Board index Paris 2024

Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Re: Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Postby zvezdaraking » 15 Aug 2024, 15:17

sto se dzudoa tice mislim da u LA samo Peirisicka moze nesto. I Stojadinov ako se popravi mada sumnjam. I moguce Andricka.
u brizbejnu ce vec biti vise kandidata mislim. andic, velickovic, rutovic, bulaja, varinicic...
zvezdaraking

Postby Fudbaloman » 15 Aug 2024, 16:35

Naravno da broj atleticara na juniorskom SP nije reper po kojem cemo davati glavne ocene radu SAS-a, no ta brojka ipak raduje i dosta govori. To da se mladi sve vise bave atletikom, da se baza povecala, i da cemo iz toga onda dobiti i neke seniore od kojih ce neki biti i u prici za medalje u svojim disciplinama a drugi opet biti redovni ucesnici najvecih takmicenja mozda sposobni da nekad i iznenade. Definitivno ne sme da im se ponovi ovaj debakl iz Pariza, pre svega sa ovako malo ostvarenih normi, izmedju 10 i 15 atleticara mora da se nadje na sledecim OI, pritom da stvarno bude 3-5 ozbiljnih kandidata za medalju, pa neka 2 uzme medalju, e to ce biti uspeh. Videcemo do tada kako ce ici sa seniorskim SP i EP, u smislu na koga eventualno novog ce moci da se racuna, bez obzira sto ta konkurencija malo i zavara nas.
Fudbaloman

Postby Ciciban » 15 Aug 2024, 16:50

Kako trenutno stvari stoje od velikih favorita za osvajanje medalja na sledecim OI u LA , gubimo Noleta i Spanovicku, a dobijamo Angelinu, Vilagos , Saru Cirkovic, Aleksandru Perisic i mozda Zabicku, naravno oni nisu ni blizu dostignucima ovih dvoje ali kao neki kompromis imacemo 5 manjih umesto 2 velika koja gubimo... Tako da nanadam se da smo na istom...
Ciciban

Postby Novosadista » 15 Aug 2024, 17:06

Otpisi odma Saru jer boksa nece biti na igrama, a mozes slobodno i Zabicku, imala je turnir zivota ali je suvi prosek u globalu
Novosadista

Postby NEDJA » 15 Aug 2024, 17:25

Keselj kaze da ce Nole doneti zlato i iz LA. :biggrin: :laugh: Imace tad 41 godinu.
Ivana je bila kandidat za medalju na tri OI. Uzela je samo jednu bronzu. Malo za njene kvalitete. Videcemo koliko ce napredovati Angelina i Andriana. Ako bude sve po planu realno je da budu medju 3-4 glavna favorita u LA.
Zabicka ce tad imati 34 godine, tako da od nje nema nista.
Sebic je pricao da imamo odlicnu streljanu u Srbiji i da ne moraju vise da se spremaju u inostranstvu. Nadam se da ce to iznedriti nove kandidate za medalju.
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby zvezdaraking » 15 Aug 2024, 17:57

<Kakva crna zabicka :)
zvezdaraking

Postby Fudbaloman » 15 Aug 2024, 18:17

Slazem se i za Saru i za Zabicku. Boks je pitanje veliko da li ce vratiti, a i sve i da vrate, pisi propalo, "sport" u kojem sve zavisi od toga kako prdne sudija taman ti bio 100 puta bolji u ringu ne moze biti nikakav adut ni za kakvu medalju. Zabicka se kasno upalila, ja ne znam gde je ta devojka do sada bila, i zasto nje nigde nije bilo, zasto mi dobijemo kvalitetnu olimpijku u 30.-oj godini a pre toga nije postojala na mapi. Makar da je sad uzela bronzu onda iz jednog puta i to je to, nego ne, odusevila je nastupom, nije uzela medalju a prestara je da bude adut u LA, tako da to isto racunati, ma kakvi.

Ja se nadam pored Adrijane i Angeline da ce atletika iznedriti nekog novog aduta jer je ceo olimpijski period sasvim dovoljan za to, da neko od kvalitetnih juniora sada bude do tada kadar za neki veliki rezultat u svojoj disciplini. Iskreno se nadam novim kajakasima i veslacima koji ce biti mnogo spremniji i bolji od ovih koji su uvek kao nesto blizu medalje, kao jos i udju u A finala i onda obavezno budu najgori kad je najpotrebnije, nadam se strelcima, tu se uvek neko pojavi. Mikec i Zorana kako sada stvari stoje nastavljaju svoj put i bice motivisani i za LA, Sebic je pricao da se vraca i da planira, Lazar Kovacevic je imao sada krstenje da vidi kako i sta, pa da se lepo nadogradi i bude adut tamo. Od ekipnih nadam se i verujem da ce nam ponovo aduti biti muska kosarka, zenska odbojka i muski vaterpolo. Ono sto nazalost ne verujem to je da ce se pojaviti bilo kakav adut u plivanju, osim ako mali Luka Mijatovic ne dodje pod nasu zastavu, u tenisu isto nema nista, mada s obzirom kakav je olimpijski tenis, koliko uvek otkaza bude, puno iznenadjenja i slicno, mozda ovaj Medjedovic bude kod muskaraca neka nada ako napreduje jos, a pogotovo mozda budemo imali adute u zenskom tenisu gde smo videli kakve sve autsajderke mogu da prodju u zavrsnicu (setiti se Rija i zlata izvesne Monike Puig), jer tu polazem nade u ove talentovane klinke kao sto su Mia Ristic koja ce tad imati 22 godine, Luna Vujovic koja ce imati 19, Lola Radivojevic ce 23, pa nek neka od njih napreduje i malo probije se, ko zna, mozda budu iznenadjenje neko nase. U tekvondou ce nadam se uraditi mnogo bolji ciklus i vise takmicara biti kvalitet za norme, Perisicka se vec sada izdvaja kao veliki adut sa ovim iskustvom i medaljom koju je osvojila.

