by bukowski » 09 Sep 2022, 13:34
mi mnogo otvorenih trojki dopuštamo jer nam je u većini utakmica rezultat dopuštao opuštanje u odbrani, nema utakmice gde se nije išlo na preko 20. pored toga, protiv nas se da do sada igra svih protivnika svodila na šut spolja, jer od kalinića i lučića ne može glava da se digne unutar linije za 3, a ni jokić nije baš loš u odbrani i preuzimanjima, manji je teren pa ga ne mogu baš izolovati, a deluje i fizički fluidniji i brži u nogama nego ikad pre.
jokić i ovaj pripremni period su pokazali da on u svakom stintu od 6-7 minuta može da ubaci 10 svakom, da uhvati par skoka i podeli neku asistenciju, blokade i krađe na stranu. njega nema ko da sačuva, čovek je suvi genije i imamo sreću da za nas igra jedan od najboljih ofanzivnih igrača svih vremena. nema mnogo reprezentacija koje imaju defanzivno oružje da zaustave jokića, francuska i litvanija eventualno, ovo sve ostalo je boranija. ponekad mi deluje da je jokiću glupo koliko je dobar i koliko lako može da dominira nad svakim igračem kojeg mu postaviš pred njege. jokić je ono što uliva dodatan boost u ekipu, i kari i igrači znaju kakvo je jokić bogatstvo. lepo je eron gordon sinoć rekao, s jokićem na terenu, bez obzira na saigrače, svaku je utakmicu moguće pobediti. što kaže tegi, daj jokiću 35 minuta, daće 40 svakome, sa sve tripl dablom. svi svršavaju na lukine i janisove partije, a oni gule takoreći bez izmene. jokić će natovariti čitav tim ako bude trebalo i 40 minuta i nositi ga do pobede, kao što je nagetse ćitave sezone. tek on iz treće treba da prebaci u petu, a mislim i čitava ekipa.
žabari mogu samo na prljavo, pritisak na sudije i kurvinsku politiku latina, da izbace jokića iz takta, ili nekog drugog sa kraćim fitiljem, unesu nervozu i profitiraju od toga. sudije će biti važan faktor u svemu tome, nadam se da će u eliminacionim utakmicama i sudije malo popraviti utisak, valjda se odvojilo žito od kukolja, inače, ako dozvole hrkljuš nad našim igračima kao protiv češke i poljske, može biti jebeno.
Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan moga vremena.