Board index Paris 2024

Sportisti Srbije na OI - Pariz 2024

Re: Sportisti Srbije na OI - Pariz 2024

Postby veljkos161 » 09 Aug 2024, 13:25

veljkos161 wrote:
Dexi wrote:Mi ako uzmemo zlato u vaterpolu bićemo na rang listi ispred Hrvata :biggrin:
Plus imaćemo isti broj zlata kao Madjarska.

Pa pokupiće Mađari u kajaku još.

Ko što rekoh,evo Mađara na 14 medalja, 4/5/5
Odrade oni uvek dobro igre,sila.
Ako se na nekog treba ugledati to su oni kada je rad u manjim sportovima u pitanju.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby octopus » 09 Aug 2024, 13:29

Sve ovo što smo napisali ima logike. Zaista je teško pronaći pravi model. Nezdrava je atmosfera jer sport ne vode iskusni sportski radnici, već ili političari ili bivši sportisti koji su tu po političkoj liniji i za njih nema uzročno poslednične veze obaveza - odgovornost. A gde nema odgovornosti, nema ni motivacije da sistem ide napred. Kako vlada kleptokratija, ne samo nezainteresovanst, već je prvenstveni cilj da se pokrade što više para zato što apsolutno niko za to nikad neće odgovarati. I onda sport ode u treći plan, a sportisti su tu samo objekat koji služi da bi savez mogao da muze, umesto da se sve vrti oko njih i trenera. Treneri jako slabo plaćeni, sa nikakvim statusom u savezu, idu na opciju da svesno pripremaju sportiste za nebitna EP kao bi i oni dobili tih 10-25k evra, a i samo retki uspeju da imaju zlatnu koku pored sebe. Mislim, sve je trulo, ja sam ovo najavljivao odavno, ali sam se i nadao da će sistem štapa i šargarepe dati rezultate. U principu, on ih je i dao ali na EP i SP. Mnogi su svesni da su OI prevelik zalogaj i ne trude se da dodju 100% spremni. Nažalost, sve se gleda kroz novac. Retki su ljudi poput Noleta i Arunovićke koji više od decenije unazad plaču za tom olimpijskom medaljom i vidi se koliko im je bilo stalo. Hvala Bogu što ih je pogledao! A verujem i da bi mnoge isto kad bi razmišljali kao njih dvoje. Daj da kopiramo te Hrvate, oni su mislim samo za SP i OI uveli te nagrade i penzije i to u neuporedivo skromnijim iznosima. Plus, kod njih se ne menja trener Sinkovića već 4. ciklus. Kod nas bi ga zamenili da neko uzme lovu ili penziju umesto njega... Sad nam sve dolazi na naplatu, a kako je ovo dugoročan proces koji se tek sad na OI ispoljio, teško da može mnogo bolje i da bude u LA. Medalje se ne kupuju, medalje se ne plaćaju nagradama. One se osvajaju iz želja, snova i ljubavi. A toga nema u trulim savezima, gde ti mafijaši kolo vode. Jadni ovi naši sportisti.
octopus

Postby СрбинПодгорица » 09 Aug 2024, 13:32

druga generacija wrote:Sistem Austrije i Nemacke je mnogo bolji. Ovde si kao sportiskinja/sportista/trener zaposlen u Policiji/Vojsci... i primas normalnu platu, samo sto nemas obaveza, nego da treniras i ides na takmicenja. To je model i za nas. A posle karijere nek ostanu tamo zaposleni takodje bez obaveza, ali da su spremni da idu dva/tri/pet puta nedeljno od skole do skole i pokazuju djeci njihov sport ili to radi u nekom klubu sa mladima ili profesionalcima... Dakle dati im svaku mogucnost da rade u sportu uz svu socialnu sigurnost, ali da oni to vrate drustvu

Борци и стријелци треба да су повезани са полицијом/војском да је среће. Када су награде у питању националне пензије то се мора рангирати ОИ, СП, ЕП па да бронза са ОИ вриједи више од злата на ЕП итд. Спорт је једна од најважнијих ствари у имиџу једне државе, економији итд.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Foteljas » 09 Aug 2024, 13:33

СрбинПодгорица wrote:Када су награде у питању националне пензије то се мора рангирати ОИ, СП, ЕП па да бронза са ОИ вриједи више од злата на ЕП итд.

