Board index Košarka Svetsko prvenstvo u košarci 2023.

Grupa I - Srbija, Dominikanska Republika, Italija, Portoriko

Koje dve selekcije prolaze u četvrtfinale?

Poll ended at 01 Sep 2023, 15:03

Srbija
29
48%
Dominikanska Republika
25
42%
Italija
5
8%
Portoriko
1
2%

Total votes : 60

Re: Grupa I - Srbija, Dominikanska Republika, Italija, Porto

Postby Hajzenberg » 01 Sep 2023, 21:56

Ahaha, tačno sam znao da će se pisati o pobedi DR nad ITA i kako onda ovo, ono. Legenda.
Hajzenberg

Postby СрбинПодгорица » 01 Sep 2023, 21:59

Bogun wrote:
СрбинПодгорица wrote:Доминикана је добила ову Италију. Тај Порторико нас добио 15, 16 разлике једно полувријеме. Друго ми ћемо по старом добром обичају изаћи психички убијене са негативном енергијом. Нама када крене лоше онда иде до максимума.

Tom logikom, zar neće onda Portoriko da dobije Italiju jer su pobedili ekipu koja je dobila Italiju 5 razlike?

Па није искључено да ће Порторико добити Италију.

@Хајзенберг
Ја само кажем своје мишљење и образожио га.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Sani » 01 Sep 2023, 22:02

Sad kad razmislim, to je to sto smo u sustini ocekivali, bez previse kvaliteta, cetvrtfinale je neka realnost sa ovom ekipom, ako racunamo i Bogdana koji se ovako raspao u najvaznijoj utakmici do sada, nema sta da nas iznenadi, surova/bolna realnost.

Nama realno skoro cela startna petorka ne igra + Pokusevski, vecina ovih igraca igra prvi put zajedno u nekoj ozbiljnoj utakmici, sto se danas videlo, posebno u odbrani gde smo se gubili u nekoliko navrata poput nekih amaterskih klubova.

Ako bih sta mogao da navedem kao glavne razloge poraza - Pesic, Bogdan i delimicno sudije.

Od ostalih igraca, nemam sta previse kome da zamerim, Milutinov fantastican, Dobric, Avramovic i Jovic dobri, Guduric toplo-hladno.

Pesic uzasan u drugom poluvremenu, ona promena trojice glavnih igraca iz udzbenika sta ne raditi, umesto da izbaci jednog, pa trazi tajm i prekine eventualnu seriju, polako ih izrotira i odmori uz kraj cetvrtine, nista od toga, raspad, bez pokusaja da se malo udvoji Fontekio, i onda slag na tortu covek vadi Bogdana za poslednji napad, kad ga je izveo svi smo ocekivali faul.

Bogdan nerealno izgubio glavu, sumanuto forsiranje teskih suteva za tri poena do besvesti, bez ikakve potrebe, za igraca njegovog kalibra i iskustva, meni totalno neocekivano. Mislim da sam sebi pravi najveci teret da mora da bude heroj, ''lider''...
Verujem da ovo nije njegova poslednja rec, i da cemo videti mnogo boljeg Bogdana u nedelju.

Sudije su bile uzasne, vratile su ih u igru u prvom poluvremenu, sad ovako iz glave nije bio faul u napadu Petruseva i Jovica, nije bio faul Bogdanovica kada je izblokirao nekog, diskutabilne odluke Jovica u napadu, ono Davidovac na obrucu, jedan presmesan faul Milutinova nad Melijem u napadu, sasekli su ga, katastrofalno sudjenje.

Sada treba ohladiti glavu, bice zajebano protiv DOM, i mi i oni igramo na sve ili nista, KAT pravi bas ozbiljnu razliku, ne znam koliko ce moci Milutinov da ga isprati, morace da se udvaja verovatno.

Zna li se nesto vise za Simanica?
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby Гроф Тинторето » 01 Sep 2023, 22:11

Ako je Dominikana izraziti favorit protiv nas, Talijani bolje i da ne izlaze protiv Portorika jer su ovi izrazito izraziti favoriti :biggrin:
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Fratelo » 02 Sep 2023, 06:11

Jad klasicni sve 4 ekipe.

2 od te 4 treba da odu u 1/4, sto je tragedija za sport.

Nama je drugo mesto u ovoj grupi isto kao da smo ispali.

Sta mi imamo od toga sto idemo u 1/4 na Amere? Nista, samo posle Dominikane krenes kofere da pakujes.

Jbt treba samo da pobedis: Kinu, Portoriko, Sudan, Dominikanu, Italiju i Litvaniju i u polufinalu si... i ovaj slepac sa slepcima to ne moze.

Presela mu svaka ova plata koju je primio od proslog septembra do danas, to mu je moja zelja.
Fratelo

Postby mmajstor » 02 Sep 2023, 09:12

Bogdan, kakav je takav je, a na ovom SP je uzasan, se svaki put odazvao... dal spreman ili nespreman. Otkazao je samo jednom kada je bio povredjen. Prihvata i preuzima odgovornost svaki put kada treba. Juce je bio glavni krivac za poraz i to je prihvatio na sebe.

U ovakvim situacijama navijaci ako vec traze razlog ovakvih rezultata treba da budu realni i posteni. Bez obzira sto je Bogdan odigrao onakvu utakmicu on nije glavni razlog sunovrata nasih rezultata. Glavni razlog su igraci koje boli Q za sve vezano za reprezentaciju a njihov kolovodja je NIKOLA JOKIC.

