Board index Paris 2024

Sportisti Srbije na OI - Pariz 2024

Re: Sportisti Srbije na OI - Pariz 2024

Postby tremi08 » 09 Aug 2024, 10:25

Svako saopstenje kao da je potpisala Suzana Vasiljevic.
tremi08

Postby Foteljas » 09 Aug 2024, 10:31

Juce sam bio zabrljao, ali sada i definitivno vise nece biti dvocifrenog broja medalja.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby octopus » 09 Aug 2024, 12:02

Ostaju nam još samo tri šanse za medalju. A danas su od toga dve.

Zvanično, u skladu sa očekivanjima i kvalitetom tima tokom ovog ciklusa - ubedljivo najgore igre u istoriji!!! :crybaby:
octopus

Postby СрбинПодгорица » 09 Aug 2024, 12:06

Тешко ће кошаркаши јер смо сломљени скроз ако се врате чудо ће бити заиста и јоше ватерполисти, ако Перишић нешто уради а не вјерујем и да затврамо игре баксузне полако.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Gunde Svan » 09 Aug 2024, 12:14

Olimpijske igre su za mene lično kao da jurim neku ribu koja me odjebava u kontinuitetu, ali ne odustajem. 14 dana patnje, svako jutro nova nada, bukvalno sam zapostavio sve zbog praćenja da bih dobio 2,5 trenutaka radosti. Kad je neko fudbalsko prvenstvo makar naši rano ispadnu pa imam ostatak da mirno pratim i uživam. Ovde sam ispropuštao mnoga takmičenja koja sam hteo da ispratim zbog naših, koji su, čast izuzecima, došli ovde kao pali s Marsa.

Štagod se desilo do nedelje, da uzmemo tu bronzu u košarci i da uzmu i zlata Perišić i vaterpolisti, učinak je ispod kvaliteta tima i očekivanja.

Svi oni maleri nisu slučajni, prosto nismo došli pripremljeni kako treba, nismo se spremili kao ostali timovi. O onome što je uzrok svega, a što kreće još od školskog sporta, o korupciji i kriminalu je već pisano dovoljno.

Voleo bih da manijak ovo zaista shvati kao sopstveni neuspeh, da shvati da treba da se sklone on i njegove udvorice iz sporta, ali pošto od toga nema ništa, bilo bi lepo makar da se revidira Pravilnik o nacionalnim penzijama i pooštre uslovi za naturalizaciju, ja zaista ne vidim šta smo mi dobili od ovih silnih Čečena i Rusa.
Gunde Svan

Postby octopus » 09 Aug 2024, 12:15

Kad već ne mozes (i ne želiš) da menjaš struku u savezima jer ti je politički pogodna, bar menjaj politiku nacionalnih penzija! Penzija samo i iskljucivo za olimpijsku medalju!!! Nagrade nek ostanu kakve jesu. Znači, neće niko propasti ako se sportisti da 10-25k evra za evropske i svetske medalje, ali nema penzija! Nagrade za OI nek budu velike i dalje, kad ide tele nek ide i uže… To je ipak samo jednom u 4 godine.

Bravo Gunde!!!
octopus

Postby Foteljas » 09 Aug 2024, 12:21

octopus wrote:Penzija samo i iskljucivo za olimpijsku medalju!!!
Nagrade za OI nek budu velike i dalje

+1
Ja da se pitam, penzije sa SP i EP moze ali samo sa ekipnih sportova koji se ovde prate u kontinuitetu (fudbal, kosarka, odbojka, rukomet, vaterpolo) i atletike, i to ne racunajuci takva takmicenja u godini odrzavanja OI.
Ostali, koliko god kukali na diskriminaciju, kada sakupe osvojena 2-3-4 takva turnira (tu bih uveo neko bodovanje i stepenovanje po kvalitetu) neka se jave.
Foteljas

Postby V.M. Varga » 09 Aug 2024, 12:38

octopus wrote:Kad već ne mozes (i ne želiš) da menjaš struku u savezima jer ti je politički pogodna, bar menjaj politiku nacionalnih penzija! Penzija samo i iskljucivo za olimpijsku medalju!!! Nagrade nek ostanu kakve jesu. Znači, neće niko propasti ako se sportisti da 10-25k evra za evropske i svetske medalje, ali nema penzija! Nagrade za OI nek budu velike i dalje, kad ide tele nek ide i uže… To je ipak samo jednom u 4 godine.

Bravo Gunde!!!

To bi samo odmoglo. Na samim OI bi to stvaralo samo dodatni pritisak pored onog sportskog. Stvara ga i sada, a tek tada bi bio haos u glavama sportista. Svi bi se vodili samo time i to bi bilo kontraproduktivno. Ne treba tih par trenutaka na OI da donosi pritisak u vidu tog da medalja rešava čitavu životnu egzistenciju. To je baš onako sadistički i surovo, nešto što bi uništavalo psihu ljudi i njihove živote ako ne bi uspeli u tome. Čitah život bi se vraćalo na to što su "propustili".

