AirBall wrote:Realno najveci podbacaj je Basket 3×3, moze se reci i sramotan nastup, 4 od 8 meceva izgubljeno... Zenska odbojka takodje katastrofa, porazi u 3 od 4 utakmice i tu je ocigledno najveca greska napravljena sto je postavljen strani trener...Mi smo specifican narod, nije dovoljno znati teoriju, ovde jebanje sve po spisku podize iz letargije i vraca na pravo kolosek... Nakon toga najvise je podbacilo rvanje jer uz sve naturalizacije koje su napravljene i koje ne podrzavam opet se gubilo u prvim i drugim kolima...
Sve ovo ostalo ne vidim kao veliki kiks...
Tradicionalno popunjavamo brojno stanje na veslanju, plivanju, dzudou, kajaku i atletici... Medalja se osvaja osvaja jednom u 50 godina..
Imali smo samo tri strelca i to nas je dosta kostalo...
Sve u svemu nadam se da ce se nakon ovoga stati sa sumanutim davanjem pasosa... Nikakva korist od toga, nisu to nase medalje...
Jeste basket 3x3 najveće razočarenje,međutim tu je samo jedna medalja "pobegla".
Isti slučaj i sa ženskom odbojkom gde apsolutno ništa nije sigurno,6 vodećih ekipa približnog kvaliteta,onako kako su naše uhvatile Italiju u Tokiju tako su one nas sada,sa razlikom da su naše imale veliku šansu u prvom setu.
E sada ono što je moje mišljenje da je "tamo gde se sve odlučuje" bila strategija da se naturalizacijom nekolicine sportista i domaćinstvima velikih takmičenja stekne neka reputacija u svetu borilačkih sportova,samim tim da se na mala vrata uzme buljuk medalja na OI.
Boks,rvanje,džudo,tekvondo,mislim da nema velikog takmičenja koje u poslednje 2-3 godine ovde nije organizovano.
Na kraju se ispostavilo da je i tu stvorena neka lažna slika pred ovo jer smo mi u svim tim sportovima na SP i EP održavanih kod nas uzimali po nekoliko medalja.
Ono kada ispuniš normu treba ti kako ti se zalomi 2,3 ili 4 pobede do medalje i tu se podletelo da može puno toga da se uradi,ja prvi neću da lažem.
Uvek je lako biti general posle bitke,samo mi smo na ovim igrama u 4 borilačka sporta imali ispunjeno 18 normi(12 domaćih ,6 naturalizovanih),više od najvećeg broja država sigurno,samim tim je frustracija veća što evo imamo krompir u tim sportovima,a sutra je poslednji dan i šansa da se situacija popravi.
Da si u tim sportovima čapnuo neku medalju do sada bila bi povoljnija slika svakako,kao što će i biti ako se sutra poslednjeg dana u tim sportovima nešto uradi.
Kažu za ovu Perišićevu da jedino neka Belgijanka može da je dobije.
Iako verujem da je mnogima sada potpuno svejedno hoće li na kraju broj medalja biti 5 ili možda 8

.
Lester Bo wrote:Ukupan broj medalja : 19(4 zlata,7 srebra,8 bronzi)
Basketaši-zlato
Odbojkašice-zlato
Đoković-zlato
Španović-zlato
Stevan Mićić-srebro
Mikec-srebro
Arunović-srebro
Košarkaši-srebro
Aleksandra Perišić-srebro
Majdov-srebro
Kukolj-srebro
Milica Nikolić-bronza