Board index EP u Fudbalu Nemačka 2024

Европско првенство у фудбалу - Њемачка 2024

Који су домети српске репрезентације на Еуру 2024?

Елиминација у групној фази
40
56%
Елиминација у осмини финала
17
24%
Елиминација у четвртфиналу
8
11%
Полуфинале
1
1%
Финале
0
No votes
Титула
6
8%

Total votes : 72

Re: Европско првенство у фудбалу - Њемачка 2024

Postby Tileoleo » 29 May 2024, 12:55

Los Leones wrote:Што се тиче 2004. године, то је ипак својеврстан шлаг на торту једне генерације која је, уз пар изузетака, била у свом прајму. Најјача чешка селекција у овом веку и исто тако вероватно у топ 3 свих времена.

Мноштво прекаљених асова, фудбалера светске класе са већ доказаним квалитетом у најјачим клубовима света... Нешто што ће тешко дочекати у наредних 50 година, тако да за мене тај њихов резултат из 2004. и није изненађење.
Колико су јаку екипу имали верујем да најбоље сведочи податак да су само 4 фудбалера у том периоду играла домаћу лигу, један од њих је био ветеран Поборски.

Екипа која је играла најбољи фудбал на том ЕП и требала да освоји али их Грци некако добише. Недвед се повредио на почетку меча и то је свакако утицало али опет и без њега су после играли сјајан меч. Па и да није било правила сребрног гола врло вероватно да би у наредних 15 минута барем изједначили, много је отворена утакмица била.
Tileoleo

Postby Los Leones » 29 May 2024, 13:23

Слажем се, али просто фудбал као најпопуларнији спорт на свету је себи "смео" дозволити такву једну сензацију. То се десило те године и неће више никада. Без да умањим све оно што је Ото Рехагел направио.

Не могу рећи да ажурно пратим чешко првенство, још мање да сам велики познавалац чешког фудбала, али некакав општи утисак ми је да су они пре пар година кренули у радикалну смену генерација и да полако убиру плодове. Тешко је рећи шта ова екипа може, али верујем да се нико против њих неће наиграти у групи и сигуран сам да ће им 4 бода бити довољна за другу фазу.

С друге стране, екипа су са врло мало искуства и доста недостатака који су уско везани за квалитет. Покушаће то надоместити дисциплином, па видећемо за шта ће бити довољно.
Los Leones

Postby Veljkona22 » 29 May 2024, 13:32

Los Leones wrote:Слажем се, али просто фудбал као најпопуларнији спорт на свету је себи "смео" дозволити такву једну сензацију. То се десило те године и неће више никада. Без да умањим све оно што је Ото Рехагел направио.

Не могу рећи да ажурно пратим чешко првенство, још мање да сам велики познавалац чешког фудбала, али некакав општи утисак ми је да су они пре пар година кренули у радикалну смену генерација и да полако убиру плодове. Тешко је рећи шта ова екипа може, али верујем да се нико против њих неће наиграти у групи и сигуран сам да ће им 4 бода бити довољна за другу фазу.

С друге стране, екипа су са врло мало искуства и доста недостатака који су уско везани за квалитет. Покушаће то надоместити дисциплином, па видећемо за шта ће бити довољно.

Anđusovski :biggrin:
Mikisha wrote:Helikopter iznad Zr upravo.

pikanterije wrote:Obeliks idi nadji Asteriksa.

pikanterije wrote:Sad ce i Leo bice komplet lepinja na prolece
Veljkona22

Postby grobar_Zvornik » 29 May 2024, 15:22

Image

"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Puta Tapar » 29 May 2024, 17:13

Baš me kopka koliko su se Grci spremali za to prvenstvo, kontam barem mesec dana, ionako niko nije imao neke veće uloge u klubovima u završnicama evrokupova. A ovi naši se sad skupili, bog i duša ako skupe 14 dana efektivnih priprema. Zato su Grci radili kao mehanizam iz Antikitere a mi delujemo ko izduvane gajde.
Puta Tapar

Postby Tileoleo » 29 May 2024, 19:01

Није и та Грчка представа била без икакве најаве али опет и они најтврђи Грци из Мале Азије мислим да нису очекивали титулу.

Рехагел их је преузео пред крај квалификација за Кореју и Јапан где су већ изгубили шансе али је после одмах имао онај реми у последњем колу 2-2 са Енглезима на ОТ где је замало и добио да Бекс није урадио шта је урадио.

