Board index Paris 2024

Pariz 2024. - u susret OI

Re: Pariz 2024. - u susret OI

Postby Foteljas » 02 Jul 2024, 09:00

Fudbaloman wrote:Opet kazem to da li cemo se vratiti sa 0-0-2 ili 5-3-2 ne zavisi ni od drustva ni od zemlje ni od ulaganja, makar smo mi takva nacija, da mnogo toga mozemo na druge parametre, a isto tako mozemo i da podbacimo sa mnogo vecim ulaganjima.

A sad, nije bas da to ne zavisi sasvim od ulaganja i vodjenja politike u oblasti sporta. Sto se vise i sistematicnije ulaze i radi, isplivace vise aduta, samim tim i vise teoretskih sansi za medalje, pa ce ih i vise doci. Koliko god da kritikujem sadasnji rezim, cini se da je na tom polju i pored raznih promasaja ponesto ipak uradjeno, jer je neko ranije lepo primetio da smo mi do 2012. bili zavisili iskljucivo od random strelaca i ekipnih sportova gde je paklena konkurencija, a sada se ipak vise siri krug potencijalnih sportova iz kojih mogu doci medalje.

Fudbaloman wrote:Trebace nam sreca koja nam je uglavnom okretala ledja i u Londonu i u Riju pa i u Tokiju, ako bi nam se sada malo vratila za ona silna 4. mesta u bliskoj proslosti, eto nama dvocifren broj bez dileme.

Za ovo se slazem, mora jos da nam se vrati za sve one nesrecne nastupe i baksuzluke od Sidneja do Londona.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Fudbaloman » 02 Jul 2024, 09:06

Koliko god je konkurencija enormno jaka, cinjenica da Elzan ne moze na dvoje uzastopnih OI ni da se plasira, opet govori dovoljno i o njemu. A to je da se precenjuje u nasoj javnosti, ocigledno. Ne ocekujemo da ode tamo i pomete konkurenciju ni da trci za medalju do poslednjih 10 metara, ali ocekujemo da je dovoljno dobar da ode. A on nije ni to. Dakle, nesto ne stima i nasi atleticari su poprilicno podbacili. I on i Jovancevic i Anic, i Vucenoviceva pa i Sinancevic, koji da je pravi, odavno bi stajao medju putnicima a ne cekao poslednje preseke da upadne. Podbacili smo sa atletikom u pogledu kvota i kraj price. A nalazimo se u nikad jacem periodu za nasu kraljicu sportova gde se uzelo medalja u poslednjih 12 godina koliko nije za 50 pre toga. ASS ozbiljno da se zapita sta se desilo i pored silnih, kvalitetnih i skupih priprema. Hvale se angazovanjem najboljih stranih i domacih trenera i u trkackim i u bacackim disciplinama, a mi manje od mesec dana bedne 4 kvote, sve zenske. Ozbiljan, ozbiljan podbacaj.
Fudbaloman

Postby octopus » 02 Jul 2024, 09:08

Divac, tj. njegova garnitura su uveli red u olimpijskim sportovima. A i sistem nagrađivanja uveden 2007. godine je doprineo da se gine za medalje. Pare se sipaju u sport u nenormalnim količinama, nije tačno da se ne ulaze. Samo je problem što ne postoji kontrola tokova novca pa se ogroman procenat tih ulaganja preliva u privatne džepove. Ali uzimajući i to u obzir, opet su sportisti prezadovoljni. Tačnije, onaj segment sportista koji nas najviše zanima, a to su potencijalni osvajaci OI medalje. Za pitanja kao što su status prosečnih sportista, besplatno bavljenje sportom i širenje baze potencijalnih sportista i novih sportova - nema pomaka još od nastanka sporta na ovim prostorima i uopšte to ne treba povezivati ni sa kojim rezimom, jer nijedan nikad ništa nije pokušao da promeni.
octopus

Postby Fudbaloman » 02 Jul 2024, 09:13

Foteljas wrote:
Fudbaloman wrote:Opet kazem to da li cemo se vratiti sa 0-0-2 ili 5-3-2 ne zavisi ni od drustva ni od zemlje ni od ulaganja, makar smo mi takva nacija, da mnogo toga mozemo na druge parametre, a isto tako mozemo i da podbacimo sa mnogo vecim ulaganjima.

