NEDJA wrote:Koliko ja zavidim Spaniji ko sportskoj sili. Ubedljivo najveca sila 21. veka.
U fudbalu svetski prvaci, u nedelju imaju priliku da 3. put budu prvaci Evrope u ovom veku , Real i Barsa uzeli skoro polovinu LS, kosarkasi 2 puta svetski prvaci, 4 puta evropski, 3 medalje na OI, Nadal 22 gren slema, sad imaju Alkaraza, svetski i evropski prvaci u rukometu i vaterpolu, evropski u odbojci, Alonso svetski prvak u formuli 1, Markes u Moto GP... Mozda sam nesto i zaboravio ali skroz brutalno za 24 godine u ovom veku
А делом је то дошло због рада наших тренера и играча у различитим спортовима. Највише кошарка али и рукомет. Додуше ми то на све стран делимо па смо и немачку кошарку подигли, сада радимо на ватерполу.
Мада ни ми нисмо лоши за нашу величину, а скоро смо 6 пута мањи демографски. Имамо медаље и титуле у кошарци, рукомету, одбојци(овде смо далеко бољи од Шпанаца), ватерполу(исто пуно бољи), шаху(имају ли шпанци титуле у шаху?!)
Али фудбал нам је стални пропуст и велико разочарење. Да се барем догегало до једног полуфинала СП или ЕП. Па тамо су били и Велшани.