Квалификације за Португал су почели очајно, лагани порази од Шпанаца и Украјине и Рехагел је после причао да је био пред отказом и да се све ломило на мечу против Јермена где су на његову срећу добили, после је наводно частио играче јер су га спасили. И одатле креће тај њихов плес са одбраном, могуће да их је Отово преживљавање додатно мотивисало и ујединило јер су до краја остварили све победе а нису примили ниједан гол, шест текми. Чак су и Шпанију добили у гостима. На крилима тога су вероватно отишли и на Еуро, одлична атмосфера и дисциплина у одбрани, и тамо су само три гола примили и играли чврсто позади. Додуше били су у амбису у последњем колу у групи али и сама група је била зајебана.

Е сад и клубови су давали играче њима тих година пре европског, ако погледаш видећеш да су ПАО, Олимпијакос и АЕК редовно играли ЛШ, и ту су се калили сви ти фудбалери. ПАО је чак једном, можда и два пута прошао до четвртфинала, дакле две групне фазе су прошли јер се тада тако играло. ПАО је и дао понајвише играча ту, Карагунис, Басинас и Сеитаридис од млађих који су носили екипу на турниру а ту су били и Фризас и Никополидис као старији. Оли знам да је дао Јанакопулоса а АЕК ваљда Кацураниса и ту је био наравно Загоракис који је после био играч турнира и то са 33 године.

Могли су да рачунају да ће се шибати са сваким мушки свакако.
Tileoleo

Postby grobar_Zvornik » 29 May 2024, 20:33

Белгија без Тиба Куртое.

Golmani: Koen Kastels (Volfzburg), Tomas Kaminski (Luton), Mats Sels (Notingem Forest).

Odbrana: Jan Vertongen (Anderleht), Zeno Debast (Anderleht), Vut Fas (Lester), Timoti Kastanj (Fulam), Artur Tet (Ren), Maksim De Kajper (Briž), Aksel Vitsel (Ateltiko Madrid), Toma Menije (Trabzon)

Vezni red: Amadu Onana (Everton), Aster Vranks (Volfzburg), Juri Tilemans (Aston Vila), Orel Mangala (Lion), Janik Fereira Karasko (Al Šabab), Kevin De Brujne (Mančester Siti), Artur Vermeren (Atletiko Madrid).

Napad: Dodi Lukebakio (Sevilja), Žeremi Doku (Mančester Siti), Lois Openda (Lajpcig), Leandro Trosar (Arsenal), Romelu Lukaku (Roma), Šarle De Ketelare (Atalanta), Johan Bakajoko (PSV).

"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

grobar_Zvornik

Postby Los Leones » 30 May 2024, 07:30

Tileoleo wrote:
Е сад и клубови су давали играче њима тих година пре европског, ако погледаш видећеш да су ПАО, Олимпијакос и АЕК редовно играли ЛШ, и ту су се калили сви ти фудбалери. ПАО је чак једном, можда и два пута прошао до четвртфинала, дакле две групне фазе су прошли јер се тада тако играло. ПАО је и дао понајвише играча ту, Карагунис, Басинас и Сеитаридис од млађих који су носили екипу на турниру а ту су били и Фризас и Никополидис као старији. Оли знам да је дао Јанакопулоса а АЕК ваљда Кацураниса и ту је био наравно Загоракис који је после био играч турнира и то са 33 године.

Могли су да рачунају да ће се шибати са сваким мушки свакако.

Тачно је да је највећи број најбитнијих играча тој генерацији дао ПАО.
Што се тиче ЛШ, играли су једно четвртфинале. С Барселоном. Кући су добили 1:0, у гостима изгубили 3:1.

Los Leones

Postby fontaneros » 30 May 2024, 15:53

MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Tileoleo » 30 May 2024, 16:04

Зајебана екипа као кратко ћебе. И даље ми је нејасно како су се онако просули на СП.
Tileoleo

Postby Veljkona22 » 30 May 2024, 16:10

Mikisha wrote:Helikopter iznad Zr upravo.

pikanterije wrote:Obeliks idi nadji Asteriksa.

pikanterije wrote:Sad ce i Leo bice komplet lepinja na prolece
Veljkona22

Postby Tegi » 30 May 2024, 16:13

Da se fudbal igra sa četvoricom golmana i četvoricom napadača, bili bismo favoriti. Problem je što se igra sa četvoricom defanzivaca i četvoricom veznjaka.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby fighter » 30 May 2024, 19:23

Ne.igraju zadnje dvije godine nista. Ko ni mi.
fighter

Postby grobar_Zvornik » 30 May 2024, 20:51

Image

grobar_Zvornik

PreviousNext

Return to EP u Fudbalu Nemačka 2024