A sad, nije bas da to ne zavisi sasvim od ulaganja i vodjenja politike u oblasti sporta. Sto se vise i sistematicnije ulaze i radi, isplivace vise aduta, samim tim i vise teoretskih sansi za medalje, pa ce ih i vise doci. Koliko god da kritikujem sadasnji rezim, cini se da je na tom polju i pored raznih promasaja ponesto ipak uradjeno, jer je neko ranije lepo primetio da smo mi do 2012. bili zavisili iskljucivo od random strelaca i ekipnih sportova gde je paklena konkurencija, a sada se ipak vise siri krug potencijalnih sportova iz kojih mogu doci medalje.

Fudbaloman wrote:Trebace nam sreca koja nam je uglavnom okretala ledja i u Londonu i u Riju pa i u Tokiju, ako bi nam se sada malo vratila za ona silna 4. mesta u bliskoj proslosti, eto nama dvocifren broj bez dileme.

Za ovo se slazem, mora jos da nam se vrati za sve one nesrecne nastupe i baksuzluke od Sidneja do Londona.

Zavisi, ali ne presudno i uvek, bar sto se nas tice. Ulaganja moraju da se nastave pa i pojacaju tamo gde imaju potencijala da se isplate. Dobro si primetio ovo za period pre 2012., gde smo prakticno od individualnih sportova cekali da Cavic iz Amerike sa priprema ispliva svoje za medalju i neko od strelaca upuca dan sto bi se reklo. Drugi nisu postojali ni na mapi, isli samo da popune broj i jedino sto se sustinski pratilo, to je bio kolektiv, a evo i sada obaramo rekorde i tu po ucescu u odnosu na tada. Nista drugo nije sistematski ulagano ni spremano. Enormna je razlika i Pariz je pokazatelj koliko potencijalno individualnih medalja imamo u ruci, s tim da ce mnogo faktora da utice na to. Tako da ulaganja pod tackom obavezno, ali daleko od toga da nama sve zavisi od toga. Niti nam to garantuje nesto, niti nam odsustvo toga oduzima sansu da mozemo do medalje.
Fudbaloman

Postby Foteljas » 02 Jul 2024, 09:28

Paradigma tog ranijeg perioda je odlazak Janiceve da kajakari za Madjare, jer nikog nije bilo briga da joj kupi novi camac... Pa je ona sama u Atini 2004. uzela isto medalja koliko svih 85 sportista pokojne SCG zajedno :roll:

Sada nam se takve stvari ipak ne desavaju, bar ne u tolikoj meri kao ranije, eto Barna i Vilagos su i dalje tu.
Foteljas

