Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja SP u Fudbalu Katar 2022.

Grupa G (Brazil, Srbija, Švajcarska, Kamerun)

Које репрезентације пролазе групу?

Бразил
70
48%
Србија
48
33%
Швајцарска
25
17%
Камерун
3
2%

Total votes : 146

Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švajcarska, Kamerun)

Postby Hajzenberg » 03 Dec 2022, 12:34

Orlovi zaista rano lete (kući).

Definitivno nismo za završne turnire velikih takmičenja i ispade da ona floskula da je uspeh i plasirati se na neko prvenstvo a pogotovo SP i nije tako daleko od istine a nama je to pošlo 4 puta za rukom ili nogom u ovom veku. Skor 2-1-9 na ta 4 prvenstva je i više nego poražavajući i imajući u vidu ko je sve video eliminacione faze takmičenja na ovih 6 SP u ovom milenijumu dodatno razara ionako naš loš bilans. Reprezentacija koja je samo u ovom veku uspevala da završi kvalifikacije ispred Španije, Francuske i Portugala pa se posle raspadala na svetskoj smotri je prava enigma i ko zna dokle će to tako biti. Eto im ga fudbal bez bekova, ma morali su da ih izmisle i ''rode''. Najveći uspeh u Kataru je to što su polomili i onesposobili onog cirkuzanta, padavičara i foliranta Nejmara (i ako su) da nastavi da igra na prvenstvu i ništa više drugo.

Jbt, koliko nas ovde preko tri decenije prati reprezentaciju i možemo samo da plačemo, mislim na te završne turnire. Moje sećanje je počelo od debakla na EP '84, sledeća tri takmičenja smo prošli grupe ali sa tragičnim krajem na sva tri takmičenja devedesetih a ovo u dvadesetom veku je bruka, sramota, skandal i ništa više drugo. I posle ti neko izađe i kaže ''Mundijal ne može da se igra bez 100% spremnih igrača'' ali eto apsolutno sam za to da onaj ko je izrekao ovu ''mudru'' misao ostane i dalje na klupi ekipe jer u suprotnom bojim se da u konkurenciji Bugarske, Crne Gore i Litvanije ostanemo i bez tako dugo željenog EP, Mađare 'ajde nisam ni računao, ipak dva tima idu dalje direktno.

Još jedno u nizu razočarenja, ovi fuzbaleri i ovaj selektor su samo i ništa više drugo nego nastavili nisku svojih prethodnika na terenu i na klupi što se tiče mundijalskih neuspeha u ovom veku. Među 4 najgore selekcije u Kataru, najgore, ne najslabije, a posledica svega je i pad na Fifa listi, sa 21.mesta na ravno trideseto, a to znači neko 16-o mesto među evropskim selekcijama. Izgubljeno je 37 bodova na listi, za svaki meč ponaosob su izgubljeni bodovi uključujući i remi sa Kamerunom, nema šta, što se toga tiče bolje da nisu ni učestvovali. Poljska nam beži nekih tridesetak bodova (biće manja razlika ako izgube od Francuske) kao i Švedska, Vels i Ukrajina neznatno i kako stvari stoje sledi ogorčena borba pre svega sa Poljskom za tu najverovatnije famoznu 12-u poziciju među evropskim selekcijama a to mesto će biti od krucijalnog značaja ako Uefa krajem januara donese odluku o promeni kvalifikacionog sistema za SP '26 što je čini se gotova i izvesna stvar i gde će biti 12 grupa i isto toliko nosilaca za naredni severnoamerički Mundijal. I Srbija i Poljska imaju relativno čist put ka EP, pogotovo Poljaci sa najlakšom i najsmešnijom grupom u istoriji svih mogućih kvalifikacija, realno je da igraju na EP oba tima a u jesen 2024 g. će obe selekcije igrati i A LN što implicira da će svaki bod biti dragocen koji se osvoji ili izgubi a ne bi bilo loše da igramo sa njima bilo na EURO bilo u A LN. A koliko je ova lista značajna govori podatak da su Srbija i Vels izgubili približno četrdesetak bodova u Kataru, Danska čak 60 a Maroko je zaradio čak 60 i sada je na nestvarnom za njih šesnaestom mestu. Vels, Ukrajina, Švedska, Austrija i ostali timovi ne bi trebalo da nam budu takmaci jer pre svega imaju teške ili katastrofalne grupe za EP a naravno mi ako odemo na to EP i ponovimo igre i rezultate sa ovog SP opet ćemo pogubiti gomilu bodova a isto je moguće i ako u A diviziji LN budemo samo topovska hrana a ovi ostali koji budu igrali B diviziju osvoje puno bodova. O ovoj temi opširnije krajem januara kada Uefa donese konačnu odluku o promeni kvalifikacionog sistema za SP ali manje više stvari su jasne oko ovoga a pre SP sam opširno o tome pisao na temi naše fudbalske ''repstacije'' i na kojoj će se ubuduće diskutovati o onome što sledi za naš tim, o budućim vremenima koja slede posle ovog fijaska. U stvari, pitanje je da li će iko u FSS i imati u vidu koliko će biti značajni rezultati svih utakmica od marta naredne pa do novembra dvadeset četvrte godine.

