Board index Paris 2024

Pariz 2024. - u susret OI

Re: Pariz 2024. - u susret OI

Postby Malkovic » 29 Jun 2024, 19:22

Dexi wrote:U zemlji Srbiji gde je prosečna mesecna plata 900 eura. :colera:

У којој то земљи Србији?
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby octopus » 29 Jun 2024, 22:46

U boksu ćemo imati dvoje nosilaca, Abasov 6. i Šadrina 8.
octopus

Postby zvezdaraking » 30 Jun 2024, 09:51

Fudbaloman wrote:Stizu informacije da su ruski dzudisti odbili da posalju bilo kog predstavnika u Pariz. Sta to tacno znaci za nase, odnosno ima li ko da moze da profitira od te odluke? :mda: Rusi su objavili da je od 17 dzudista koji su ostvarili normu za ucesce, samo cetvorici MOK dozvolio da dodju, sto su oni kategoricki odbili.

kako 17? ima 14 kategorija u obije konkurencije i moze samo jedan iz zemlje da ddođe?
zvezdaraking

Postby Fudbaloman » 30 Jun 2024, 12:46

zvezdaraking wrote:
Fudbaloman wrote:Stizu informacije da su ruski dzudisti odbili da posalju bilo kog predstavnika u Pariz. Sta to tacno znaci za nase, odnosno ima li ko da moze da profitira od te odluke? :mda: Rusi su objavili da je od 17 dzudista koji su ostvarili normu za ucesce, samo cetvorici MOK dozvolio da dodju, sto su oni kategoricki odbili.

kako 17? ima 14 kategorija u obije konkurencije i moze samo jedan iz zemlje da ddođe?

Nemam pojma, tako je pisalo u tekstu.
Fudbaloman

Postby Gromiko » 30 Jun 2024, 15:35

zvezdaraking wrote:

Moguće je u smislu da kada već izbace jednog Rusa da bi na njegovo mesto upao drugi. Pa tako 17.
Gromiko

Postby Storm » 01 Jul 2024, 07:16

Danas je presjek stanja u atletici. Osim Sinancevica koji je stabilan uvijek i bio na listi (sredina), i Kolasinac je izdrzao. Ostao prvi iznad crte.
Steta zbog povrede Jovancevica i pada njega i Bibica ispod crte. Ne znam zasto se Elzan nije nadmetao na drzavnom prvenstvu u Kraljevu proteklog vikenda, nije pisalo nigdje da je povrijedjen.

To bi bilo 111 olimpijaca za Srbiju, eventualno negdje neka realokacija ako bude i to je to.
Suma sumarum-odlican broj, sa maksimumom realno ekipnih sportova (sve sto je iole kompetitivno se plasiralo, rukomet slab).

Jedina mala zal ostaje zbog 4 ispustene norme u boksu (mec do kvote za Magomedova, Sendrika, Veletica i Kuluhovu + onaj blam Saveza zbog kojeg su Ninu diskvalifikovali u Italiji), par stotinki za Dragosavljevica i Holperta prosle godine, zamalo ispustene norme Anje Crevar u februaru u Dohi, prakticno je i Olgi Danilovic u Parizu na RG jos jedna pobjeda trebala za OI ispostavilo se. Kecmanovic i Djere takodje imali norme i odustali. Malo normi je i u streljastvu u odnosu na ranije.
Mozda sam neke zaboravio, ali dobro - negdje neocekivano dobijes olimpijce, negdje izgubis.
Odlicne su one neocekivane 2 kvote u tekvondou (Takov i Kormeev) kao i prijatno iznenadjenje u zenskom stonom tenisu (Isabela Lupulesku) i 2 kvote u biciklizmu. U boksu sa 1 na 3 kvote, 5 u rvanju od cega 2 favorita za medalje, cak 6 ucesnika u dzudou itd..
Od ekipnih smo svi saglasni da smo presrecni povratkom odbojkasa, ona generacija je zasluzila da za kraj reprezentativne karijere (dio njih) igra na OI.
Storm

Postby Foteljas » 01 Jul 2024, 08:11

Atletika – 5/6
Biciklizam – 0/2
Boks – 1/3
Dzudo – 5/6
Kajak – 3/8
Karate – 1/0
Kosarka+basket – 16/28
Odbojka – 12/24
Plivanje – 7/4
Rvanje – 4/5
Stoni tenis – 3/1
Streljastvo – 7/3
Tekvondo – 2/3
Tenis – 5/2
Vaterpolo – 13/13
Veslanje – 3/3