Postby Fudbaloman » 02 Jul 2024, 09:35

Ajde opet malo da se igram kalkulacija :jupi: Dakle ovako, potpunim uspehom smatrao bih 10 medalja, uz minimum 3 zlata. E sad manje zlata od toga ostavlja veliku dilemu, jer bi 10 komada oborilo nas rekord, ali opet sve ispod 3 zlata bi nekako napravilo rupu moram da priznam. Koliko god je 10-ka broj koji zadovoljava apetite, skor od 2-1-7 nekako ne zvuci najbolje :beyond: Sa padom broja medalja, moraju da se povecavaju zlata. Dakle moze opet 9 kao u Tokiju, ali 3 ili 4 zlata u zavisnosti od srebra, recimo bio bih zadovoljan sa 3-4-2, ali ako ne budemo imali puno srebra kao u Tokiju, onda mora 4 zlata, npr. 4-1-4 bi bilo ok. :okk: Ako i dalje padamo sa brojem, pa smo na 8, onda je 4 zlata minimum da bi se Igre smatrale uspesnim. Sve ispod 8 medalja bi bio neuspeh i prilican sunovrat imajuci u vidu rast amplitude od Rija. Odnosno manje od 8 medalja bi eventualno bilo podnosljivo, ali da prakticno sve budu zlata :biggrin: Neko je ovde lepo napisao, 6 medalja ali 6 zlata, e pa tako moze jedino :lollol: Sve u svemu, mislim da ispod 3 zlatne necemo ni ovaj put, a ja se nadam i 5-ici, neka bude optimisticno! Voleo bih da konacno docekamo neko BUM iznenadjenje, neki sok koji nikako nismo imali u planovima, poput srpske Sare Kolak iz susedstva. Ne znam iskreno ko bi od putnika to mogao da bude, ali se nadam takvom iznenadjenju. Fali nam to, to mnogo podize moral citavoj ekspediciji, i doprinosi da se jedne Igre smatraju mnogo uspesnijim nego sto budu na prvu loptu. Cini mi se da smo mi u poslednjih 20 godina, imali sustinski samo dva veca iznenadjenja, i to oba u streljastvu, Zlatic u Londonu i Sebic u Tokiju, nigde drugde niko nije iskocio u smislu da je od potpunog autsajderstva dosao do medalje. Neka me neko ispravi ako smatra drugacije :okk:
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 02 Jul 2024, 09:42

Foteljas wrote:Paradigma tog ranijeg perioda je odlazak Janiceve da kajakari za Madjare, jer nikog nije bilo briga da joj kupi novi camac... Pa je ona sama u Atini 2004. uzela isto medalja koliko svih 85 sportista pokojne SCG zajedno :roll:

Sada nam se takve stvari ipak ne desavaju, bar ne u tolikoj meri kao ranije, eto Barna i Vilagos su i dalje tu.

Nikad necu zaboraviti sliku Janiceve u novinama svega par dana posle one frustriracijuce Atine za nas, gde nam se srucila so na ranu, kako je Madjarima donela dva zlata a mogla je nama :mad: Mada iskreno posle mi se zgadila, one fore posle Londona kada je htela da se vrati da uzme penziju, jer je osetila da je na kraju karijere, pa onda se opet obrnula par meseci posle i odlucila da ostane u Madjarskoj, fuj iskreno. Na kraju ne zalim previse, losa osoba, kao i brat joj. Interes i samo interes, od identiteta ni i. Takvi nam u principu i ne trebaju, ma koliko da smo te turbulentne 2000. godine napravili gresku, ali tako je tada bilo.
Fudbaloman

Postby Gunde Svan » 02 Jul 2024, 09:50

Fudbaloman wrote:Ajde opet malo da se igram kalkulacija :jupi: Dakle ovako, potpunim uspehom smatrao bih 10 medalja, uz minimum 3 zlata. E sad manje zlata od toga ostavlja veliku dilemu, jer bi 10 komada oborilo nas rekord, ali opet sve ispod 3 zlata bi nekako napravilo rupu moram da priznam. Koliko god je 10-ka broj koji zadovoljava apetite, skor od 2-1-7 nekako ne zvuci najbolje :beyond: Sa padom broja medalja, moraju da se povecavaju zlata. Dakle moze opet 9 kao u Tokiju, ali 3 ili 4 zlata u zavisnosti od srebra, recimo bio bih zadovoljan sa 3-4-2, ali ako ne budemo imali puno srebra kao u Tokiju, onda mora 4 zlata, npr. 4-1-4 bi bilo ok. :okk: Ako i dalje padamo sa brojem, pa smo na 8, onda je 4 zlata minimum da bi se Igre smatrale uspesnim. Sve ispod 8 medalja bi bio neuspeh i prilican sunovrat imajuci u vidu rast amplitude od Rija. Odnosno manje od 8 medalja bi eventualno bilo podnosljivo, ali da prakticno sve budu zlata :biggrin: Neko je ovde lepo napisao, 6 medalja ali 6 zlata, e pa tako moze jedino :lollol: Sve u svemu, mislim da ispod 3 zlatne necemo ni ovaj put, a ja se nadam i 5-ici, neka bude optimisticno! Voleo bih da konacno docekamo neko BUM iznenadjenje, neki sok koji nikako nismo imali u planovima, poput srpske Sare Kolak iz susedstva. Ne znam iskreno ko bi od putnika to mogao da bude, ali se nadam takvom iznenadjenju. Fali nam to, to mnogo podize moral citavoj ekspediciji, i doprinosi da se jedne Igre smatraju mnogo uspesnijim nego sto budu na prvu loptu. Cini mi se da smo mi u poslednjih 20 godina, imali sustinski samo dva veca iznenadjenja, i to oba u streljastvu, Zlatic u Londonu i Sebic u Tokiju, nigde drugde niko nije iskocio u smislu da je od potpunog autsajderstva dosao do medalje. Neka me neko ispravi ako smatra drugacije :okk:

