Board index Košarka Svetsko prvenstvo u košarci 2023.

Četvrtfinale SP: Litvanija - Srbija

Ko će proći dalje?

Poll ended at 05 Sep 2023, 15:40

Litvanija
10
20%
Srbija
40
80%

Total votes : 50

Re: Četvrtfinale SP: Litvanija - Srbija

Postby Cvele » 04 Sep 2023, 10:53

Baxter Stockman wrote:Izjednačene kvote pred sutrašnji meč i pored pobede Litvanije nad prvim favoritom turnira…

Vazduh trepti kao da nebo gori.

Kari o Boriši na granici suza.
Cvele

Postby Houdini » 04 Sep 2023, 10:57

Ćoba wrote:Svak čast Litvaniji na velikoj pobjedi ali ja njih i dalje ne razumijem zašto su to uradili. :biggrin:
Umjesto na Italiju pa na Njemačka/Letonija odoše ljudi u duplo teži dio kostura.
Dobili smo i mi Amere zadnje SP ali u nebitnoj utakmici kao i oni...

mozda zato sto nisu cigani da kalkulisu..

mislim ovaj put na Italijane i Spance :biggrin:

edit:
nego Litvanci se crtaju po knjizi za poraz u 1/4.. odlicno igraju, bez poraza do sada.. koliko puta sam samo to video..
Last edited by Houdini on 04 Sep 2023, 11:26, edited 1 time in total.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Гроф Тинторето » 04 Sep 2023, 11:26

Talijani ne verujem da su kalkulisali ovo prvenstvo
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Houdini » 04 Sep 2023, 11:41

govorio sam generalno u sportu.. nisu Italijani sad trenutno kvalitet da mogu tako lako da kalkulisu.. medjutim da su znali sta ce Litvanija da uradi, ko zna :biggrin:
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby fontaneros » 04 Sep 2023, 13:18

A, sta kazete?

Oce Karip da spremi sutra neku minijaturicu?

MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Foteljas » 04 Sep 2023, 13:48

Vec zamisljam kako Ristic ulazi na teren da se rve pod kosem... :biggrin:
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Cvele » 04 Sep 2023, 13:54

Šta se lože ovi Litvanci basketnjuzovci.
Cvele

Postby Zappa » 04 Sep 2023, 14:01

Šta kaže Dule za Marinkovića...
Previše koristi "ovaj", sigurno je prestao da čita knjige.. :laugh:

A Lučiću omiljeni pisac Bukovski :biggrin:
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby Bogun » 04 Sep 2023, 14:19

fontaneros wrote:A, sta kazete?

Zapravo, vrlo logična izjava Karija.

Mislim da ovo nema nikakve veze sa psihološkim igrarijama.

Meč sa SAD u košarci je nešto posebno, motiv, priprema utakmice i sve što ide uz to. Nikakav zaključak ne možeš da izvedeš iz te utakmice osim kako reprezentacija Litvanije igra iz pozicije (velikog) autsajdera i silno motivisana. Za nas su mnogo veći reper mečevi protiv Crne Gore i Grčke.

Naravno, odlgedali su naši utakmicu, ali čisto sumnjam da je nešto mnogo korišćena u video analizi.

Mislim to bi bilo kao da sada PFK uzme da secira igru Zvezde sa Etihada u pripremi derbija... jer će baš takav odnos snaga biti na terenu i na JNA. :biggrin:

Ove oftopikovanje oko Jokića ću pobrisati malo kasnije.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby mmajstor » 04 Sep 2023, 15:02

Bogun wrote:
fontaneros wrote:
Ove oftopikovanje oko Jokića ću pobrisati malo kasnije.

Jel ima neka prikladnija tema pa da se tamo prebace a ne da se brisu posto masi ljudi je to tema i zavredjuje paznju...

Ja nisam nasao a mogla bi biti neka tema o tome...
mmajstor

Postby Ćoba » 04 Sep 2023, 15:49

Zappa wrote:Šta kaže Dule za Marinkovića...
Previše koristi "ovaj", sigurno je prestao da čita knjige.. :laugh:

A Lučiću omiljeni pisac Bukovski :biggrin:

Šta je sa Vanje, momak se ponaša kao najvea seljačina. Gledam ga juče žvaće žvaku i priča, nešto sav u čudnim pokretima, izrazima... :krsti:
Ćoba

Postby Radonjaa » 04 Sep 2023, 15:57

fontaneros wrote:A, sta kazete?

