Board index Košarka Svetsko prvenstvo u košarci 2023.

Grupa B - Srbija, Južni Sudan, Kina, Portoriko

Koje dve selekcije prolaze u drugu fazu:

Poll ended at 26 Aug 2023, 20:01

Južni Sudan
2
3%
Kina
19
28%
Portoriko
16
23%
Srbija
32
46%

Total votes : 69

Re: Grupa B - Srbija, Južni Sudan, Kina, Portoriko

Postby V.M. Varga » 29 Aug 2023, 08:15

Ne bih se baš složio. Njegove partije iz 2019, spadaju u jedne od najboljih individualnih učinaka od raspada SFRJ.

Savršeno je odigrao to prvenstvo, drugi su ga izdali.

Sve ovo, da pripali sa 8-9 metara iz kontre, da pripali preko dvojice iz driblinga, je deo njegove igre. I sasvim normalno je da imaš minimum 5-6-7 takvih njegovih poseda po utakmici.

Kako bude rasla važnost, tako će i rasti njegova koncentracija i procenti. Takav je igrač.

Svakako mu treba i više lopte u rukama. Ali za tim nema potrebe u ovoj fazi.

Podseća malo na situaciju sa PSD na OI 2000, ali tada je Psd-a povreda izbacila za najbitniji meč, onaj protiv Litvanije.
V.M. Varga

Postby mmarko28 » 29 Aug 2023, 13:42

Bogdan igra najgore veliko takmičenje od kad je 2013 počeo da igra za reprezentaciju. I nije problem njegova loša šuterska forma, problem je što deluje pogubljeno na terenu. On je prilično loše šutirao za 3p celo prvenstvo 2017, pa je i pored toga bio jedan od najboljih igrača tog turnira jer je bio agresivniji u prodoru i šutu sa poludistance. Problem je i u tome što drugi aspekti njegove igre nisu dobri. Previše je nervozan, čim ne pogodi prvi šut odmah je na licu grimasa, ispadaju mu lopte iz ruku bez nekog velikog pritiska protivnika i ono što me najviše nervira je da ima loš pristup u odbrani. Uvek previše pomaže sa svog igrača, uvek je barem 2-3 metra daleko od šutera. I ovo je bilo očigledno na svakom pripremnom meču i na ova dva meča. Nema igrača u našem timu čiji su direktni rivali šutnuli više otvorenih trojki od Bogdana.

Imao je oni i ranije mečeva kad udje u nervozu i zbog toga odigra loše. Prošlo svetsko prvenstvo jedini takav meč je bio protiv Filipina i sećam se da je Djordjević tada komentarisao da se Bogdan jakim treninzima uvodi u formu i da tada nije mogao da trenira jače zbog putovanja iz jednog u drugi grad. Meni se čini da je Bogdanu ova kapitenska traka malo preveliki teret, da je sebe opteretio da mora da postigne 25 poena svaki meč. Zato je nervozan posle prve greške ili promašaja.

Sreća je da nam je grupa prilično neozbiljna pa ima vremena da se dovede u red.
mmarko28

Postby Baxter Stockman » 29 Aug 2023, 16:03

Se zna kad igramo mečeve u narednoj fazi ako sutra pobedimo Sudan?
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Bogun » 29 Aug 2023, 16:04

Igra se 1 i 3 septembra, termine ne znam.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Eddie Brock » 29 Aug 2023, 16:05

Procitao sam negde da je sve ok s Aleksom
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby Baxter Stockman » 29 Aug 2023, 16:06

Nema termina na wikipediji.

Ako budemo prvi sa Italijom u petak, DR u nedelju.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby black swan » 29 Aug 2023, 16:08

mmarko28 wrote:Bogdan igra najgore veliko takmičenje od kad je 2013 počeo da igra za reprezentaciju. I nije problem njegova loša šuterska forma, problem je što deluje pogubljeno na terenu. . Previše je nervozan, čim ne pogodi prvi šut odmah je na licu grimasa, ispadaju mu lopte iz ruku bez nekog velikog pritiska protivnika i ono što me najviše nervira je da ima loš pristup u odbrani. .

Ove dve recenice kazuju sve za njega ali i za ekipu
black swan

Postby Radonjaa » 29 Aug 2023, 16:15

Baxter Stockman wrote:Nema termina na wikipediji.

Ako budemo prvi sa Italijom u petak, DR u nedelju.