Slažem se da je 10 medalja veliki uspeh, bitno je da napredujemo i da idemo na bolje u odnosu na prethodne Igre. U zavisnosti od broja zlata to bi nas pozicioniralo u top 30 sigurno, čak nam Gracenote predviđa 20. mesto, i to je svakako uspeh.

Mi opet nemamo sigurnu ni medalju, a kamoli zlato, i to je nešto što nas prati, ali ono što meni ovaj put daje najviše nade je činjenica da imamo dosta nosilaca u borilačkim sportovima. Tu ćemo verovatno i mi profitirati od izostanka Rusa.

Takođe se slažem na i dalje čekamo na veliko iznenađenje. Streljaštvo je takav sport da se medalje tu ne mogu smatrati senzacijama, a ovaj put nema ko tu senzaciju ni da napravi, obzirom na broj kvalifikovanih, mada se ja i dalje nadam čudu i da Teodora i/ili Milutin upadnu. Senzacije tog tipa bi bili Barna, Pimenov/Mačković, neko od kajakaša, možda Adriana
Gunde Svan

Postby Foteljas » 02 Jul 2024, 09:56

Fudbaloman wrote: Voleo bih da konacno docekamo neko BUM iznenadjenje, neki sok koji nikako nismo imali u planovima, poput srpske Sare Kolak iz susedstva. Ne znam iskreno ko bi od putnika to mogao da bude, ali se nadam takvom iznenadjenju.

Objasnio je Gromiko ispred ko bi to mogao biti :biggrin:

Gromiko wrote:
cole wrote:
**Plivanje, Biciklizam i Stoni tenis su sportovi gdje nemamo ni promil šansi za medalju ali je svakako lijepo da ćemo imati predstavnike.

Za biciklizam i stoni tenis se apsolutno slažem u smislu da ne postoji ta teorija kojom tu možemo do medalje dok Barna na 100m po mom mišljenju ima šanse koliko i kajak ili veslanje, odnosno za malo iznad toga, ako se baš sve kockice sveta poklope može da uleti medalja.
Foteljas

Postby Milutinov Tata » 02 Jul 2024, 10:02

Fudbaloman wrote:Cini mi se da smo mi u poslednjih 20 godina, imali sustinski samo dva veca iznenadjenja, i to oba u streljastvu, Zlatic u Londonu i Sebic u Tokiju, nigde drugde niko nije iskocio u smislu da je od potpunog autsajderstva dosao do medalje. Neka me neko ispravi ako smatra drugacije :okk:

Zlatic je prvi uzeo vizu za London, tako da ta medalja nije bas bila neocekivana (kao i obicno u streljastvu moze da dojde, ali i ne mora, kao kod Zorane). Ivana Maksimovic je pak bila bas iznenadjenje u Londonu, otprilike ranga Sebica.

Sve zavisi iz ugla koga posmatras stvari, odbojkasice su u Riju pobedile evropske sampionke u 1/4 finalu, pa onda u polufinalu svetske sampionke, tako da je njihova medalja tada bila itekako iznenadjenje, jer su nase u svetskim okvirima bile do tog trenutka "druga" liga, na prethodnim OI i SP nisu nase prosle u zavrsne runde. A opet nisu bile ni rang autsajdera, bilo je tu itekako kvaliteta. kockice se poslozile, sto se i videlo u narednim godinama.

