Crna Gora je sportska sprdacina veka. Prodjose i pete OI a oni u vaterpolu bez medalje! Bese to "nacionalni sport" posle razdvajanja i one vestacke euforije nakon Malage uz konstataciju kako su "znali da ce biti i bolji bez Srbije". "Bolji bez Srbije" ajde sto su svih 5 Igara bez medalje, mada je i to fascinantno s obzirom na ne preveliku konkurenciju i cinjenicu da su posle "nezavisnosti" sve karte bacili na taj sport, nego sto u cak 9 izdanja SP oni imaju samo jednu jedinu medalju, dva peta mesta, a ostalo su im sedmo, osma, deveto i deseto mesto

Poslednje dve OI 8. i 9. mesto, poslednja 3 SP tri 8. mesta, poslednja dva EP 7. i .6 mesto. Ne bi me cudilo da je sledeci korak bez CG u LA, naravno nemoguce je da ne budu na SP i EP, ali sto se tice OI, kako im ide, nimalo me to ne bi iznenadilo.
Slicno je i sa zenskim rukometom. One silne Srpkinje koje su im prebegle su izgleda bile bas presudan faktor, kako ih vise nema, nema ni zenskog rukometa. Od onolikog silnog przenja 2012. godine kada su igrali finale OI i uzele evropsku titulu, uspeli su da na EP uzmu jos samo jednu bronzu, dok pazite sad, na cak 8 SP nijedna medalja! Sto se OI tice, u Riju debakl sa svih pet poraza, u Tokiju nesto manji sa 4 poraza, dok ih u Parizu prvi put nije ni bilo. Hm, da, mnogo je bilo lose sa Srbijom, more da pevamo sto se vise ne slepaju na nasoj grbaci, vec sto zaista imaju sportsku realnost od najgore fudbalske lige u Evrope pa nadalje sa svime opisanim.
Moram i da se opet malo osvrnem na Hrvate. Ponovo neverovatni useri, Sinkovici su gubili trku do par metara pred kraj, debilni Englezi nisu imali da li snage ili osecaja da izvuku jos to malo i prakticno im poklonili zlato. Vekickino srebro bi neko mozda opravdao polufinalom Vimbldona pre mesec dana, ali ako imamo u vidu da je u pitanju potpuno prosecna teniserka koja ni po cemu nije trebala da prodje ni Koko Gof, a pogotovo bila prakticno porazena protiv Kostjuk u trecem setu kada je ova imala 4-0 u taj brejku, pa potom u 1/2 imala potpuno anonimnu protivnicu koju bi svako pobedio mozemo da samo konstatujemo da je i tu nevidjeno sretno doslo do srebrne medalje. Ostale medalje realne, s tim da je neverovatno ponovo umalo se dogodila lakrdija sa Kolak, koje nigde nema godinama i onda opet ovako nesto. Sve u svemu opet su imali vise srece od nas taman za te dve medalje vise koje mi nismo imali u tri repasaza borilackih sportova. No, lepo je zavrsiti ispred njih na kraju direktno putem vaterpola. Siguran sam da imamo vise potencijala za LA, ali da li cemo konacno uspeti da premostimo psihicke barijere i da li cemo konacno na jednim Igrama imati srecu od pocetka do kraja, e to zaista ne verujem da je realno toliko.