Druge uzastopne igre sa rekordnih 15 sportova. Umesto karatea upao biciklizam. Na nasu stetu, jer je otislo jedno zlato, a dobili smo dvoje koji idu na igre sa devizom da je vazno ucestvovati.
Ogroman dobitak u vidu dve muske ekipe u odnosu na Tokio koji je i presudno uticao na osetno povecanje broja ucesnika.
Sa druge strane manjak ucesnika u plivanju, streljastvu, stonom tenisu i tenisu, sve zajedno i ne tako zanemarljivih 12 sportista manje u ovim sportovima.
Bez odbojkasa opet ne bi prebacili stotku, a da se ni kosarkasi nisu plasirali, ispalo bi da smo ostali na tacno istih 87 takmicara od pre tri godine.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Gromiko » 01 Jul 2024, 13:16

Prebrojao sam discipline u kojima smo imali predstavnike kao Srbija i to izgleda ovako:
Peking 43
London 55
Rio 56
Tokio 50
Pariz 45
Ovde sam računao i trostav kod Kovačevića .
Ovako gledano i nisu bog zna kakve kvalifikacije, pogotovo kada uzmemo da imamo puno naturalizacija i da uglavnom ne učestvuju Rusi i Belorusi te su nam olakšali kvalifikacije. Ono što je pozitivno je što smo u atraktivnim odnosno timskim sportovima izvukli maksimum. Takođe, čini mi se da smo ranije imali više "turista" a to se pre svega odnosi na plivanje i atletiku.
Od sportova gde nemamo predstavnika jedino sam očekivao sportsko penjanje odnosno Stašu Gejo. Za nju sam mislio da je kandidat za medalju a da je za Igre sigurna. Voleo bih naravno fudbal ili rukomet zbog zabave ali nisam očekivao plasman.
Od onoga gde imamo predstavnike:
Atletika - odlično. Po broju sportista manje nego nekada ali zato po broju kandidata za visok plasman nikada bolje. Španovića mi je uz 3x3 najsigurnija naša medalja, Vilagoš i Topić su jako blizu, ne verujem da će uzeti medalju ali imamo čemu da se nadamo i šta da pratimo. Od ostalih troje samo je Kolašinac turista a navikli smo da ih u atletici imamo desetak.
Košarka - odlično! Nadam se da će doći dan kada će i 3x3 ženska ekipa biti konkurentno do tada ovo je za svaku pohvalu. Muška košarka najbolji turnir ikada, a mi smo tu u samom vrhu. Najatraktivnija disciplina za mene na Igrama. Bilo bi užas da nismo tu. Već pomenuh 3x3 nam je najsigurnija medalja (mada ni ona nije 100% sigurna) dok kod žena je ostvaren maksimum plasmanom na Igre, pritom je grupa odlična tako da možda i uđemo među 8 gde nam kvalitetom realno nije mesto.
Boks - do sada bilo 0-1 sada 3 s tim što je razlika upravo u dvoje naturalizovanih boksera. Da nije njih bila bi klasika. Niko od njih niti je favorit niti je bez šanse za medalju, lepo je što imamo da pratimo. Ostaje opet žal za silnim finalnim borbama u kvalifikacijama tako da smo se ipak nadali da će biti više kvota.
Kajak/Kanu - loše. Imamo 3 čamca , na prethodne 3 Igre je bilo više a pritom je uvek neko bio kandidat za medalju (i jednu smo i osvojili) a sada gotovo bez ikakve nade.
Biciklizam - super. Imamo 2 takmičara i bolje nije bilo od vremena Jugoslavije. Plasman naravno maksimum.
Džudo - odlično. Nikada više takmičara plus plasman miks tima što mi je nekako najneverovatnija disciplina u kojoj smo se plasirali. Šanse za medalje postoji, ja u njih ne verujem ali opet imamo šta da pratimo, niko tu nije bez šansi.
Veslanje - standard. 2 čamca sa najminimalnijim šansama za medalju kao i ranije.
Streljaštvo - veliko razočarenje. Da nemamo predstavnicu u ženskoj pušci... Opet ima šansi za medalju.
Plivanje - srednje. Imali smo uglavnom više sportista ali u pitanju su bili turisti. SAda imamo Barnu za koga verujem da ide u finale a i štafeta je na ivici finala.
Stoni tenis - ok. Prošli put smo imali stoni tenis tim što mi je tada bilo najveće pozitivno iznenađenje naših kvalifikacija. Sada jedna učesnica naravno bez 0,00001 % šansi za medalju.
Tekvondo - iz dvojke u keca. Bio sam razočaran da ide samo Perišićka na kraju se ovajdismo zbog izbacivanja Rusa. Perišićka solidan kandidat za medalju, ostalima može da se posreći.
Tenis - loše. Samo dvojica i samo muški singl što je pad u odnosu na sve predhodne igre. Od Đokovića mislim da su najmanja očekivanja do sada što može da bude i pozitivno.
Odbojka - svaka čast. Devojke su bile pod obavezno ali muškarci su me baš pozitivno iznenadili. One su naravno ozbiljni kandidati za medalju dok je kod muškaraca četvrtfinale uspeh.
Vaterpolo - očekivano sve. Prvi put se ne očekuje medalja od njih na igrama.
Rvanje - odlično. 5 takmičara 2 preozbiljna kandidata za medalju dok ostatak vreba iz prikrajka ko i ostali borci.

