by kocha popovich » 01 Sep 2023, 14:19
Meni je muka od ovoga sto sam jutros gledao. Bogdan bolje da je bacao loptu u aut nego sto je sutirao. Sta je njima Pesic rekao kako da igraju, ne mogu ni da zamislim. Ono sto su igrali bila je alibi igra prepuna skrivanja po terenu, kasnjenja u odbrani, nepracenja u napadu. Seljacka, seljoberska kosarka za neku reprezentaciju iz treceg sveta koja je dovela jednog nemotivisanog amera van forme, pa im je taktika da sve lopte idu na njega. Ako udje, udje. Kao da su zaboravili i osnovne kosarkaske elemente na momente. Zali boze i njihovog vremena tamo, i naseg ovde. U reprezentaciji koja ovde ide na titulu, Bogi bi bio drugi bek, Milutinov drugi centar, Avramovic treci plej, NJovic 11 ili 12-ti igrac. Ostali su dobri za kineze i slicne, ali u utakmicama protiv prvih 10-15 na svetu nemaju ama bas nista da traze. Koliko kosarkaske neinteligencije i malih muda su pokazali, ono je sramota. Brate, ko da su igrali protiv dream teama, a ne raspalih italijana. Ali najbizarnije od svega i slika nase bezidejnosti je da smo napravili 8 faulova manje od italijana, 19 za celu utakmicu. Jebeni Fontecchio da nas napuni ko nerotkinju i puni te i prolazi na istu foru 10 puta i ti napravis koliko, 3-4 faula na njemu za 30 i kusur minuta sto je igra.
Gde naci prvu petorku, ja stvarno nemam pojma. I oni sto imamo od extra igraca nece gubiti vreme na unapred izgubljena takmicenja dok reprezentaciju vode Pesic i ekipa. Njegovo je proslo. Inace, vise nego ikad sam za ukljucivanje naturalizovanog igraca u tim. Ako ih imamo po 7-8 u klubovima, ako nam u Borcu i Zlatiboru igra po 4-5 stranaca, nemamo, cemu onda puritanstvo sa reprezentacijom? A ako se vec na tom puritanstvu insistira, ne bi smelo da bude iznenadjenja sto smo daleko od svetskog vrha.
KP: Ja sam protiv svakog nacionalizma, jer je nacionalizam najnizi oblik drustvene svesti.