Sa druge strane ukidanje penzija na EP i SP bi dovelo do toga da bi se desio drastični pad interesovanja za manje profitabilne sportove, jer mnogi posle svoje 16-19 godine bi se odredili da se posvete planovinna za studije i svoje poslovne karijere. A OI medalja je prevelika kocka da bi sve to ostavio i odložio. A ovako EP i SP su dovoljni motivator da se ostane u sportu. A i dovoljno šansi da se obezbede, a da ne ostane sve u 2 olimpijade za ceo život. I to ako se potrefi da si zdrav za iste.

Meni recimo nije čudno što su Nole i košarkaši imali najmanji pritisak, svi su oni milioneri. Penzije i premije im ne znače puno. Drugima znače sve. I taj pritisak takođe radi svoje, jer se ne boriš samo protiv protivnika, ne boriš se samo protiv sebe, već i za rešenje celokupne svoje životne egzistencije. A to je previše za ljudsku psihu. Bukvalno nivo rimskih gladijatora...

Ja bih ostavio nacionalne penzije za EP i SP medalje za sve olimpijske discipline, čak bih i neku simboličniju doživotnu nagradu (u rangu onih socijalnih) dao svakome ko izbori OI normu, a nije osvajač medalja na EP ili SP.

Premije na OI učinio daleko simboličnijim. Ovih 200k je tako populistički, glupo i kontraproduktivno...

Ono gde se treba ulagati su školski sport, dovlačenje trenera i struke iz disciplina u kojima nemamo dovoljno znanja da preuzmu od najmlađih kategorija, pa dalje.
V.M. Varga

Postby Gunde Svan » 09 Aug 2024, 12:58

V.M. Varga wrote:
octopus wrote:Kad već ne mozes (i ne želiš) da menjaš struku u savezima jer ti je politički pogodna, bar menjaj politiku nacionalnih penzija! Penzija samo i iskljucivo za olimpijsku medalju!!! Nagrade nek ostanu kakve jesu. Znači, neće niko propasti ako se sportisti da 10-25k evra za evropske i svetske medalje, ali nema penzija! Nagrade za OI nek budu velike i dalje, kad ide tele nek ide i uže… To je ipak samo jednom u 4 godine.

Bravo Gunde!!!

To bi samo odmoglo. Na samim OI bi to stvaralo samo dodatni pritisak pored onog sportskog. Stvara ga i sada, a tek tada bi bio haos u glavama sportista. Svi bi se vodili samo time i to bi bilo kontraproduktivno. Ne treba tih par trenutaka na OI da donosi pritisak u vidu tog da medalja rešava čitavu životnu egzistenciju. To je baš onako sadistički i surovo, nešto što bi uništavalo psihu ljudi i njihove živote ako ne bi uspeli u tome. Čitah život bi se vraćalo na to što su "propustili".

Sa druge strane ukidanje penzija na EP i SP bi dovelo do toga da bi se desio drastični pad interesovanja za manje profitabilne sportove, jer mnogi posle svoje 16-19 godine bi se odredili da se posvete planovinna za studije i svoje poslovne karijere. A OI medalja je prevelika kocka da bi sve to ostavio i odložio. A ovako EP i SP su dovoljni motivator da se ostane u sportu. A i dovoljno šansi da se obezbede, a da ne ostane sve u 2 olimpijade za ceo život. I to ako se potrefi da si zdrav za iste.

Meni recimo nije čudno što su Nole i košarkaši imali najmanji pritisak, svi su oni milioneri. Penzije i premije im ne znače puno. Drugima znače sve. I taj pritisak takođe radi svoje, jer se ne boriš samo protiv protivnika, ne boriš se samo protiv sebe, već i za rešenje celokupne svoje životne egzistencije. A to je previše za ljudsku psihu. Bukvalno nivo rimskih gladijatora...

Ja bih ostavio nacionalne penzije za EP i SP medalje za sve olimpijske discipline, čak bih i neku simboličniju doživotnu nagradu (u rangu onih socijalnih) dao svakome ko izbori OI normu, a nije osvajač medalja na EP ili SP.

Premije na OI učinio daleko simboličnijim. Ovih 200k je tako populistički, glupo i kontraproduktivno...

Ono gde se treba ulagati su školski sport, dovlačenje trenera i struke iz disciplina u kojima nemamo dovoljno znanja da preuzmu od najmlađih kategorija, pa dalje.