Gromiko wrote:Za biciklizam i stoni tenis se apsolutno slažem u smislu da ne postoji ta teorija kojom tu možemo do medalje dok Barna na 100m po mom mišljenju ima šanse koliko i kajak ili veslanje, odnosno za malo iznad toga, ako se baš sve kockice sveta poklope može da uleti medalja.

Pitanje je koliko Barna moze brze od ovoga na EP, i ovo je bio odlican reultat jer je konacno uspeo da se pomeri od 48s i to bas mnogo. Ali za medlaju mora da se ide ispod 47.50s sigurno, a s obzirom na formu novog svetdskog rekordera Kineza Pana i kako je Popovici plivao na EP, moguce da medalja vredi i ispod 47.20s. Nadam se da ce moci da udje u finale, to bio bio fantastican rezultat, 100m slobodno je elitna disciplina.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Fudbaloman » 02 Jul 2024, 10:56

Milutinov Tata wrote:
Fudbaloman wrote:Cini mi se da smo mi u poslednjih 20 godina, imali sustinski samo dva veca iznenadjenja, i to oba u streljastvu, Zlatic u Londonu i Sebic u Tokiju, nigde drugde niko nije iskocio u smislu da je od potpunog autsajderstva dosao do medalje. Neka me neko ispravi ako smatra drugacije :okk:

Zlatic je prvi uzeo vizu za London, tako da ta medalja nije bas bila neocekivana (kao i obicno u streljastvu moze da dojde, ali i ne mora, kao kod Zorane). Ivana Maksimovic je pak bila bas iznenadjenje u Londonu, otprilike ranga Sebica.

Sve zavisi iz ugla koga posmatras stvari, odbojkasice su u Riju pobedile evropske sampionke u 1/4 finalu, pa onda u polufinalu svetske sampionke, tako da je njihova medalja tada bila itekako iznenadjenje, jer su nase u svetskim okvirima bile do tog trenutka "druga" liga, na prethodnim OI i SP nisu nase prosle u zavrsne runde. A opet nisu bile ni rang autsajdera, bilo je tu itekako kvaliteta. kockice se poslozile, sto se i videlo u narednim godinama.

Gromiko wrote:Za biciklizam i stoni tenis se apsolutno slažem u smislu da ne postoji ta teorija kojom tu možemo do medalje dok Barna na 100m po mom mišljenju ima šanse koliko i kajak ili veslanje, odnosno za malo iznad toga, ako se baš sve kockice sveta poklope može da uleti medalja.

Pitanje je koliko Barna moze brze od ovoga na EP, i ovo je bio odlican reultat jer je konacno uspeo da se pomeri od 48s i to bas mnogo. Ali za medlaju mora da se ide ispod 47.50s sigurno, a s obzirom na formu novog svetdskog rekordera Kineza Pana i kako je Popovici plivao na EP, moguce da medalja vredi i ispod 47.20s. Nadam se da ce moci da udje u finale, to bio bio fantastican rezultat, 100m slobodno je elitna disciplina.

Streljastvo je specificno i u redu. Slazem se da je Ivana bila iznenadjenje, nju sam zaboravio. Realno, nikad pre toga i nikad posle. No, za odbojkasice se nikako ne bih slozio. Odbojkasice te 2016. godine ni kako nisu bile "druga" liga, iza sebe su imale jednu evropsku titulu i finale, imale jos neke medalje sa EP i SL, vec uveliko bile tim od kojeg se "nesto ocekuje". Sad naravno, jesu bile po rangu iza Rusije i Amerike, ali to nije medalja iz ugla totalnog autsajdera, mozda samo iz drugog plana, no vec tada su bile evropski pa i svetski vrh i to smo znali, barem se ja secam da se tako na njih i gledalo. Realno Barna i ako bi bio iznenadjenje, opet ne bi bio sokantna medalja. Njemu je koliko se secam finale u Tokiju izmaklo za jedno mesto a evo i posle toga ima zapazene rezultate. Nama treba bas bas neko koga uopste nemamo u vidu, ko nista iza sebe nema a sada recimo u Parizu napravi neki sok. Mada koliko vidim nemamo mi kandidata ni sada za tako nesto, i onaj koji bi to mogao opet nije totalan autsajder bez istorije rezultata. Jedino taj biciklizam ali znamo da je to nemoguce, nije to atletika da se poklopi dan pa baci koplje kao nikad pre.
Fudbaloman

