druga generacija wrote:Rugby 7 ima svoju World Series (kao liga nacija u obbojci) svake godine + SP. Rugby 15 ima "six Nations" + SP. Igraci igraju ili jedno ili drugo, ali skoro u svakom OI timu ima bivsih Rugby 15 igraca, koji su presli u Rugby 7 za OI. Nisam 100% siguran, ali mislim daje na Rugby 15 je mnogo veca lova. Samo sto ti treba par Dana odmora izmedju utakmica tako da je nemoguce da Rugby 15 bude olimpiski sport (a bio je do neke 1928 ili tako nesto)
Рагби 15(Унија), постоји и рагби 13(лига), има сваке године Куп 4 Нација Јужне хемисфере(Нови Зеланд, Јужна Африка, Аустралија и Аргентина). То је најјаче такмичење, после СП, на свету. Мада и светско редовно освајају састави са Јужне хемисфере. Мислим да је само једном састав са Северне хемисфере узео СП. Иначе највише титула има Јужна Африка а не Нови Зеланд, који се форсисра због Хаке али и политике. Јужноафрички рагби је био спорт белаца(Бура) и симбол апартхејда. Дуго времена црнци у ЈАР су бојкотовали рагби, то се сада полако мења. И данас већина играча ЈАР су белци али све је више црнаца.
Није неки велики новац у рагбију али расту израчуни тимова сваке године.
СП у рагбију 15 су међу топ 3 по гледаности. У Француској је једнако популаран као фудбал а у неким деловима земље, попут Тулуза, популарнији. Такође, француски рагби играју углавном етнички французи што се не може речћи за већину њихових тимских споротва.
Мислим да су судије малко прогурале домаћина. И тачно је, доста играча из 15це је пребачен на ОИ у 7-цу.
Рагби је феноменалана спорт, пун контакта, тактике, без прекидања већ играш два полувремена по 40 минута плус додатак до краја акције тима који напада.