by Sani » 01 Sep 2023, 22:02
Sad kad razmislim, to je to sto smo u sustini ocekivali, bez previse kvaliteta, cetvrtfinale je neka realnost sa ovom ekipom, ako racunamo i Bogdana koji se ovako raspao u najvaznijoj utakmici do sada, nema sta da nas iznenadi, surova/bolna realnost.
Nama realno skoro cela startna petorka ne igra + Pokusevski, vecina ovih igraca igra prvi put zajedno u nekoj ozbiljnoj utakmici, sto se danas videlo, posebno u odbrani gde smo se gubili u nekoliko navrata poput nekih amaterskih klubova.
Ako bih sta mogao da navedem kao glavne razloge poraza - Pesic, Bogdan i delimicno sudije.
Od ostalih igraca, nemam sta previse kome da zamerim, Milutinov fantastican, Dobric, Avramovic i Jovic dobri, Guduric toplo-hladno.
Pesic uzasan u drugom poluvremenu, ona promena trojice glavnih igraca iz udzbenika sta ne raditi, umesto da izbaci jednog, pa trazi tajm i prekine eventualnu seriju, polako ih izrotira i odmori uz kraj cetvrtine, nista od toga, raspad, bez pokusaja da se malo udvoji Fontekio, i onda slag na tortu covek vadi Bogdana za poslednji napad, kad ga je izveo svi smo ocekivali faul.
Bogdan nerealno izgubio glavu, sumanuto forsiranje teskih suteva za tri poena do besvesti, bez ikakve potrebe, za igraca njegovog kalibra i iskustva, meni totalno neocekivano. Mislim da sam sebi pravi najveci teret da mora da bude heroj, ''lider''...
Verujem da ovo nije njegova poslednja rec, i da cemo videti mnogo boljeg Bogdana u nedelju.
Sudije su bile uzasne, vratile su ih u igru u prvom poluvremenu, sad ovako iz glave nije bio faul u napadu Petruseva i Jovica, nije bio faul Bogdanovica kada je izblokirao nekog, diskutabilne odluke Jovica u napadu, ono Davidovac na obrucu, jedan presmesan faul Milutinova nad Melijem u napadu, sasekli su ga, katastrofalno sudjenje.
Sada treba ohladiti glavu, bice zajebano protiv DOM, i mi i oni igramo na sve ili nista, KAT pravi bas ozbiljnu razliku, ne znam koliko ce moci Milutinov da ga isprati, morace da se udvaja verovatno.
Zna li se nesto vise za Simanica?
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.