Postby Foteljas » 02 Jul 2024, 11:05

Fudbaloman wrote:Streljastvo je specificno i u redu. Slazem se da je Ivana bila iznenadjenje, nju sam zaboravio. Realno, nikad pre toga i nikad posle.

Bila je i Ivosevka u Atlanti 1996. prilicno iznenadjenje. :okk:

Fudbaloman wrote:Odbojkasice te 2016. godine ni kako nisu bile "druga" liga, iza sebe su imale jednu evropsku titulu i finale, imale jos neke medalje sa EP i SL, vec uveliko bile tim od kojeg se "nesto ocekuje". Sad naravno, jesu bile po rangu iza Rusije i Amerike, ali to nije medalja iz ugla totalnog autsajdera, mozda samo iz drugog plana, no vec tada su bile evropski pa i svetski vrh i to smo znali, barem se ja secam da se tako na njih i gledalo.

Jesu devojke pre osvajale evropske medalje, ali u svetskim okvirima smo ipak kaskali za samim vrhom. Od tada se na srecu sve preokrenulo.

Fudbaloman wrote:Nama treba bas bas neko koga uopste nemamo u vidu, ko nista iza sebe nema a sada recimo u Parizu napravi neki sok. Mada koliko vidim nemamo mi kandidata ni sada za tako nesto, i onaj koji bi to mogao opet nije totalan autsajder bez istorije rezultata.

Sad, ima kandidata medju predstavnicima borilackih sportova, nije da nema.

Fudbaloman wrote:Jedino taj biciklizam ali znamo da je to nemoguce, nije to atletika da se poklopi dan pa baci koplje kao nikad pre.

Jeste kroasane lepo ukenjalo sa tom medaljom, ali ni ta Sara nije tek tako dosla tu i bacila za zlato, osvojila je mesec dana pre toga bronzu na EP.
Foteljas

Postby Fudbaloman » 02 Jul 2024, 11:22

Foteljas wrote:
Fudbaloman wrote:Streljastvo je specificno i u redu. Slazem se da je Ivana bila iznenadjenje, nju sam zaboravio. Realno, nikad pre toga i nikad posle.

Bila je i Ivosevka u Atlanti 1996. prilicno iznenadjenje. :okk:

Fudbaloman wrote:Odbojkasice te 2016. godine ni kako nisu bile "druga" liga, iza sebe su imale jednu evropsku titulu i finale, imale jos neke medalje sa EP i SL, vec uveliko bile tim od kojeg se "nesto ocekuje". Sad naravno, jesu bile po rangu iza Rusije i Amerike, ali to nije medalja iz ugla totalnog autsajdera, mozda samo iz drugog plana, no vec tada su bile evropski pa i svetski vrh i to smo znali, barem se ja secam da se tako na njih i gledalo.

Jesu devojke pre osvajale evropske medalje, ali u svetskim okvirima smo ipak kaskali za samim vrhom. Od tada se na srecu sve preokrenulo.

Fudbaloman wrote:Nama treba bas bas neko koga uopste nemamo u vidu, ko nista iza sebe nema a sada recimo u Parizu napravi neki sok. Mada koliko vidim nemamo mi kandidata ni sada za tako nesto, i onaj koji bi to mogao opet nije totalan autsajder bez istorije rezultata.

Sad, ima kandidata medju predstavnicima borilackih sportova, nije da nema.