Nisam imao preterana očekivanja ali sam svakako očekivao prolazak grupe ili bar ravnopravnu borbu za ostvarenje tog cilja a sve imajući u vidu kvalifikacije, selektora, Ligu nacija, nazovi zdravu atmosferu i mnogo toga još. Ovaj nesretni narod u globalu je opet prosipao trule fazone tipa ''dajte Brazil da se igramo'', '' ima l' ko jači'', opet se podleglo tradicionalnoj mitomaniji a na kraju balade beše uobičajeni bum-tras i ko zna koje po redu bolno prizemljenje.

Do sledećeg loženja.
Hajzenberg

Postby Џејси Керол » 03 Dec 2022, 12:50

Baxter Stockman wrote:I da Džaka je odličan igrač.

Ja bih dodao i Embolo.
proces.
Џејси Керол

Postby bezvezarije » 03 Dec 2022, 12:57

Hajzenberg wrote:
Spoiler: pokaži
Orlovi zaista rano lete (kući).

Definitivno nismo za završne turnire velikih takmičenja i ispade da ona floskula da je uspeh i plasirati se na neko prvenstvo a pogotovo SP i nije tako daleko od istine a nama je to pošlo 4 puta za rukom ili nogom u ovom veku. Skor 2-1-9 na ta 4 prvenstva je i više nego poražavajući i imajući u vidu ko je sve video eliminacione faze takmičenja na ovih 6 SP u ovom milenijumu dodatno razara ionako naš loš bilans. Reprezentacija koja je samo u ovom veku uspevala da završi kvalifikacije ispred Španije, Francuske i Portugala pa se posle raspadala na svetskoj smotri je prava enigma i ko zna dokle će to tako biti. Eto im ga fudbal bez bekova, ma morali su da ih izmisle i ''rode''. Najveći uspeh u Kataru je to što su polomili i onesposobili onog cirkuzanta, padavičara i foliranta Nejmara (i ako su) da nastavi da igra na prvenstvu i ništa više drugo.

Jbt, koliko nas ovde preko tri decenije prati reprezentaciju i možemo samo da plačemo, mislim na te završne turnire. Moje sećanje je počelo od debakla na EP '84, sledeća tri takmičenja smo prošli grupe ali sa tragičnim krajem na sva tri takmičenja devedesetih a ovo u dvadesetom veku je bruka, sramota, skandal i ništa više drugo. I posle ti neko izađe i kaže ''Mundijal ne može da se igra bez 100% spremnih igrača'' ali eto apsolutno sam za to da onaj ko je izrekao ovu ''mudru'' misao ostane i dalje na klupi ekipe jer u suprotnom bojim se da u konkurenciji Bugarske, Crne Gore i Litvanije ostanemo i bez tako dugo željenog EP, Mađare 'ajde nisam ni računao, ipak dva tima idu dalje direktno.

