Partizan Style wrote:Stari lisac je izlapeo totalno, ali veci problem je sto mi nemamo tim, ostala su jos dva Duletova igraca Bogdan i Milutinov i to je to nema vise.
Od ovih Radonjicevih ogranicenih nema valjde oni su svi za ulogu iz drugog plana, za 10 minuta po utakmica malo vise ako ih krene.
Od Miskovih tek nema koristi njih reprezentacija i ne zanima, tako da to je to.
Sad zanjemo ono sto smo sejali godinama.
Apsolitno, polako će da dolazi na naplatu ne davanja ozbiljne liderske uloge mladim igračima. Sediš na kraju klupe ili iza koševa dok ne stasaš fizički da se biješ sa EL igračima. Kad stasaš fizički i taktički, već je kasno bajo moj.
Sa 25 je kasno da postaneš lider, eventualno igrač zadatka i uloge.
Mladi koji odu u NBA, ako su vredni, dobiju uslove za daleko bolji i stručniji rad. Ali ako nisu za nosioca u NBA i oni se ukalipe u igrača zadatka i potrebe tima. I opet im se time obriše liderska crta.
Pričao sam to recimo za Bjelicu, i u okviru poslednjih reprezentativnih uloga, pa i u onom trenutku kad su ga hteli dovesti u KKP.
Jednostavno igrač koji je proveo 5-6 sezona tako što ćoškari i čeka da za 20 minuta na parketu dobije 3-4 povratne za otvorenu trojku, više nikada ne može biti lider na terenu.
Osnove sportske psihologija.
U ovoj našoj reprezentaciji imaš Bogdana, Gudurića i Avrama koji imaju kakvu takvu ulogu da mogu da preuzimaju odgovornost u svojim ekipama. Ne pričam o njihovim kvalitetina, ne izjednačavam ih. Ali to je to od igrača koji će uzeti loptu i pokušati nešto i koji imaju pravo to da rade u svojim ekipama. Malo.
Gudurić se iz nekog razloga boji da je preuzme veću ulogu u reprezentaciji, ima tu blokadu koja traje i nikako da je se reši.
Avram povreda + greška Pešića što mu ne da veću ulogu.
I imaš Dobrića i Vanju koji mogu da odigraju dobru odbranu, ali ofanzivno ne postoje ako promaše prva dva šuta. Kod obojice je krivica na tome što nisu dobili adekvatnu lidersku ulogu kada je to trebalo. Trebalo ih je istrpeti par sezona. Sad to već ne mogu.
I na kraju Milutinova koji dve godine nije igrao ozbiljnu košarku i vidi se da fizički nije ni blizu maksimuma.