Mislim zasto bi se Bogdan svaki put odazivao, ako ce se zbog odsustva drugih glavnih igraca, otrovne strele u slucaju loseg rezultata odapinjati svaki put prema njemu?
To nije posteno, nije dobar primer za buduca takmicenja, i po meni svaki put kada podbacimo svu energiju i fokus treba usmeriti treba usmeriti na fenomen 'idem na Cecin koncert i da se opijam dok moji saigraci igraju na SP'.
mmajstor

Postby Foteljas » 02 Sep 2023, 09:30

Apsolutno sve na mestu. Bogdan je juce izdivljao kao niko od kada se igra reprezentativna kosarka (ne znam da li je mozda pokojni Drazen imao neku ovakvu partiju u reprezentativnom dresu 80ih), mozda je neko pod utiskom utakmice i poraza upotrebio prejake reci kritike, ali da se on hladne glave pljuje i proziva je nedopustivo.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Puta Tapar » 02 Sep 2023, 09:56

Znao je i Teo da izdivlja sa trojkama, al je to vraćao asistencijama.
Puta Tapar

Postby Milutinov Tata » 02 Sep 2023, 11:34

Bogdan se sa razlogom kritikuje za jucerasnju partiju, tako je kako je, ali naravno da se desavaju takve stvari, pa ni spominjani Drazen nije mogao uvek Cibonu ili reprezentaciju dovesti do titule. Prevelika je njegova zelja da se nesto uradi, on sam je propustio kvalifikacije za OI i EP gde smo doziveli krah, plus kiks na SP u Kini, a oseca reprezentaciju kao svoju kucu tokom leta i zna da su sada sve oci uprte u njega.

Upiranje prstom u Jokica je pogresna adresa. On i ostali koji su otkazali iz raznoraznih razloga nisu tu i ne mogu biti odgovorni za ono sto se desava na SP. I to sto se nas spisak ceka do ponoci poslednjeg dana takodje nije do njih.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby mmajstor » 02 Sep 2023, 11:45

Milutinov Tata wrote:
Upiranje prstom u Jokica je pogresna adresa. On i ostali koji su otkazali iz raznoraznih razloga nisu tu i ne mogu biti odgovorni za ono sto se desava na SP. I to sto se nas spisak ceka do ponoci poslednjeg dana takodje nije do njih.

Ako neko postavlja visok cilj kao uspeh (sto je i ucesce na OI), upravo su oni najodgovorniji za izostanak tog rezultata.

Ako gledamo domet ovih igraca koji su na SP to moze biti neko cetvrtfinale, pa ih ne treba ni kritikovati jer ce taj cilj verovatno i ostvariti. Milutinov i Bogdan, ovo ostalo je sve neki prosek i moramo priznati da ima dosta boljih ekipa od nas, iako sam ja ocekivao da cemo dobiti Italiju ali nisam racunao na ovakvu Bogdanovu formu.
mmajstor

Postby Olimp » 02 Sep 2023, 11:50

mmajstor wrote:Bogdan, kakav je takav je, a na ovom SP je uzasan, se svaki put odazvao... dal spreman ili nespreman. Otkazao je samo jednom kada je bio povredjen. Prihvata i preuzima odgovornost svaki put kada treba. Juce je bio glavni krivac za poraz i to je prihvatio na sebe.

U ovakvim situacijama navijaci ako vec traze razlog ovakvih rezultata treba da budu realni i posteni. Bez obzira sto je Bogdan odigrao onakvu utakmicu on nije glavni razlog sunovrata nasih rezultata. Glavni razlog su igraci koje boli Q za sve vezano za reprezentaciju a njihov kolovodja je NIKOLA JOKIC.

Mislim zasto bi se Bogdan svaki put odazivao, ako ce se zbog odsustva drugih glavnih igraca, otrovne strele u slucaju loseg rezultata odapinjati svaki put prema njemu?
To nije posteno, nije dobar primer za buduca takmicenja, i po meni svaki put kada podbacimo svu energiju i fokus treba usmeriti treba usmeriti na fenomen 'idem na Cecin koncert i da se opijam dok moji saigraci igraju na SP'.

Upravo tako, Bogdan je uvijek tu, dečko za primjer. Jučer nije išlo jbg, nije išlo ni Tijani Bošković ali ona ima suigračice.
Bogdan bi ih imao da nisu takvi kvislinzi kakvi jesu, pogotovo ona spodoba iz Sombora.
Bogdanu nema ko šta zamjeriti.
Olimp

Postby Puta Tapar » 02 Sep 2023, 12:03

Sve nešto mislim da je Jokić video da nema leba od Svetislava i da je zato batalio repku.
Puta Tapar

Postby Edge » 02 Sep 2023, 12:06

Bogdanovic jeste za primer ali evidentno da posle povrede losije deluje na terenu, iako statisticki to mozda nije toliko potkrepljeno ali kada sam god sam ga gledao i u Atalanti i sada u reprezentaciji igra prilicno neprepoznatljivo u odnosu na ranije.
Edge

Postby Baxter Stockman » 02 Sep 2023, 12:08

Puta Tapar wrote:Sve nešto mislim da je Jokić video da nema leba od Svetislava i da je zato batalio repku.

Kalinić je nakon EP jasno stavio do znanja da ne želi više da gubi vreme sa Karijem.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby mmajstor » 02 Sep 2023, 12:13

Njegovo je da misli o svojoj igri a trener je odgovoran za rezultat. Ako se neko navikao da ne osvaja trofeje to je onda Jokic.
mmajstor

PreviousNext

Return to Svetsko prvenstvo u košarci 2023.