Srbija – SAD 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0)
Sudije: Kolombo (Italija), Stavridis (Grćka).Igrač više: Srbija 7 (6), SAD 16 (4). Dva igrača više:Srbija 1 (1), SAD 1 (1).
SRBIJA: Filipović, Mandić, S.Rašović, Ranđelović 1, Ćuk, Dedović 4, Drašović, N.Jakšić 3, Vico 1, Ubović, P.Jakšić 1, V.Rašović, Mišović. Selektor: Stevanović.
SAD: Vajnberg, Vavić 2, Obert, Daub, Kupido 1, Halok 1, Vudhed, Boven 1, V.Dod, R.Dod 1, Irving, Holand. Selektor: Udovičić

Uroš Stevanović, sa izgledom lica koji se ne menja, od polaska na aerodrom je pričao:
- Ove dve poslednje utakmice smo najbolje odigrali. Zadovoljan sam, funkcionisao nam je igrač manje i zasluženo smo pobedili. Čestitam svima, igračima, stručnom štabu, svima oko nas. Sada moramo da se oporavimo za finale. Ne biram nikoga. Najvažnije je da mi budemo orni, spremni i mogu da se nadam da će biti zlato.

Iskusni Nikola Dedović od početka olimpijskog turnira igra onako kako se očekuje od olimpijskog šampiona iz Tokija.
Sa četiri gola je bio najefikasniji igrač polufinalne utakmice protiv SAD, a posle velike pobede i plasmana u finale rekao je:
– Najbitnije je da smo odigrali smireno, krenuli smo dosta tvrdo. Najbitnije da smo bili koncentrisani na nas, imamo još jedan korak. Trudićemo se da se oporavimo i sledeća utakmica prekosutra finale, čekamo da vidimo ko će nam biti protivnik. Ta odbrana je najbitnija stvar kod nas, odatle crpimo svu snagu i prenosimo u napadu. Pripremamo se polako, za sve što nam predstoji. Srećan sam što smo pobedili – ističe Dedović.
– Nemam želju, uvek govorim da, ako hoćeš da budeš šampion, moraš da pobediš svakoga. Nikada ne kalkulišemo, ko nam dođe – došao je. Znamo šta je krajnji cilj – dodao je Dedović.
Radomir Drašović je bio prezadovoljan:
- Svašta smo prošli od Japana, samo mi znamo šta.I kada nije išlo nije nedostajalo vere, zajedništva. Danas smo izgledali kao ekipa koja treba da igra u finalu. Bili smo fokusirani. Ne stajemo, imamo vremena da dodjemo sebi i da se spremimo za utakmicu.Protivnik nije važan, bićemo tu.
Dejan Udovičić, selektor Amerike je čestitao Srbiji:
- Zaslužena pobeda, želim sve najbolje u finalu.Očekivali smo ovakvu utakmicu, spremili se. Zaustavili smo Mandića. Znao sam da će Srbija da svede utakmicu na igrača manje i mi smo tu imali rešenja koja nam nisu svojstvena
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.
#8 #24
OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018
OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!