMOJTE SE LJUTITI ŠTO SAM ZAĆUTAO ZA TRENUTAK...
Noodles

Postby Cvele » 03 Sep 2022, 00:10

Da li mi se ucinilo ili je Jokic pri intoniranju himne pustio suzu?
Cvele

Postby bukowski » 03 Sep 2022, 01:43

Гроф Тинторето wrote:Ne svidja mi se sto bekovi ne pogadjaju za 3.
Ove Vanjine trojke na kraju da ne racunamo, lako je na 15 razlike.

Jaramaz jedini pogadjao kad treba.

dao je vanja dve vezane na početku utakmice kao starter, imao ukradenu loptu i polaganje u kontri i odveo nas uz jokića na 10 razlike, što se pokazalo kao dovoljno za kontrolu utakmice bez mnogo trzavica. posle vase najbolji večeras na terenu.
utisci:
svi oko dvadesetak minuta, svi sa nekim doprinosom. igralo se koliko treba, svaki put kad bi se uozbiljili pravili su prednost. bez jokića zadnju četvrtinu, vasa odigrao za pleja vrhunsku utakmicu, ne znam da l je pao neki rekord sa brojem asistencija u četvrtini, sedam mora da je top tier. 26 asist. ekipno, lopta se dobro kretala uglavnom, i lako se dolazilo do lzgrađenih pozicija, ili na obruču ili otvorena trojka, ali je dosta lopti iscurilo iz koša, sudije su seruckale. a s druge strane de jong ko iz spejsdžema da je izašao, sve što baci, kako god da baci, uđe. sviđa mi se što pešić nije paničio i posegao za jokićem kad su spustili na jednocifrenu razliku i kad je prigustilo. imaju karijeve godine i iskustvo i svojih benefita. što kažu kod nas: "on je od staru kozu jare", i mislim da za sad radi dobro posao i zna šta hoće, ali treba tu utakmica u nogama svima i mislim da je dobro što nemamo jaku grupu i da će ekipa to da iskoristi da se uigra i bude sveža za kad počinje važno. vidi se da je davidovac stegnut, normalno je, imaće vremena da se malo navikne, opusti, da igramo odmah sa jakim u grupi, pitanje je da l bi on video terena u nekoliko utakmica. a onda treba da ga baciš u vatru u nekoj do or die situaciji da ga proguta teren. kuridža isto, iako veteran i ovo je sve njemu novo, mada msm da će nam njegovo iskustvo itekako koristiti, i moraće, jer smo tanki na četvorci do bola. mnogo će važno da bude da se luča i kalinić čuvaju ličnih, s njima i bez njih smo nebo i zemlja, pre svega defanzivno.
Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan moga vremena.
bukowski

Postby Milutinov Tata » 03 Sep 2022, 02:49

Nije izgledalo bas dobro jer nikako nismo mogli da ih prelomimo, stalno su nam se na pocetku cetvrtina vracali, i kod navijaca unosili malu dozu nervoze. Na terenu nje nije bilo i cini mi se da je sve nekako odigrano u laganom ritmu. Svako je imao sansu da udje u ritam i oseti teren, neko je to lepo iskoristio, neki su jos uvek malo stegnuti, Ristic je recimo u drugom delu bio mnogo bolji nego u prvom kada je vise smetao nego sto je doprinosio, tako da mozda ce i neki drugi sa vise minuta na trenu postati sigurniji i korisniji za tim.

Videcmo veceras protiv domacina, njima je ovo utakmica za vadjnje, imacemo i navijace protiv sebe, moguce i sudije u nekim sitnim detaljima za nerviranje (nadam se da ce nasi Jokica da smire malo), tako da je prava prilika da se vidi koliko mozemo u ovom trenutku dan za danom da odigramo.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Dylam Dop » 03 Sep 2022, 07:31

Cvele wrote:Da li mi se ucinilo ili je Jokic pri intoniranju himne pustio suzu?

Jes', evo i ja jutros ustah i sjetih se prvo tog momenta kao najupečatljivijeg detalja od sinoć. Suzica iskupljenja.. :biggrin: Zajeb. na stranu, ovaj momenat je nešto najiskrenije što odgledah na malim ekranima posljednju godinu ili više.

Drugi momenat/-ti: -fino je bilo opet vidjeti Micilija kako se oslobobađa, prevazilazi povredu i počinje lepršati na parketu.. Ipak još unekoliko fali da pronađe pravi balans sa buckom i kliknu sasvim.

Očekujem večeras opet da nego drugi iz drugog ešalona iskoči i napravi upadljiv učinak: -vrijeme za Guduru, Nedu, Davidovca.

MJKure je u šansi da potvrdi igru na poziciji Zokija Savića. Kako turnir odmiče siguran sam da će izlaziti na parket sa sve većim samopouzdanjem, čvršćim stavom i bez respekta ka suparnicima u duelima.
Dylam Dop
Guest

Postby Djalminja » 03 Sep 2022, 09:08

za mene je kljucnomda DeDa pocne da igra kao protiv Partizana

ovako deluje kao amater

ako se on ukljuci, onda uz Kalinica i Lucu moze da bude taj odlucujuci faktor

sto manje Nedovica, jer povracacu

Vasa, Jare da ga odmeni 10minuta, nadam se mnogo opustenijem Guduricu i nece biti problema

Vasa, Jokic, Luca, Kalinic, Milutinov, Davidovac, Guduric i Marinkovic, Jaramaz i Par minuta Kuridze

ne ocekujem od Ristica, Nedovica bilo sta
Ovaj tim još uvek ne može da se poredi sa onim iz Partizanovih slavnih dana. Ali, ako ih potcenite, platićete".
Djalminja

Postby Sani » 03 Sep 2022, 09:39

Meni je veliko pitanje hoce li Davidovac proraditi, generalno on je igrac koji je kraz karijeru polako dizao formu i najbolje partije pruzao kada dodje PO i bitne utakmice, ovde je i pitanje hoce li dobiti priliku da pokusa ponovo da uradi tako nesto.

Ja sam vise bio za to da Dobric dobije priliku pre njega, ali sa druge strane Davidovac moze da pokrije vise pozicija pa ima logike i ovo.

Jaramaz me je bas nervirao na pocetku, ukocen, zbunjen, moram da kazem da je mozda najvise podigao nivo svoje igre.

Lepo je neko napisao da cemo imati problem sa defanzivnim skokom i to moze dosta da nas kosta, morace tu Lucic i Kalinic da urade lavovski deo posla...

Sto se tice Holandije, nema sta previse da se komentarise, imali smo pristup kao na malo jacem treningu.

Danas moze biti zanimljivo, domacin koji je doziveo poraz odmah, subota, bice puna hala, a mogucih i incidenata na tribinama. :biggrin:

p.s. eh da, ne mogu da verujem koliko je Ristic ocajan, uzas jbt... Covek ima 26, bolje nekog klinca da smo poveli
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

PreviousNext

Return to Evropsko prvenstvo u Košarci 2022.