mmarko28 wrote:Bogdan igra najgore veliko takmičenje od kad je 2013 počeo da igra za reprezentaciju. I nije problem njegova loša šuterska forma, problem je što deluje pogubljeno na terenu. On je prilično loše šutirao za 3p celo prvenstvo 2017, pa je i pored toga bio jedan od najboljih igrača tog turnira jer je bio agresivniji u prodoru i šutu sa poludistance. Problem je i u tome što drugi aspekti njegove igre nisu dobri. Previše je nervozan, čim ne pogodi prvi šut odmah je na licu grimasa, ispadaju mu lopte iz ruku bez nekog velikog pritiska protivnika i ono što me najviše nervira je da ima loš pristup u odbrani. Uvek previše pomaže sa svog igrača, uvek je barem 2-3 metra daleko od šutera. I ovo je bilo očigledno na svakom pripremnom meču i na ova dva meča. Nema igrača u našem timu čiji su direktni rivali šutnuli više otvorenih trojki od Bogdana.
Imao je oni i ranije mečeva kad udje u nervozu i zbog toga odigra loše. Prošlo svetsko prvenstvo jedini takav meč je bio protiv Filipina i sećam se da je Djordjević tada komentarisao da se Bogdan jakim treninzima uvodi u formu i da tada nije mogao da trenira jače zbog putovanja iz jednog u drugi grad. Meni se čini da je Bogdanu ova kapitenska traka malo preveliki teret, da je sebe opteretio da mora da postigne 25 poena svaki meč. Zato je nervozan posle prve greške ili promašaja.
Sreća je da nam je grupa prilično neozbiljna pa ima vremena da se dovede u red.
Pa na tom prvenstvu najgore utkakmice su mu bile protiv Filipina i Portorika. Jedine dve utakmice gde nije išao na 20+. Protiv Portorika je završio sa 5 poena za 20 minuta sa jednim pogođenim šutem iz igre.. Pored te dve utkakmice najmanje lopti je šutnuo još protiv Angole, jedino što je na toj utakmici pogodio sve što je šutnuo. Ali je takođe bio rezervisan i "odsutan" i na toj utakmici.
Sve tri utakmice su bile sa po 50-60 razlike.
Kao što rekoh ne lože njega takve utakmice. Tako je glupo suditi i o ovom prvenstvu na osnovu ovih utakmica tog ranga. Nikada on nije bio za male utakmice, jer ga ne motivišu.
U grupnoj fazi najbolje utakmice odigrao protiv Italije i Španije, gde je bio savršen.
Jbte izvodite zaključke iz Kine i Portorika.

Nikakvu nervozu ja tu nisam video, samo lagan bolokurc i odrađivanje za ovakve protivnike.