Ernest wrote:Nas niko nece zatrti. Sami sebi smo dovoljni za sada. Sa ovim na celu nema potrebe da se cimaju.
Ako mislis da bi neki tinejdzer danas popusio ratnu retoriku u Bgu ili Sarajevu kao pre 25 godina varas se. Nazovi to kljakavoscu generacija, ili mozda nezainteresovanoscu za bilo sta, ali ratovi kao takvi se nece ponoviti a da ljudi idu punim srcem u to. Da li je to dobro? Neam pojma. Da li je bilo dobro kad je bilo drugacije? Sumnjam.
Nada kod mene postoji. Mozda je to i utopija. Da ce narodi regiona shvatiti jednog dana da su bili taoci nekolicine bolesnih umova, i da dok je narod stradao neko dzepove svoje napunio. I dok su ih ubedjivali kako su razliciti, nisu imali probleme da dele tal, a vecina zavrsila u bedi, shvativsi da nije bitno jesi li musliman ili katolik ako nemas sta da jedes i ako ti deca odu daleko kad porastu.
Ја сам на овом форуму детаљно појаснио и објаснио, базирано на чињеницама, како је почео рат, ко је ту одговоран, и демистификовао геноциде који се Србима намећу.
Ако сутра буде рата, а не дај Боже, биће довољно нас који ћемо да ратујемо.
Да бранимо своје.
Тај рат ће нам као и сваки до сада бити наметнут.
Не да гину деца, него да не би у будућности поново гинула деца.
Нама су отели све што су могли, сатерали су нас у рупу, одузимају и ово мало што је остало.
Како је говорио Дуле - опругу што више притискаш, она више одскочи.
Најмањи проблем у протеклом рату приликом распада југе представља профит појединаца.
Највећи је што је постављен основ за нови муслимански калифат, зелену трансверзалу и муслиманску државу у сред европе.
Косово и Метохија су били природна граница зеленој трансверзали.
Овом издајом и та баријера нестаје.
Остаје само Република Српска коју морамо да сачувамо како знамо и умемо.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.