Završena je prva faza EP ,I sada sledi ono najvažnije.Sada već na ozbiljnom uzorku utakmica mogu reci da je ovo jedno od lošijih prvenstava po kvalitetu,kao i po broju kvalitetnih igrača.
Dosta skromno,bez nekih ekstra poteza,golova siromašno igracima koji prave razliku.I ovo nije sada,sa ovim prvenstvom,već je ovo jedan pad kvaliteta fudbala poslednjih par takmičenja.
Kad pogledamo da su u većini ekipa najbolji igrači oni iskusniji ,onda je to baš zabrinjavajuće.Do sada na turniru nije iskočilo mnogo igrača.
Rekao bih da prevagu odnose kvalitetni treneri,koji uspevaju da naprave dobar sistem igre i kontinuitet tima.Zbog toga su iskocile dve reprezentacije kvalitetom igre,a to su Austrija i Švajcarska.Naravno tu je i Španija,u kojoj imamo i određen broj mladih i talentivanih igrača koji vode igru(Pedri,Jamal,Injaki)
Ekipe su dosta izjednačen i rekao bih da bar 8 mogu do titule prvaka Evrope.
Nisam siguran da to mogu Španci (zbog mladosti),Nemci zbog ogromnog pritiska.Mozda bi mogli Portugalci da iznenade i odu do kraja,mada ja tipujem na Engleze koji su dobili dobar zreb i put do finala.
Voleo bih da neka Švajcarska,Austrija što da ne odu daleko.
Od igrača teško je reći da je neki igrač do sada iskočio,jer kao što rekoh nema tu neke top klase.
Ovaj Gruzin iz Napolija recimo mi se svideo ,Bastoni,Jamal naravno.
Što se atmosfere tice na stadionima mozda i najbolje prvenstvo do sada
Sto se igre tice neka me iznenade ekipe i neka krene sada odličan fudbal kao što je to bio slučaj 2021 kada su u osmini finala i kasnije igrane dosta dobre i efikasne utakmice.
Za kraj moje mišljenje ovo učešće 24 ekipa,drastično je umanjilo kvalitet EP,mislim da je 16 ekipa idealno za EP.