Board index Košarka Svetsko prvenstvo u košarci 2023.

Grupa I - Srbija, Dominikanska Republika, Italija, Portoriko

Koje dve selekcije prolaze u četvrtfinale?

Poll ended at 01 Sep 2023, 15:03

Srbija
29
48%
Dominikanska Republika
25
42%
Italija
5
8%
Portoriko
1
2%

Total votes : 60

Re: Grupa I - Srbija, Dominikanska Republika, Italija, Porto

Postby Andreja » 01 Sep 2023, 15:33

Zlaja wrote:Crta nam se zlato i repriza Indianapolisa.

Ovo sam i ja pomislio. :okk:
She's sixty-eight, but she says she's twenty-four
Andreja

Postby Koridor » 01 Sep 2023, 15:57

Nema kvaliteta za zlato. Nemojmo se zavaravati.
Koridor

Postby Old school » 01 Sep 2023, 16:03

Hoćemo zlato sa jednim ozbiljnim centrom, sa rosterom od jedva 8 pristojnih igrača, sa skandaloznim šutem za 3 poena i indisponiranim Marinkovićem, divljim Gudurićem, nadrndanim Bogdanovićem...
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby СрбинПодгорица » 01 Sep 2023, 16:06

Какво злато, ова група је реалност, све преко тога па 1/4 је изнад могућности екипе. Треба да се гледа ко ће бити селектор нови, и ко ће играти за почетак у квалификацијама за Европско.
И наравно никако странца не треба гледати, јер са овим шта имамо разбијамо.
Last edited by СрбинПодгорица on 01 Sep 2023, 16:07, edited 1 time in total.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby tremi08 » 01 Sep 2023, 16:07

Fakticki smo otisli sa 10 igraca, znalo se da Ristic i Simanic nece dobiti minute u normalnim utakmicama (ne racunamo ove egzibicije u prvoj rundi). Od tih 10, dvojica se povredila i ispala iz ritma, ostali na osam igraca za kljucne meceve od kojih su 4 ili 5 rezerve i u svojim klubovima (Davidovac, Dobric, Vanja, S. Jovic, Guduric), sa jednim velikim talentom Jovicem i dva vrhunska igraca Milutinovim i Bogdanom.

Opet, ovo sto smo mi izgubili danas je nedopustivo jer smo kvalitetniji od Italijana koji su igrali sa 8 igraca od kojih su 2 igraca ozbiljna Fontekio i Meli, a ostali su ili na zalasku karijere ili prosecni igraci u prosencim klubovima. Pritom, izgubili smo dobijen mec sto je jos veca katastrofa.
tremi08

Postby Andreja » 01 Sep 2023, 16:19

Pod uslovom da dobijemo Dominikanu i uđemo skroz rasterećeno kao gubitnici u taj meč sa USA, možda se postigne kontra efekat od onog danas, kada smo ušli stegnuto i sa gubitničkim kompleksom. :biggrin:

Tužno je kad ljudi omatore pa ne mogu da priznaju sebi da više ne mogu da budu na istom nivou kao što su bili pre 20 godina, a još je tužnije što onaj ko to treba da primeti ne primećuje.

Da vratimo Saleta kako znamo i umemo bez obzira kakav rezultat ostvarimo u nastavku prvenstva.

A vlažan san svakako postoji da se Žoc, kada uzme jubilarnu desetu titulu u EL, penzioniše od klupske košarke i posveti reprezentaciji. :biggrin:
She's sixty-eight, but she says she's twenty-four
Andreja

Postby Bogun » 01 Sep 2023, 16:20

Kakva epska nepravda je bilo ono pljuvanje Kokoškova 2021. godine.

Te tajmaut mu je na pola terena, te ne urla na igrače i ne psuje ih, pasivan je, amerikanizovan, ne oseća Srbiju... bukvalno nateran čovek da se povuče.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Bojdo » 01 Sep 2023, 16:20

Idemo stopama Hrvatske.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Niko123 » 01 Sep 2023, 16:22

Bogun wrote:Kakva epska nepravda je bilo ono pljuvanje Kokoškova 2021. godine.

Te tajmaut mu je na pola terena, te ne urla na igrače i ne psuje ih, pasivan je, amerikanizovan, ne oseća Srbiju... bukvalno nateran čovek da se povuče.

Greska je bila teranje Saleta...
Niko123

Postby Bogun » 01 Sep 2023, 16:23

Obojica su podneli ostavke, posle toplog zeca kroz medije koji su proživljavali.

Ali zato sa Pešićem idemo logikom, nek odradi ugovor do kraja. :laugh:
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Ćoba » 01 Sep 2023, 16:24

Sa Pešićem u paketu mora kompletno rukovodstvo saveza.
Ćoba

Postby Radonjaa » 01 Sep 2023, 16:25

Tegi wrote:Da mi je neko rekao da će se ponoviti ono crnilo iz perioda 2003-2008, ne bih mu verovao.

Kako je prosut, proćerdan put kretanja od nule koji je započeo Duda, a nastavio Sale.

Sram ih bilo sve na gomili.