Ja kao reper uzimam Tokio, dakle 3-1-5 bilans medalja i 28. mesto u ukupnom plasmanu. Obzirom na sastav Tima čini se da bi mogao biti taj broj medalja jer imamo puno boraca gde se dodeljuju 4 medalje ali da osvojimo 3 zlata čini mi se jako teško.

Moja neka neka prognoza 2-2-2:

Zlato - Mićić i 3x3
Srebro - košarkaši i Španovićka
Bronze - Komarov i Šadrina

Nakon košarkaša najveća želja mi je da Angelina Topić uzme medalju a tako imam osećaj da tu pada četvrto mesto...
Gromiko

Postby AirBall » 01 Jul 2024, 13:38

Gromiko wrote:Nakon košarkaša najveća želja mi je da Angelina Topić uzme medalju a tako imam osećaj da tu pada četvrto mesto...

Mislis iver ne pada daleko od klade :biggrin:
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Tegi » 01 Jul 2024, 13:44

Odbojkašice - zlato.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Fudbaloman » 01 Jul 2024, 13:52

Ne bih da budem pregrub ali skor 2-2-2 bi bio katastrofalan :colera: Posle 2-4-2 u Riju i 3-1-5 u Tokiju, ovo bi bio bas los nastup. Pod uslovom da ne bude puno zlata (recimo ne vise od neka 2), onda bi ukupan skor manji od 10 medalja bio neuspeh. S druge strane ako bi izvukli vise zlata (npr. 4), onda bi neki skor i od 8 medalja bio uspesan. Dakle deluje prihvatljivo nesto tipa 4-2-2, ali sa manje zlata mora otprilike bar 2-3-5. Imamo dosta kandidata i za medalje i za zlata, cini se nikad vise. Prognozirati je zaista nezahvalno, licno mi je najveca zelja pretpostavljam kao i mnogima, oprostajno zlato Ivane, oprostajno zlato Novaka, zlato odbojkasica i neko od zlata iz borilackih sportova. Eventualno bilo koja medalja vaterpola (koju bas nesto osecam ne znam zasto) bila bi velika radost, s obzirom na status otpisanih posle smene generacije, a licno bih mi najvise srcu prirasla medalja Angeline Topic ako bi ikako uspela do nje, mada se biti bas tesko. U svakom slucaju ajde neka prognoza maksimalno optimisticna bude:

5 - 3 - 2

Zlato: Ivana Spanovic, Novak Djokovic, Odbojkasice, neko iz rvanja, neko iz dzudoa
Srebro: Kosarkasi, neko iz boksa, neko iz rvanja
Bronza: Vaterpolisti, Angelina Topic

:hatman: :hatman: :hatman:
Fudbaloman

Postby Foteljas » 01 Jul 2024, 14:15

Samo sest medalja?
Moze, ali jedino pod uslovom da to bude sest zlatnih - Kosarkasi, Djokovic, basket, Spanoviceva, odbojkasice i neko od borilackih. :nargile: :triprsta:

Na stranu vlazni snovi, negde oko 8-9 medalja uz 2-3 zlatne je cini mi se realnost kao i u Tokiju.