Još jedno u nizu razočarenja, ovi fuzbaleri i ovaj selektor su samo i ništa više drugo nego nastavili nisku svojih prethodnika na terenu i na klupi što se tiče mundijalskih neuspeha u ovom veku. Među 4 najgore selekcije u Kataru, najgore, ne najslabije, a posledica svega je i pad na Fifa listi, sa 21.mesta na ravno trideseto, a to znači neko 16-o mesto među evropskim selekcijama. Izgubljeno je 37 bodova na listi, za svaki meč ponaosob su izgubljeni bodovi uključujući i remi sa Kamerunom, nema šta, što se toga tiče bolje da nisu ni učestvovali. Poljska nam beži nekih tridesetak bodova (biće manja razlika ako izgube od Francuske) kao i Švedska, Vels i Ukrajina neznatno i kako stvari stoje sledi ogorčena borba pre svega sa Poljskom za tu najverovatnije famoznu 12-u poziciju među evropskim selekcijama a to mesto će biti od krucijalnog značaja ako Uefa krajem januara donese odluku o promeni kvalifikacionog sistema za SP '26 što je čini se gotova i izvesna stvar i gde će biti 12 grupa i isto toliko nosilaca za naredni severnoamerički Mundijal. I Srbija i Poljska imaju relativno čist put ka EP, pogotovo Poljaci sa najlakšom i najsmešnijom grupom u istoriji svih mogućih kvalifikacija, realno je da igraju na EP oba tima a u jesen 2024 g. će obe selekcije igrati i A LN što implicira da će svaki bod biti dragocen koji se osvoji ili izgubi a ne bi bilo loše da igramo sa njima bilo na EURO bilo u A LN. A koliko je ova lista značajna govori podatak da su Srbija i Vels izgubili približno četrdesetak bodova u Kataru, Danska čak 60 a Maroko je zaradio čak 60 i sada je na nestvarnom za njih šesnaestom mestu. Vels, Ukrajina, Švedska, Austrija i ostali timovi ne bi trebalo da nam budu takmaci jer pre svega imaju teške ili katastrofalne grupe za EP a naravno mi ako odemo na to EP i ponovimo igre i rezultate sa ovog SP opet ćemo pogubiti gomilu bodova a isto je moguće i ako u A diviziji LN budemo samo topovska hrana a ovi ostali koji budu igrali B diviziju osvoje puno bodova. O ovoj temi opširnije krajem januara kada Uefa donese konačnu odluku o promeni kvalifikacionog sistema za SP ali manje više stvari su jasne oko ovoga a pre SP sam opširno o tome pisao na temi naše fudbalske ''repstacije'' i na kojoj će se ubuduće diskutovati o onome što sledi za naš tim, o budućim vremenima koja slede posle ovog fijaska. U stvari, pitanje je da li će iko u FSS i imati u vidu koliko će biti značajni rezultati svih utakmica od marta naredne pa do novembra dvadeset četvrte godine.

Nisam imao preterana očekivanja ali sam svakako očekivao prolazak grupe ili bar ravnopravnu borbu za ostvarenje tog cilja a sve imajući u vidu kvalifikacije, selektora, Ligu nacija, nazovi zdravu atmosferu i mnogo toga još. Ovaj nesretni narod u globalu je opet prosipao trule fazone tipa ''dajte Brazil da se igramo'', '' ima l' ko jači'', opet se podleglo tradicionalnoj mitomaniji a na kraju balade beše uobičajeni bum-tras i ko zna koje po redu bolno prizemljenje.

Do sledećeg loženja.

Kad sam ja pitao za tu rang listu onda ste me ismijavali da je tek za 2 godine žreb. Poljsku, Wels, Ukrajina i Švedsku se može prestići. Te reprezentacije su u padu. Znači prvih 12 bi išlo direktiše na Sp, a ostalih 4 kako?
Last edited by Milutinov Tata on 05 Dec 2022, 01:05, edited 1 time in total.
Reason: Quote stavljen u spoiler
bezvezarije

Postby Baxter Stockman » 03 Dec 2022, 12:59

Embolo je prilično specifičan slučaj.

On je još kao klinac kupljen iz Bazela za 30tak miliona, u Šalkeu, pa onda i Menšu se nije snašao, a imao je svu slobodu i igru bez pritiska. Onda prelazi u Monako za duplo manje pare gde pokušavaju da mu napumpaju statse ne bi li ga preprodali za veću kintu, jer ima 25 godina (ako ima 25).
On je kada se sve gleda ukupno slabiji igrač od Mitra, od Vlahovića da ne govorim, ali je u njihovom sistemu uklopljen i izgleda vrlo korisno.

Kad pogledaš naših i njihovih 11, bez ikakve dileme Kostić, Tadić, Mitar i Vlahović upadaju u njihov sastav, SMS je 50-50, ali imajući u vidu da su ukomponovani i da od svojih igrača izvlače maksimum on bi i tamo izgledao više kao svoja verzija sebe iz Lacija.

Pisao sam na EP jedan post o njima.
Ne previše talentovan sastav, do zla Boga uigran, koji zbog svojih limita talentom nema previše visok plafon, ali ima neverovatno visok pod. Niko ih nikada nije razvalio, nikada se nisu izbrukali, svakome je teško da ih nadigra, a iz kontinuiteta koji imaju dolaze do nekih velikih pobeda.
Prvenstva ne propuštaju, a to što svaki put ispune makar ono što se od njih očekivalo je ogroman uspeh, pa ja ne znam koje im je ovo nokaut faza zaredom na velikim, četvrta, peta, šesta...
Bukvalno sve ono što bih hteo da vidim od Zvezde ili naše reprezentacije.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Dembele » 03 Dec 2022, 13:05

Pa Tadić i Mitar su kraljevi malih utakmica bili do Portugala,nećemo na kvalitet prici ni solidnim rep.,ko je spreman dve trećine tekme protiv Svajcaraca da ceka u prikrajku da opadne tempo,taj treba da se pojavi na terenu!