Termini će biti kao u grupnoj fazi, 10 i 2, a tačan raspored će odrediti tek kad se kompletira prva grupa. Prvo naravno igraju prvoplasirani-drugoplasirani u petak, pa prvoplasirani-prvoplasirani u nedelju. Bilo bi logično da naše utakmice idu u večernji termin (2 po našem, 8 uveče po lokalnom vremenu), ali da sačekamo do sjutra.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby V.M. Varga » 29 Aug 2023, 16:16

mmarko28 wrote:Bogdan igra najgore veliko takmičenje od kad je 2013 počeo da igra za reprezentaciju. I nije problem njegova loša šuterska forma, problem je što deluje pogubljeno na terenu. On je prilično loše šutirao za 3p celo prvenstvo 2017, pa je i pored toga bio jedan od najboljih igrača tog turnira jer je bio agresivniji u prodoru i šutu sa poludistance. Problem je i u tome što drugi aspekti njegove igre nisu dobri. Previše je nervozan, čim ne pogodi prvi šut odmah je na licu grimasa, ispadaju mu lopte iz ruku bez nekog velikog pritiska protivnika i ono što me najviše nervira je da ima loš pristup u odbrani. Uvek previše pomaže sa svog igrača, uvek je barem 2-3 metra daleko od šutera. I ovo je bilo očigledno na svakom pripremnom meču i na ova dva meča. Nema igrača u našem timu čiji su direktni rivali šutnuli više otvorenih trojki od Bogdana.

Imao je oni i ranije mečeva kad udje u nervozu i zbog toga odigra loše. Prošlo svetsko prvenstvo jedini takav meč je bio protiv Filipina i sećam se da je Djordjević tada komentarisao da se Bogdan jakim treninzima uvodi u formu i da tada nije mogao da trenira jače zbog putovanja iz jednog u drugi grad. Meni se čini da je Bogdanu ova kapitenska traka malo preveliki teret, da je sebe opteretio da mora da postigne 25 poena svaki meč. Zato je nervozan posle prve greške ili promašaja.

Sreća je da nam je grupa prilično neozbiljna pa ima vremena da se dovede u red.

Pa na tom prvenstvu najgore utkakmice su mu bile protiv Filipina i Portorika. Jedine dve utakmice gde nije išao na 20+. Protiv Portorika je završio sa 5 poena za 20 minuta sa jednim pogođenim šutem iz igre.. Pored te dve utkakmice najmanje lopti je šutnuo još protiv Angole, jedino što je na toj utakmici pogodio sve što je šutnuo. Ali je takođe bio rezervisan i "odsutan" i na toj utakmici.

Sve tri utakmice su bile sa po 50-60 razlike.

Kao što rekoh ne lože njega takve utakmice. Tako je glupo suditi i o ovom prvenstvu na osnovu ovih utakmica tog ranga. Nikada on nije bio za male utakmice, jer ga ne motivišu.

U grupnoj fazi najbolje utakmice odigrao protiv Italije i Španije, gde je bio savršen.

Jbte izvodite zaključke iz Kine i Portorika. :laugh:

Nikakvu nervozu ja tu nisam video, samo lagan bolokurc i odrađivanje za ovakve protivnike.
V.M. Varga

Re: SP 2023. u kosarci Filipini, Japan i Indonezija

Postby Fratelo » 29 Aug 2023, 18:19

Bice bas tesko da ne udjemo u polufinale SP-a.
Fratelo

Postby Lester Bo » 29 Aug 2023, 18:39

Fratelo wrote:Bice bas tesko da ne udjemo u polufinale SP-a.

Trebaju nam još 4 pobede.
Lester Bo

Postby Bogun » 29 Aug 2023, 18:59

Eddie Brock wrote:Procitao sam negde da je sve ok s Aleksom

https://sportklub.n1info.rs/posts/pesic-petrusev-i-avramovic-ce-igrati-protiv-juznog-sudana

„Dobro su njih dvojica. Kod Filipa se to već saniralo. Pošto je prvenstvo dugo, mi tražimo igrače koji su 100 posto spremni. Ja mislim da će sutra obojica igrati“, istakao je Pešić.
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Tegi » 29 Aug 2023, 19:59

3, ako rutiniramo Dominikansku Republiku.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby veljkos161 » 29 Aug 2023, 20:01

Mnogo mi sumnjate u Bogdana.
Ja verujem da ce odigrati kako treba u vaznijim utakmicama,ove su svakako odradjivanje posla.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Bogun » 29 Aug 2023, 20:30

Tegi wrote:3, ako rutiniramo Dominikansku Republiku.

Upravo, nama meč sa Italijanima, potencijalno, nema toliko veliki značaj, osim ukoliko ne izgubimo nekom razlikom od 10-15 poena ili više. Ključ je dobiti Dominikansku Republiku.

Situacija kada meč sa Italijanima dobija na značaju je ako Portoriko (oni su 95% drugi u našoj grupi) dobije Dominikansku Republiku.

Svakako pišem jedan poduži post o tome kad se dohvatim kompjutera. :biggrin:
Bogun

PreviousNext

Return to Svetsko prvenstvo u košarci 2023.