Ajde da napišem koju da prekratim vreme do početka utakmice.
Smatram Nemce za favorite u finalnoj utakmici, ne za velike, ali ipak bih im prepustio tu ulogu pred utakmicu.
Imaju za nijansu širi roster od nas, mi smo kvalitetniji na beku i centru, oni su kvalitetniji na krilnim pozicijama.
Nadam se da Kari nije gledao utakmicu sa SAD, kao ni u slučaju Litvanije, već da je više gledao mečeve Nemačke sa Letonijom i Australijom.
ABA plejof recepturu bih primenio na ovu utakmicu, a hvala Bogu svih 11 igrača Srbije je prošlo taj dril, a to je da ih prebijemo kao volove u kupusu. Ne smemo da im damo da koriste tranziciju, Nemačka odlično napada na nepostavljenu odbranu, brza su ekipa, mi sa druge strane kada možemo trčimo u kontru, kada ne može postavljeni napadi (uostalom, tako je bilo i protiv Litvanije i protiv Kanade).
Ako uspemo da uvedemo Šredera u nervozu, to će biti bonus, ali ipak glavna pretnja je Franc Vagner, mislim da nemamo adekvatan defanzivni mečap za njega, već sam napisao da je možda Bogdan rešenje, svakako ko god ga bude čuvao moraće da odirga vrhunsku odbranu, možda bi bilo zanimljivo probati da se na njemu igra "deny" odbrana.
Obsta da isključimo iz utakmice našim napadom, postoji razlog zašto on u EL igra malo uprkos ubitačnom šutu spolja, a to je jer je defanzivno loš, treba ga napadati što više, pretpostavljam da će ga staviti na Dobrića, onda on treba da ga napada i troši u odbrani.
Milutinov će imati pune ruke posla, Nemci nemaju dominantne centre, ali definitivno imaju dobre visoke igrače, moraće da se pazi faulova, kao i do sada.
Bogdan mora da nastavi na svom nivou, njegova mirnoća se prenosi na ostatak ekipe, ako bude kao protiv Litvanije i Kanade na dobrom smo putu.
Ajde da ne kenjam više, srećno nam bilo.