Naravno nadam se da je relativno dobar nastup vecine dzudista najava da se radi dobro i da ce i tu biti nekog jakog ali pravog aduta za medalju koji nece cekati tri kazne da ispadne nego doci na OI i odraditi kako treba. Trebalo bi da profitiramo od ove nove dvorane za borilacke sportove koja ce ih sve objediniti i staviti pod jednu kapu. Sto se drugih sportova tice ko ce znati sada, ja se nadam da cemo dobiti nekog potpuno neocekivanog aduta da li u poznatom ili manje poznatom sportu, prosto smo previse talentovani da neko ne iskoci negde, videcemo gde i ko, ima vremena dovoljno za to. Mozda sam dosadan ali bih voleo da se pojavimo i u 2-3 nova sporta u kojima nas do sad nije bilo, da malo zacinimo ekspediciju, e sad pitanje od milion dolara je koji bi to sportovi bili. Verujem da bi svi digli ruke za gimnastiku, odbojku na pesku i nesto jos trece, recimo ja za badminton glasam. Malo egzotike za nase uslove.
Last edited by Fudbaloman on 15 Aug 2024, 18:26, edited 4 times in total.
Fudbaloman

Postby Milutinov Tata » 15 Aug 2024, 18:19

Moze ponekad da se udari enter, ne mora bas sve u isti pasus :D
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Fudbaloman » 15 Aug 2024, 18:23

Malo sam doterao izvinjavam se :biggrin:
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 15 Aug 2024, 18:51

Jel se secate kad smo pred OI se kolega Ciciban i ja zalili kako smo zastupljeni u malo sportova i dali primer Ceske koja sa skoro identicnim brojem sportista je dosla u cak 23 sporta? Bile su konstatacije kako mi saljemo mnogo kvalitetniji tim bez obzira na toliku manju zastupljenost, a na kraju smo osvojili isto, po 5 medalja i 3 zlata, s tim da smo mi nesto jaci za to jedno srebro spram njihove dve bronze :roll: Dakle i dalje sam stava da sto veca zastupljenost veca i sansa za nekom medaljom vise, ma koliko to cudno zvucalo. Moramo podici neke sportove i pojaviti se tamo gde nas nema a imamo uslove i potencijal da ucestvujemo i napredujemo. Ne moze jedna Srbija da ostane na 15 sportova a Ceska da bude na 23, tolika razlika je stvarno neshvatljiva. Imamo obavezu da budemo makar blizu 20, ako ne mozemo preko. Da svake OI napredujemo u necemu i tako dodjemo i do vece ekspedicije i sto sire lepeze sportova.
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 15 Aug 2024, 21:08

Da li je neko primetio da je Iran osvojio 12 medalja, sve u samo rvanju i tekvondou? :question:
Fudbaloman

Postby Ciciban » 17 Aug 2024, 22:05

Fudbaloman nedostajali su tvoji komentari i zapazanja tokom OI, sa tobom nekako uvek se najvise slozim, i imamo identicna zapazanja i stavove, sto nisi dolazio nego sad kad je gotovo sve?

Inace za mene na ovim OI su medju najvecim iznenadjenjima Uzbekistan i Poljska, ali u razlicitim smerovima... sa 218 sportista da uzmes samo jedno zlato debakl kod njih, i to uvek imaju kvalitetnu delegaciju...
A za Uzbekistan mi isto cudno da uzmu 5 zlata u boksu koji je skoro pa lutrija jer ne postoje utvrdjena pravila, a i to sto postoji ne vazi za sve takmicare isto...
Ciciban

Postby Gunde Svan » 17 Aug 2024, 22:20

Ne vidim nas sa povećanim brojem sportova u LA. Mi prosto gde imamo tradiciju, imamo i to je to.
Gunde Svan

Postby Ciciban » 17 Aug 2024, 23:52

Tradicija je tu da se rusi :)
Ciciban

Postby Fudbaloman » 18 Aug 2024, 07:11

Ciciban wrote:Fudbaloman nedostajali su tvoji komentari i zapazanja tokom OI, sa tobom nekako uvek se najvise slozim, i imamo identicna zapazanja i stavove, sto nisi dolazio nego sad kad je gotovo sve?

Inace za mene na ovim OI su medju najvecim iznenadjenjima Uzbekistan i Poljska, ali u razlicitim smerovima... sa 218 sportista da uzmes samo jedno zlato debakl kod njih, i to uvek imaju kvalitetnu delegaciju...
A za Uzbekistan mi isto cudno da uzmu 5 zlata u boksu koji je skoro pa lutrija jer ne postoje utvrdjena pravila, a i to sto postoji ne vazi za sve takmicare isto...

Banovali me na pocetku OI i drzali do kraja, nit koga vredjao nit koga ugrozavao, samo napisao da je Modricu majka Srpkinja i posle toga dobio ban :question:
Fudbaloman

PreviousNext

Return to Paris 2024