by Ziks96 » 01 Aug 2025, 07:49
Meni se cini Fratelo da ako nije sve po tvom ukusu do najmanje sitnice, da ces se potruditi svojski da podrivas ovu borbu a pritom bih rekao da si minimalno izlazio na ulice jer ti se ne svidja sta onaj do tebe ima u glavi. Kad bi i polovina ljudi tako razmisljalo, davno bi se osuli ovi protesti. Najlakse je traziti dlaku u jajetu a cilj treba da bude iskljucivo jedan, da ovaj bolesnik ode u proslost. Ko god zeli da pomogne dobrodosao je, pa cemo posle da se presabiramo ko je kakav. Zadatak nove vlasti iz studentske liste ce vjerovatno biti da obezbijedi fer i slobodne izbore i to je to. Mandat ce im biti na pola godine ili godinu, iako bih ja pustio makar dvije da probaju da se pozabave jos nekim pitanjima.
A pitanje je Kosova je tek posebna tema. Sve i da dodje na vlast neko ko je idealan po tvom misljenju i ko ce da se bavi samo time, mislis da ce moci da okrene situaciju u nasu korist? Vraticemo Gazivode, policiju, institucije itd? Nesto cisto sumnjam da ce se to desiti diplomatskim putem. Od tog pitanja meni je licno vaznije recimo da ne udisem otrov pa da umrem 5-10 godina ranije nego sto bi trebalo, da nam drzava (rijeke, livade) ne pliva u smecu, a da se na Kosovu odnosi normalizuju prvenstveno zbog tog naroda koji dolje zivi i radi i da se nadje neko kompromisno resenje. Sad ocekujem mozda da me neko napadne jer zaboga nisam patriota a vezan sam na vise nacina za to Kosovo mnogo vise nego mnogi koji su busaju da su veliki Srbi. Samo sam realan i ne zivim u iluziji da ce to opet biti neisprekidana linija na karti.
I kad je najteže, nek boje se!