Board index Košarka Evropsko prvenstvo u Košarci 2022.

1/8 finala EP: Srbija - Italija

Ko će proći dalje:

Srbija
39
89%
Italija
5
11%

Total votes : 44

Re: 1/8 finala EP: Srbija - Italija

Postby V.M. Varga » 09 Sep 2022, 11:55

Tegi wrote:.

Kalinić šutira za 3 preko 60 posto, Luča 1/8. Ako jedan zadrži procente, a drugi se poenterski razigra, uveren sam da nas niko ne može pobediti. Ta rutina korišćenja ekstra pasa pravi ozbiljnu razliku i ako se to dovede do savršenstva, samo nas vansportske stvari mogu omesti.

Luča je baš u ofanzivnnom raskoraku. Ne samo šut, već i prodori su tanki. Ne sećam se da je ikada bio takav.

Iskreno se nadam da može pronaći kakav takav ritam i formu za završnicu. Jedino nam on tu malo fali.
V.M. Varga

Postby Tegi » 09 Sep 2022, 12:01

U Kini je igrao sa povredom leđa.

Nije uopšte mogao da se podigne na šut.

I sada to deluje tehnički dosta lošije nego pre samo desetak dana.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Eddie Brock » 09 Sep 2022, 12:02

Doci ce Luca na svoje sto se tice poena ako bude potrebe
Kalina, cika Kure, DavidOvac i on su igraci zadatka kojima poeni nisu u prvom planu.
Ima koce da utrpa 30+, njihovo je da daju poene kad su sami, vise ne moraju
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby СрбинПодгорица » 09 Sep 2022, 12:04

Ми смо имали брдо отворених тј. израђених шутева зато су нам добри проценти.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Fratelo » 09 Sep 2022, 12:30

Morate da shvatite da Lucic igra na poziciji koja nije njegova prirodna- pozicija 4.

Niti ima nekih akcija za njega niti uzima veliki broj suteva.
Fratelo

Postby Tegi » 09 Sep 2022, 12:36

Ne zajebavaj, Fraki.

Svaki šut mu je bio izrađen. Čak je promašio i neka polaganja na obruču, uđe u kontakt i odmah je panično izbaci.

Inače, uopšte ne uzimamo šuteve sa poludistance. Sve su ili ziceri ili šutevi za 3.

Što znači samo jedno- protok lopte je fenomenalan i baš dosta koševa dajemo iz tranzicije.

Bio je protiv Poljske momenat gde Poljak spušta loptu u reket i Lučić u trenutku pasa trči u napad znajući da će Jokić preseći i odmah gledati da doda.

Kod Lučića se samo bojim da nije neka povreda. Ako je zdrav, nadoći će on kada bude najviše trebalo.

Inače, uloga koju imaju Kalinić i on slična je Gurovićevoj iz 2001. i 2002.

I razmišljam- koliko je Čiča bio talentovaniji i kompletniji igrač od obojice, a napravio je smešnu klupsku karijeru spram njih.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby bukowski » 09 Sep 2022, 13:34

mi mnogo otvorenih trojki dopuštamo jer nam je u većini utakmica rezultat dopuštao opuštanje u odbrani, nema utakmice gde se nije išlo na preko 20. pored toga, protiv nas se da do sada igra svih protivnika svodila na šut spolja, jer od kalinića i lučića ne može glava da se digne unutar linije za 3, a ni jokić nije baš loš u odbrani i preuzimanjima, manji je teren pa ga ne mogu baš izolovati, a deluje i fizički fluidniji i brži u nogama nego ikad pre.