Za početak se nadam da ćemo preuzimati manje nego protiv Italije da ne bih gledao Brazdeikisa ili Sedekerskisa kako dobijaju loptu na metar od koša sa 12 sekundi na satu sa Avramovićem ili Jovićem na leđima, kao što su Pajola, Fontekio, Meli i ekipa kad im ništa drugo nije išlo. Ili da ćemo makar bolje spremiti ona preuzimanja na postu prije nego što igrač primi loptu, koja su protiv Italije bila užasna

Pazite podatke, Litvanija je protiv CG imala 14 izgubljenih (CG 5), 12 ofanzivnih skokova (CG 14) pogodila 13/20 slobodnih (CG 20/26), 2 ukradene lopte (CG 9, znači mnogo više ,,živih'' izgubljenih), ukupno 60 šuteva iz igre (CG 69) i dobili su utakmicu 20 razlike, dali 91 poen, i to prelomili rano u trećoj četvrtini.

Protiv Grčke su imali 13 izgubljenih (Grci 9), 7 skokova u napadu (Grci 11), slobodna 11/13 (Grci isto), 3 ukradene lopte (Grci 7), ukupno 53 šuta iz igre (Grci 64) i dobili su 25 razlike, dali 92 poena.

Ali su zato protiv CG šutirali 27/43 za 2 (63%) i 8/17 za 3 (47%), a protiv Grka 18/29 za 2 (62%) i 15/24 za 3 (62%). A i jedne i druge su ostavili na lošim procentima za 2 (posebno Grke) i lošim procentima za 3 (posebno Crnogorce).

Amerikanci su specifičan protivnik pa sam ih izostavio, isto ko i Pešić :biggrin:

Znači da su nenormalno efikasni, pogotovo u šutu spolja, i da tu prave razliku kojom nadoknade sve ostalo. S obzirom na našu odbranu linije za 3, mislim da teško možemo da ih poremetimo, ali se nadam da makar možemo da ih natjeramo da šutiraju poludistancu, floutere i slično, pa makar i po cijenu toga da budu potpuno otvoreni (taktika DV iz Partizana stara makar 15 godina :biggrin:) ili da posle pucanja prve linije imaju 2 na 1 u reketu, jer na manji broj posjeda i smanjen broj šuteva za tri treba da imaju ludačku efikasnost za 2 da bi opet išli na 90+ ili ne daj Bože 110 kao juče :biggrin:

I ako je ikako moguće da iz ukradenih lopti (kojih će očigledno biti) pametnije trčimo, jer smo protiv Italijana šutirali (promašivali) trojke u tranziciji, pravili faulove u napadu i slične gluposti, ovdje sigurno nemamo taj luksuz
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Starks » 04 Sep 2023, 16:17

Očni test nije pouzdan kod Litvanaca. Izuzev meča protiv SAD uopšte nisu djelovali kao šuterski moćna ekipa. Posebno protiv Crne Gore kojoj je to bio najlošiji meč ne samo na SP već u 2023. godini.

Zanimljivo mi je da Amerikanci nisu pokušali diamond-n-one u drugom poluvremenu makar, ako je nisu vježbali tokom priprema nesumnjivo imaju dovoljno fizikalija i atletičnosti da ispoštuju osnove sistema. Njihova slabost na skoku je hronična tokom prvenstva, a Litvanija je baš u reketu napravila prednost.

Srbija bi mogla nju pokušati sjutra.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby Ćoba » 04 Sep 2023, 16:56

Mi smo napadački daleko potentnija ekipa od Grčke i CG tako da vjerujem da ćemo im tu zadati dosta glavobolje.

Mora energija i čvrstina na maks, tu ne smijemo da bagujemo kao protiv žabara. Valjda smo naučili lekciju na ovom prvenstvu.

Sviđa mi se što nemaju poraza, prižrljkujem neki furiozni početak kao Saletova Srbija protiv Grčke 2014.
Ćoba

Postby Cvele » 04 Sep 2023, 17:03

Ćoba wrote:Šta je sa Vanje, momak se ponaša kao najvea seljačina. Gledam ga juče žvaće žvaku i priča, nešto sav u čudnim pokretima, izrazima... :krsti:

I meni to upada u oči, ali za momka niko nema šta loše da kaže kad je u pitanju odnos sa saigračima/trenerima.
Cvele

PreviousNext

Return to Svetsko prvenstvo u košarci 2023.