Pre desetak godina je delegacija slovenačkih sportista na čelu sa Primožem Kozmusom išla na sastanak sa predstavnicima njihovog ministarstva sa zahtevom da uvedu nacionalne penzije, mašući našim primerom. Tačnije postojala je Uredba, i određeni broj sportista je dobio nacionalne penzije, ali je zbog štednje suspendovana. Na molbu da se donese nova Uredba, dobili su odgovor da za to ne postoje sredstva u budžetu. Ja znam da smo mi tigar i da smo po stopi rasta svega prvi u Evropi, ali nacionalne penzije za EP su bahaćenje. Jovana Arsić nije ničim zadužila sprski sport, na ovim OI je pobedila u C finalu, ali je, eto, prvakinja Evrope u olimpijskoj godini. Kako octopus kaže, nagrade neka ostanu, valjda im je dovoljna motivacija jednokratna nagrada, koliko prosečan zaposleni u ovoj državi treba da radi za tih dvadesetak hiljada evra koliko otprilike dobije evropski prvak? A ako će im mogućnost da na OI zarade nacionalnu penziju stvoriti pritisak pa će zbog toga podbaciti, onda treba nečim drugim da se bave. Da su Novak Đoković ili Saša Đorđević bežali od pritiska, za njih bi znala šira familija. Ako je izbor u tom slučaju da nacionalnih penzija nema ili da budu za sve pa čak i same učesnike (Filipovići u ekstazi), onda sam za to da se ukinu u potpunosti.
Gunde Svan

Postby Gromiko » 09 Aug 2024, 13:05

Rvači nakon basketaša najveće razočarenje. Nek su se zahvalili predsedniku čisto da budu maksimalno odvratni. Valjda će i to jednom proći.
Koliko vidim ovaj Tajlanđanka se takmičila u nižoj kategoriji, nema ni nekih uspeha, stvarno se nadam da će Perišićka da se sabere i da je dobije.
Gromiko

Postby V.M. Varga » 09 Aug 2024, 13:10

@Svan

Zavisi šta želiš.

Ja sam lično za ukidanje nacionalnih penzija, mislim da je bolje da se mladi fokusiraju obrazovanje, na studije, građenje svoje karijere nego na profesionalni sport.

Isto tako mislim da su nacionalne penzije, bacanje para, ali u ovakvoj državi te pare bi svakako bile pokradene i mislim da se to nikada neće promeniti. Takva smo nacija.
Isto tako sa ukidanjem bi realnost bila 2-5 medalja sa bilo kojih OI. Isto vi važilo i za ostavljanje penzija samo za OI.
V.M. Varga

Postby druga generacija » 09 Aug 2024, 13:13

Sistem Austrije i Nemacke je mnogo bolji. Ovde si kao sportiskinja/sportista/trener zaposlen u Policiji/Vojsci... i primas normalnu platu, samo sto nemas obaveza, nego da treniras i ides na takmicenja. To je model i za nas. A posle karijere nek ostanu tamo zaposleni takodje bez obaveza, ali da su spremni da idu dva/tri/pet puta nedeljno od skole do skole i pokazuju djeci njihov sport ili to radi u nekom klubu sa mladima ili profesionalcima... Dakle dati im svaku mogucnost da rade u sportu uz svu socialnu sigurnost, ali da oni to vrate drustvu
druga generacija

Postby Puta Tapar » 09 Aug 2024, 13:21

Treba napraviti neku piramidu gde bi se sve to rangiralo, pritom da se skupljaju bodovi u olimpijskom ciklusu i onda nakon zavrsene olimpijade kad se obracuna onda se lepo dodele priznanja. Ne da uzmes medalju u postolimpisjskoj godini kad je slabija konkurencija i onda okacis kopacke o klin. A treba stipendirati trenere i talentovane sportiste da imaju podstrek da se u olimpijskom ciklusu bore.

Ja bih to poredjao ovako:
Klasa A: Olimpijske igra;
B1: Svetska prvenstva koja se odrzavaju na 4 godine;
B2: Evropska prvenstva na 4 godine;
C1: Svetska prenstva na 2 godina;
C2: Evropska prvenstva na 2 godine;
D: Svetska i evropska prvenstva, svetski kupovi, gran pri i sve sto se odrzava svake godine.

Malo je ovo sa covidom i odlaganjem poremetilo neka prvenstva, eto u rvanju smo organizovali svetsko prvenstvo dve godine u nizu pa smo sami sebi stvorili laznu sliku.
Puta Tapar

Postby Foteljas » 09 Aug 2024, 13:23

Upravo na ovako nesto sam i ja mislio.
Nas desetak ovde pametniji od svih tih vrhovnikovih uvlakaca po ministarstvima i savezima...
Foteljas

Postby Zappa » 09 Aug 2024, 13:25

druga generacija wrote:Sistem Austrije i Nemacke je mnogo bolji. Ovde si kao sportiskinja/sportista/trener zaposlen u Policiji/Vojsci... i primas normalnu platu, samo sto nemas obaveza, nego da treniras i ides na takmicenja. To je model i za nas. A posle karijere nek ostanu tamo zaposleni takodje bez obaveza, ali da su spremni da idu dva/tri/pet puta nedeljno od skole do skole i pokazuju djeci njihov sport ili to radi u nekom klubu sa mladima ili profesionalcima... Dakle dati im svaku mogucnost da rade u sportu uz svu socialnu sigurnost, ali da oni to vrate drustvu

Previše očekujes od srpske države....

Sistemska ulaganja u sport su slična kao ulaganja u prosvetu.. Rezultati stižu tek za 10 godina, a naravno režim niti ima sposobnih ljudi, niti ideja..
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

PreviousNext

Return to Paris 2024