Zvornik, otvaraj polako pdf, vidimo da nas vec obuzima euforija i iscekivanje... :jupi:
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby leteceprase » 01 Jul 2024, 15:34

Evo i od mene:
Zlato: Zorana Arunovic,Stevan Micic,odbojkasice
Srebro: Spanovic,Miks pistolj ,kosarkasi,basketasi
Bronza: Tibilov,Topic,Sara Cirkovic,Majdov
Ako se Mandic i Jaksic pojave vaterpolisti ce igrati na noz za medalju,tekvondo i dzudo ce biti blizu bronze i nadam se dvojac u veslanju. Kod Vilagos sve zavisi od konkurencije taj dan.
leteceprase

Postby cole » 01 Jul 2024, 21:29

Kvalifikacije za OI su završene, trenutno Srbija ima 110 kvalifikovanih sportista za igre u Parizu.
Za eventualne kvote Kolašinca, Crevar ili nekog trećeg ćemo ipak sačekati da se oglasi OKS.

O učinku srpskih sportista u kvalifikacijama za Pariz 2024

---Ekipni sportovi su maksimalno ispunili očekivanja.
Sve reprezentacije Srbije koje posjeduju određeni kvalitet i koje su imale šansu, uspjele su da se izbore za nastup na igrama u Parizu. Ovo je najveći broj kvalifikovanih ekipa u post jugoslovenskom periodu. U Parizu će nas predstavljati: košarkaši, košarkašice, odbojkaši, odbojkašice, vaterpolisti i basketaši. Trenutno po kladionicama, basketaši su prvi favorit za zlato, košarkaši treći, odbojkašice peti,
vaterpolisti šesti, košarkašice deveti, a odbojkaši jedanaesti.

---Borilački sportovi. Na predstojećim igrama, Srbija će imati rekordnih 17 boraca (6 džudo, 5 rvanje, 3 boks, 3 tekvondo).
Broj ostvarenih normi je veoma dobar, ostaje mala žal zbog čak petoro boksera koji su stali na korak do Pariza, te zbog povrede tekvondistkinje Nadice Božanić.
Glavni naši aduti u Parizu bi trebali biti Mićić, Komarov, Nemeš, Perišićeva, Šadrina, Majdov...

---Ostali pojedinačni sportovi
**Atletika. Zaštitno ime srpske atletike zadnjih 10 godina Ivana Španović je i dalje naša glavna uzdanica u kraljici sportova. Pored Ivane, sada su tu i dvije supertalentovane djevojke Angelina Topić i Adriana Vilagoš, te solidni Armin i Milica koji takođe mogu do finala (top12).

**Tenis=Novak Đoković. U tenisu sve zavisi od zdravlja i forme Novaka, ostali su užasni.

**Kajak. U Parizu ćemo imati 3 čamca, šteta za muški k2 koji je bio jako blizu plasmana na igre.

**Veslanje. U veslačkom savezu je totalno rasulo, svakim novim potezom čelni ljudi su se sve više blamirali. Samo zahvaljujući svjetskoj veslačkoj fedaraciji Pimenov i Mačković će nastupiti u dubl skulu. Pored njih dvojice, naše boje će braniti i Jovana Arsić u skifu.

**Plivanje, Biciklizam i Stoni tenis su sportovi gdje nemamo ni promil šansi za medalju ali je svakako lijepo da ćemo imati predstavnike.

**Streljaštvo. Sport koji je ubjedljivo najveće razočarenje ovih olimpijskih kvalifikacija. Na igrama u Parizu, Srbija će imati samo 3 predstavnika. Ovo je najmanji broj naših strijelaca na OI još od Atine 2004 kada smo takođe imali 3
predstavnika. Zorana i Damir su godinama top klasa, treći naš predstavnik Kovačević je dosta dobar i konstantan.

Iz kategorije ostalih pojedinačnih sportova glavni aduti su: Ivana, Mikec, Zorana i Novak.
cole

Postby Dovla933 » 01 Jul 2024, 22:27

Olga danas u intervju optimistična i nada se da će upasti, kaže mnogo devojak se nećka i dalje :D
Dovla933

PreviousNext

Return to Paris 2024