jokić i ovaj pripremni period su pokazali da on u svakom stintu od 6-7 minuta može da ubaci 10 svakom, da uhvati par skoka i podeli neku asistenciju, blokade i krađe na stranu. njega nema ko da sačuva, čovek je suvi genije i imamo sreću da za nas igra jedan od najboljih ofanzivnih igrača svih vremena. nema mnogo reprezentacija koje imaju defanzivno oružje da zaustave jokića, francuska i litvanija eventualno, ovo sve ostalo je boranija. ponekad mi deluje da je jokiću glupo koliko je dobar i koliko lako može da dominira nad svakim igračem kojeg mu postaviš pred njege. jokić je ono što uliva dodatan boost u ekipu, i kari i igrači znaju kakvo je jokić bogatstvo. lepo je eron gordon sinoć rekao, s jokićem na terenu, bez obzira na saigrače, svaku je utakmicu moguće pobediti. što kaže tegi, daj jokiću 35 minuta, daće 40 svakome, sa sve tripl dablom. svi svršavaju na lukine i janisove partije, a oni gule takoreći bez izmene. jokić će natovariti čitav tim ako bude trebalo i 40 minuta i nositi ga do pobede, kao što je nagetse ćitave sezone. tek on iz treće treba da prebaci u petu, a mislim i čitava ekipa.

žabari mogu samo na prljavo, pritisak na sudije i kurvinsku politiku latina, da izbace jokića iz takta, ili nekog drugog sa kraćim fitiljem, unesu nervozu i profitiraju od toga. sudije će biti važan faktor u svemu tome, nadam se da će u eliminacionim utakmicama i sudije malo popraviti utisak, valjda se odvojilo žito od kukolja, inače, ako dozvole hrkljuš nad našim igračima kao protiv češke i poljske, može biti jebeno.
Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan moga vremena.
bukowski

Postby balkanski spijun » 09 Sep 2022, 13:56

Par puta kad je isao uz aut liniju,prilikom suta,ulazio je u nesigurnost premisljao se koju odluku da donese,da li da zavrsava ili da odigra pas.Jednom se videlo kad je isao na zakucavanje,pa je promenio odluku.

To je pokazatelj da vuce povredu i da nema potrebnu sigurnost.Samo da nije njegov hronicni problem sa ledjima.
balkanski spijun

Postby BWAMichigen » 09 Sep 2022, 14:36

Tegi wrote:I razmišljam- koliko je Čiča bio talentovaniji i kompletniji igrač od obojice, a napravio je smešnu klupsku karijeru spram njih.

Prosto, glava.
BWAMichigen

Postby Baxter Stockman » 09 Sep 2022, 14:38

Mi ovo nismo od 21h u nedelju ili nešto loše vidim?
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Grande Alessandro » 09 Sep 2022, 14:49

Od 18h u nedelju...Grci dobili taj termin od 21h...
Grande Alessandro

Postby NEDJA » 09 Sep 2022, 14:49

Baxter Stockman wrote:Mi ovo nismo od 21h u nedelju ili nešto loše vidim?

Nedelja 18h
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Starks » 09 Sep 2022, 15:05

Italija uopšte nije za potcjenjivanje. Najveća slabost im je dijabolični Poceko, ne znam šta se desilo sa Saketijem ali sa njim su nakon dugo vremena izgledali kao ozbiljna reprezentacija.

Fontekio i Polonara su u najužem krugu za najbolji par krila na EP. Menion ima neki pik protiv Srbije, Datome premazan svim bojama, Tonut-Spisu-Pajola pouzdani igrači role i Meli koji je zaribao u grupnoj fazi, a ima kvalitet.

Od svih nosilaca u osmini jedino Španiji je zapao teži rival.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby Eddie Brock » 09 Sep 2022, 15:19

Nisu za potcenjivanje ali nisu konstantni, ne samo na EP vec generalno
Mogu sa ubace 20 trojki a mogu isto tako i da promase, ako ih ne krene tj izbaci ih neko iz zone konfora cesto se pogube.

Kod nas je ta konstantnost za sada na solidnom nivou pogotovu kod glavnih igraca - uvek isporuce svoje

Priprema utakmice nam je kao sto sam rekao vrhunska, gde ostale ekipe to bas i ne mogu da urade prvenstveno zbog Jokica a drugo vrtimo jedne te iste napade tj vrh glave 10 akcija do sada
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby Dexi » 09 Sep 2022, 17:06

Kljuc utakmice je odbrana .Ako uspemo,a verujem da hocemo da ponovimo odbranu iz grupne faze mi dobijamo mec bez problema.

Mislim da nas defanzivni potencijal je takav da mozemo jos bolju odbranu da igramo nego u grupnoj fazi.
Dexi

PreviousNext

Return to Evropsko prvenstvo u Košarci 2022.