Za ovaj post su mi se smejali,Vlahovic ih demantovo..
Dembele

Postby licimur » 03 Dec 2022, 13:27

I sta napisa neko, Piksi da izanalizira pa u kvalifikacije za euro... E moji vi Piksi i analiza...

I da, Pavlovic nije defanzivna rupa nego krater...
ko vas jebo godinama ...
licimur

Postby ИлићКапитен22 » 03 Dec 2022, 13:28

Саће Станкела Мистер да анализира.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Rajs » 03 Dec 2022, 13:28

Sto si pustio trac u toku prvenstva?
NBA Fantasy Champion (2019)
Premier League H2H Fantasy Champion (2021)

OSTOJA ODLAZI
Rajs

Postby Џејси Керол » 03 Dec 2022, 13:28

Preporuke da pogledate iako je drzavljanin Danske tu, kao i da procitate prvi komentar.
proces.
Џејси Керол

Postby licimur » 03 Dec 2022, 13:31

Rajs wrote:Sto si pustio trac u toku prvenstva?

Da bi srusio Piksija i grobarski savez...
ko vas jebo godinama ...
licimur

Postby Bogisa91 » 03 Dec 2022, 13:32

Pavlovic je jedini stoper nas koji nesto vredi ima neku perspektivu. Piksi je najveci krivac za ovo sve ispada da je Mladja bolje vodio reprezentaciju na proslom SP. nije ni postojala dilema da Piksi ostaje ima ugovor dobar niko ne zeli da ga smeni ima dobre osnose sa onim ko se najvise pita. Ko ce biti predsednik saveza je potpuno nebitna stvar kod nas ni premijer nije bitan a kamoli predsednik FSS. Mi imamo i neke slobodne trenere po meni bolje od Piksija pa iako sam zvezdas Marko Nikolic nema klub smem da dam glavu da bi igra u odbrani drugacije izgledala potpunood ovoga a bez odbrane nema rezultata.
Bogisa91

Postby Velja » 03 Dec 2022, 13:35

Џејси Керол wrote:

Preporuke da pogledate iako je drzavljanin Danske tu, kao i da procitate prvi komentar.

Državljanin Danske jedini smisleno rezonuje, ostali su apsolutno neslušljivi.
Lažem čim zinem,
Za braću Vučić i SNS-ov Partizan ginem!!!
Velja

Postby Hajzenberg » 03 Dec 2022, 13:53

bezvezarije wrote:Kad sam ja pitao za tu rang listu onda ste me ismijavali da je tek za 2 godine žreb. Poljsku, Wels, Ukrajina i Švedsku se može prestići. Te reprezentacije su u padu. Znači prvih 12 bi išlo direktiše na Sp, a ostalih 4 kako?

Niko tebe nije ismejavao nego koliko me sećanje služi pitao si ili mislio nešto u fazonu da je taj žreb u neko skorije vreme a ne tek krajem 2024.g. a usput si izneo i teoriju o tome kako Srbija može da bude i među deset najboljih evropskih timova na listi što je čista utopija i naučna fantastika posle Katara.

Ako bude 12 grupa onda isto toliko pobednika ide na SP a u baraž ide 12 drugoplasiranih + 4 tima iz LN pa tih 16 ekipa u dva kruga baraža daju 4 preostala učesnika. Srbija preko LN sigurno ne bi imala baraž pošto tu samo idu pobednici nekih grupa iz A-B-C divizija pa tu obično upadnu pobednici nekih grupa iz B divizije kao Češka i Austrija što su bili pobednici grupa B LN u jesen 2020 g. ali bi barem prema nekom rejkingu bili među dve ekipe u klasičnim kvalifikacijama. A da li bi mogli i da osvojimo grupu zavisi dosta i od toga da li bi bili u prvom šeširu, odnosno među tih 12 evropskih na listi. Dug put je do toga, prvo odluka UEFA 23.1. pa onda mnogo utakmica u naredne dve godine za sve selekcije.

Prvo da se plasiramo na to EP ili da potpuno batalimo reprezentativni fudbal.
Hajzenberg

Postby Lajger » 03 Dec 2022, 14:01

Џејси Керол wrote:
Baxter Stockman wrote:I da Džaka je odličan igrač.

Ja bih dodao i Embolo.

Ma trebamo uvoziti fudbalere kao Švajcarci što rade .
Otpadnik i Grešnik.
Lajger

Postby fontaneros » 03 Dec 2022, 14:10

MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

PreviousNext

Return to SP u Fudbalu Katar 2022.