Fudbaloman wrote:Jedino taj biciklizam ali znamo da je to nemoguce, nije to atletika da se poklopi dan pa baci koplje kao nikad pre.

Jeste kroasane lepo ukenjalo sa tom medaljom, ali ni ta Sara nije tek tako dosla tu i bacila za zlato, osvojila je mesec dana pre toga bronzu na EP.

Da, Ivosev svakako, ja sam obuhvatio neki okrugli period od 2004., pa poslednjih 20 godina koje ja najbolje i najdetaljnije pamtim. Atlantu ne pamtim, a Sidnej na mahove. :roll: I meni padaju napamet borilacki, mada tu nekako svaki nas predstavnik ima nesto iza sebe kad pogledam, mada ok, svakako da bi nekoliko njih bilo prilicno iznenadjenje da dodju do medalje.
Sve je to ok za Saru, samo to je ipak mesec dana pre Igara, prakticno to je pred same Igre. Opet uzeti bronzu na evropskom ni iz cega i onda baciti za zlato u najjacoj konkurenciji, nekako to je bas bas sok bio. Secam se njihovih reakcija. I nas neko da je sad pred Igre ni iz cega se pojavio pa tamo napravio do kraja senzaciju, opet bih to smatrao da je doslo ni iz cega. Ja licno senzacijom smatram svakog ko bar godinu-dve pre Igara nije bio zapazen ni po cemu, a to mesec-dva pre ako je najavio necim eventualno, to je opet sok. Kako recimo sad nama Barna da bude senzacija, decko jos u Tokiju skrenuo paznju na sebe, a evo i posle toga medalje. Ta Kolak ne bi bila iznenadjenje da je iko za nju znao dovoljno pre toga. Ona recimo u Londonu nije ni bila. Najgore od svega je sto ona posle Rija vise nigde nista nije osvojila. Tako da ta bronza tik mesec dana pre ne menja sustinu. Devojka ni pre ni posle ne postoji na velikoj sceni. E tako nesto se nama nikad nije dogodilo, da neko dodje izdominira, sokira i to je to, pa posle ako treba nikad vise ni ne mora :jupi: Kada neko ni pre ni posle od tih mesec dana Igara ili pred njih nije ni blizu vrha u svojoj disciplini, onda je to zaista ni iz cega i cist dokaz da je to neka neverovatno srecna slucajnost koja ih je pogodila, pa pazi jos ni manje ni vise nego zlato. Zasto nas uporno tako nesto nece van tog streljastva, ne znam.
Fudbaloman

Postby Foteljas » 02 Jul 2024, 11:30

Pa dobro, ali opet je devojka imala neke medalje i sa juniorskih svetskih i evropskih prvenstva pre toga.. :biggrin: Jeste joj se posrecilo, ali nije bas da je bila totalni autsajder.

Imali smo mi cini mi se i veci user sa medaljom Nadje Higl 2009. na SP u plivanju, ja mislim da je to apsolutno najvece iznenadjednje (i misterija) u istoriji kompletnog srpskog sporta.
Foteljas

Postby cole » 02 Jul 2024, 11:33

octopus wrote:Da, streljaštvo je velika tuga i jedino razočarenje ovog ciklusa, s tim da postoji mogućnost da Teodora nekako upadne, kad se završe realokacije kvota i ako bude imala sreće. To bi baš bilo sjajno jer bi sa njom dobili tri dodatna nastupa.

Mislim da nam se šanse mjere u promilima da uzmemo kvotu u streljaštvu preko realokacija. Teodoru su dvije osmice koštale plasmana na igre, prva u kvalifikacijama, a druga na zadnjem svjetskom kupu. Milutin i Sanja su takođe slična priča.

Kada bi mogao birati, prije bih uzeo 1 dodatnu kvotu u streljaštvu ili nekom borilačkom sportu nego li 10 od sportista koji nemaju promil šanse za medalju (preostali plivači, atletičari, teniseri...)
cole

PreviousNext

Return to Paris 2024