Spoiler: pokaži
Prvi put mi je prošlo kroz glavu kad je Kokoškov otišao, posle prošlogodišnjeg EB sam bio prilično siguran. Do danas sam iskreno vjerovao, bez ikakvog lažnog optimizma, da na račun Saletove zaostavštine, lakog žrijeba i odsustva pritiska možemo ovdje da napravimo rezultat koji bi nam dao impuls u pravom smjeru, ali posle ovog izdanja mislim da nam pomaže samo totalni reset, pa taman kad bismo osvojili zlato, a ne plasman u Pariz.
Zato imam rezervu da učestvujem u pljuvanju Pešića, čini mi se da važi ono što sam rekao za Kolea, samo drastičnije - radio je i radi užasno, ali mislim da se potcjenjuje koliko težak posao radi, i plašim se da je vrlo kratak spisak onih koji bi se na njegovom mjestu proveli značajno drugačije. A strah me i da, u razmjerama kvaliteta, renomea i ambicija, posao srpskog selektora u ovom trenutku nije puno traženiji nego posao trenera FKP. Čak sam prilično siguran da je to ubjedljivo najveći dio razloga što je Pešić došao.

Prošle godine je jedan od košarkaški potkovanijih forumaša na moju opasku da imamo potpuno tehnički neobučene igrače, pogotovo bekove, tvrdio da smo među tehnički najboljim ekipama na prvenstvu. Meni je i tad i sad djelovalo da su bolje obučeni i spremniji za ozbiljnu košarku i ovi trećerazredni španski bekovi kojima smo se smijali kad je izašao spisak.
Mada se to lako može negirati povlačenjem paralele o klupskim uspjesima naših i protivničkih igrača (većine reprezentacija), ali ni ove godine ne mogu da se otmem tom utisku. Možda je stvarno problem samo u Pešiću, ali imam osjećaj da smo kao škola košarke u strmoglavom padu i da imamo sličan problem kao u fudbalu, individualni kvalitet je još uvijek tu, ali nedostaje raznovrsnosti i naše najbolje igrače je jako teško uklopiti u funkcionalnu cjelinu.

A što se tiče totalnog reseta, ne mislim na ono što je Duda uradio, niti mislim da je to na selektoru. Volio bih da se na nivou saveza donesu odluke (najlogičnije nakon Pariza, ili nekog predolimpijskog turnira, sva je prilika :biggrin:), počevši od postavljanja mlađeg selektora koji je koliko toliko u košarkaškim tokovima, pa makar bio iz KLS, a nije da nemamo i ozbiljnije opcije.
Nakon toga bi Jokiću trebalo uručiti plaketu i zlatan sat (ali ne bukvalno, jer ni to nije zaslužio) da se jednom završi i sa tom pričom, a svima ostalima za koje se procijeni da su potrebni ponuditi da se stave na raspolaganje za sledeća 3 velika takmičenja - EP 2025, SP 2027, i Los Anđeles 2028, kao što su u ovom ciklusu uradili Kanađani, nakon čega oni koji su odbili mogu upasti na spisak samo u slučaju da neko sa prvobitnog spiska odustane ili se povrijedi.
Osim toga uvesti suspenzije (formalno, a gdje je moguće i neformalno) u domaćoj ligi za igrače U-16, U-18 i U-20 koji odbiju poziv za reprezentaciju u svom uzrastu, kao što je francuski savez svojevremeno suspendovao Hejsa na 6 utakmica neigranja za Šole nakon što se nije pojavio na EP, a i danas radije vode đubretare iz grčke lige nego njega, koji još nema nastup za seniorsku reprezentaciju.
Možda sve ovo zvuči drakonski, vjerovatno bi bilo i nepopularno među igračima, a u neku ruku i praksa bez presedana, ali imam utisak da smo u poziciji u kakvoj nikad ranije nismo bili i da nema drugog načina da se vrati poštovanje prema reprezentaciji i da makar znamo na čemu smo, jer je to neka osnova za kvalitetan rad, umjesto što vječito čekamo nekoga i poslednji objavljujemo spiskove, da bismo onda olimpijske kvalifikacije u Beogradu igrali sa 9 igrača, a na SP vodili jedinih dostupnih 12.

Ali umjesto svega toga nas uskoro očekuje možda čak i Čović na čelu saveza i nastavak dosadašnjeg puta, što bi vjerovatno bio poslednji ekser, mada ne tvrdim da bi bio nesposobniji nego Danilović.

Izvinjavam se svima na promašenoj temi, i uopšte mračenju dok smo još u igri i imamo opipljive šanse da odemo u borbu za medalju. Možda je o svemu ovome trebalo pisati hladne glave da ne bi zvučalo toliko dramatično, ali je ovo jutros za mene bila kap koja je prelila čašu.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Hajzenberg » 01 Sep 2023, 16:25

Pa dokle džukela ima ugovor ? Sam otići neće.
Hajzenberg

Postby СрбинПодгорица » 01 Sep 2023, 16:25

Треба и страни селектор
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Niko123 » 01 Sep 2023, 16:26

Dokle Daniliovic ima ugovor? :laugh: i njemu izgleda dobro :laugh:
Niko123

PreviousNext

Return to Svetsko prvenstvo u košarci 2023.