Pa to vec imas sada kod nas u Srbiji.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Gunde Svan » 09 Aug 2024, 13:34

octopus wrote:Sve ovo što smo napisali ima logike. Zaista je teško pronaći pravi model. Nezdrava je atmosfera jer sport ne vode iskusni sportski radnici, već ili političari ili bivši sportisti koji su tu po političkoj liniji i za njih nema uzročno poslednične veze obaveza - odgovornost. A gde nema odgovornosti, nema ni motivacije da sistem ide napred. Kako vlada kleptokratija, ne samo nezainteresovanst, već je prvenstveni cilj da se pokrade što više para zato što apsolutno niko za to nikad neće odgovarati. I onda sport ode u treći plan, a sportisti su tu samo objekat koji služi da bi savez mogao da muze, umesto da se sve vrti oko njih i trenera. Treneri jako slabo plaćeni, sa nikakvim statusom u savezu, idu na opciju da svesno pripremaju sportiste za nebitna EP kao bi i oni dobili tih 10-25k evra, a i samo retki uspeju da imaju zlatnu koku pored sebe. Mislim, sve je trulo, ja sam ovo najavljivao odavno, ali sam se i nadao da će sistem štapa i šargarepe dati rezultate. U principu, on ih je i dao ali na EP i SP. Mnogi su svesni da su OI prevelik zalogaj i ne trude se da dodju 100% spremni. Nažalost, sve se gleda kroz novac. Retki su ljudi poput Noleta i Arunovićke koji više od decenije unazad plaču za tom olimpijskom medaljom i vidi se koliko im je bilo stalo. Hvala Bogu što ih je pogledao! A verujem i da bi mnoge isto kad bi razmišljali kao njih dvoje. Daj da kopiramo te Hrvate, oni su mislim samo za SP i OI uveli te nagrade i penzije i to u neuporedivo skromnijim iznosima. Plus, kod njih se ne menja trener Sinkovića već 4. ciklus. Kod nas bi ga zamenili da neko uzme lovu ili penziju umesto njega... Sad nam sve dolazi na naplatu, a kako je ovo dugoročan proces koji se tek sad na OI ispoljio, teško da može mnogo bolje i da bude u LA. Medalje se ne kupuju, medalje se ne plaćaju nagradama. One se osvajaju iz želja, snova i ljubavi. A toga nema u trulim savezima, gde ti mafijaši kolo vode. Jadni ovi naši sportisti.

Potpis od reči do reči.
Gunde Svan

Postby octopus » 09 Aug 2024, 13:35

СрбинПодгорица wrote: Када су награде у питању националне пензије то се мора рангирати ОИ, СП, ЕП па да бронза са ОИ вриједи више од злата на ЕП итд. Спорт је једна од најважнијих ствари у имиџу једне државе, економији итд.

Srbine, upravo taj sistem koji ti predlažeš je već 15 godina važeći. Njega treba menjati.
octopus

Postby СрбинПодгорица » 09 Aug 2024, 13:43

Треба тако што ћеш повећати за ОИ медаљу додатно и дати још неки стимуланс. Јер укидање других нисам сигуран да би био добар потез
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Puta Tapar » 09 Aug 2024, 13:48

Znam da se priča kako se naši košarkaški treneri/selektori u mlađim kategorijama ne placaju. Osim možda nekih bednih dnevnica. E u tome je problem. Lako je dati tri tovara blaga nakon medalje. Mora se ulagati pametnije da do tih medalja dođe.
Puta Tapar

Postby octopus » 09 Aug 2024, 14:10

Drugar radio kao pomocni trener mlađih kategorija u KKP za vreme Duleta. Plata crkavica. I tu crkavicu im ukrade Todorić. Dule ih častio iz svog džepa. Da ne bude da je sistem truo samo pod ovom vlašću. Ali ovi su ga doktorirali.
octopus

Postby V.M. Varga » 09 Aug 2024, 14:19

octopus wrote:Da ne bude da je sistem truo samo pod ovom vlašću. Ali ovi su ga doktorirali.

Tako nekako, svaka vlast je jebala i trudila se da uništi KKP :okk:
V.M. Varga

Postby Lester Bo » 09 Aug 2024, 14:53

Vaterpolisti kaparisali treću medalju na ovim igrama.
Lester Bo

Postby Milutinov Tata » 09 Aug 2024, 15:44

Zanimljivo da su sve 3 osvojene pre nego sto se znalo kakvog su sjaja.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby fontaneros » 09 Aug 2024, 15:59

Kako smo mogli u 15-16h da preokrenemo ove OI :colera:
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Lester Bo » 09 Aug 2024, 16:00

Lester Bo wrote:Vaterpolisti kaparisali treću medalju na ovim igrama.

Gde je treća tu je i četvrta.
Lester Bo

Postby Baxter Stockman » 09 Aug 2024, 16:01

Milutinov Tata wrote:Zanimljivo da su sve 3 osvojene pre nego sto se znalo kakvog su sjaja.

4* :hatman:
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

PreviousNext

Return to Paris 2024