Board index Paris 2024

Sportisti Srbije na OI - Pariz 2024

Re: Sportisti Srbije na OI - Pariz 2024

Postby Leca » 10 Aug 2024, 22:20

Što se tiče medalja, to je što je. Naravno da bih bio zadovoljan bilo kojam bilo kog olimpica, ali isto tako da bih bio zadovoljan da svaki naš takmičar u pojedinačnoj konkurenciji na igrama ostvari svoj najbolji rezultat u karijeri ( plivanje, atletika, kajak, streljaštvo....). Znači, dao sam svoj maksimum, tempirao dobro formu i ako ima boljih, sve čestitke. Problem mi je kada na igrama ostvariš rezultat dosta ispod svog karijernog ili čak ovogodišnjeg.
Leca

Postby Foteljas » 10 Aug 2024, 22:33

octopus wrote: Ali i pored toga, odnos snage i učinka je možda slabiji nego i u Atini, po medaljama našoj najgoroj olimpijadi.

Nije mozda, nego sigurno znatno slabiji. U Atini ako je pored cetiri ekipna standardno se racunalo na strelce, jos mozda na Cavica i ponovo na veslace i to je bilo to. 6-7, od cega dobar deo se klimao. A sad je bilo bar 10-12 legitimnijih kandidata i jos nekolicina koji su vrebali sansu.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby NEDJA » 10 Aug 2024, 22:51

Jedine sigurne medalje koje smo ispustili su od basketasa i Micica zbog povrede. Ivana Spanovic nazalost takodje zbog povrede nije bila kandidat, a i Angelina je zbog povrede sprecena da uzme medalju kao favorit iz senke. Odbojkasice zbog forme u Ligi Nacija su bile 5.-6. kandidat za medalju.
Nole je bio jedan od glavnih favorita ali nije bio prvi favorit a uzeo je zlato. Kosarkasi su pre igara bili kandidati sa Kanadom, Francuskom i Nemackom za dve preostale medalje i uspeli su. Vaterpolisti su nadmasili ocekivanja, pogotovo ako bude zlato to ce biti podvig. Mikec i Arunovic su preoteli zlato Turskoj. Perisic je bila medju 5-6 kandidata ali nije bila veliki favorit za medalju a uzela je. Ne vidim neki veliki podbacaj. Da su kosarkasi uspeli da uzmu zlato ovo bi bile cak i najuspesnije igre.
Ako vaterpolisti uzmu zlato bicemo najuspesniji u regionu i licno cu smatrati igre uspesnim pogotovo zbog raznovrsnosti medalja
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby veljkos161 » 10 Aug 2024, 22:55

Trudiću se da pamtim najlepše trenutke umesto onih loših i baksuznih povreda,poraza,krađa,podbačaja...
Dakle super napeto finale u streljaštvu,Novakov ikonični put do zlata,izdizanje vaterpolista posle otpisivanja....
Čak i košarkaško polufinale,momenti u kojima dereš 17 razlike ove aždaje od igrača su neprocenjivi.
Last edited by veljkos161 on 10 Aug 2024, 22:59, edited 1 time in total.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby AirBall » 10 Aug 2024, 22:56

Ukoliko sutra dobijemo Hrvate u finalu za mene je ova Olimpijada vrhunska...

Djokovic zlato, kosarkasi bronza zlatnog sjaja, jos ako bude i vaterpolo zlato ihahaj, Bog da nas vidi...

Realno su kiksnuli samo basketasi 3x3... Topicka i Micic su se povredili, to je visa sila, protiv toga se ne moze...

Buncic, Zabic i Cabolov su srecnim okolnostima dosli u situaciju da se bore za medalje... Buncicu je mislim Brazilac predao mec zbog preloma ruke, Zabickoj se povukla Japanka dok se Cabolovu predao Kubanac...

Nismo imali nijedno cetvrto mesto pa da se zalimo da je neka nijansa odlucivala...

Nadam se da ce se zaustaviti naturalizacija puluproizvoda...

Mrzi me sad da racunam, ali po secanju samo je jedan mec dobio Komarov i jedan ona Ruskinja u boksu, ostali izgubili odmah...

Sta nama to treba...

Hrvati i Slovenci poslali iskljucivo svoje drzavljane, pa to je sto je, koliko nacija vredi sportski toliko i osvoji...

Meni je i drago da naturalizovani nisu osvojili nista...

Jednostavno nisu nasi...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Foteljas » 10 Aug 2024, 23:05

AirBall wrote:Hrvati i Slovenci poslali iskljucivo svoje drzavljane

Nije tacno.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Puta Tapar » 10 Aug 2024, 23:32

Imali su Slovenci Ruskinju u ritmickoj gimastici, doduse, tamo je svako imao po Rusinju
Puta Tapar

Postby AirBall » 10 Aug 2024, 23:35

Puta Tapar wrote:Imali su Slovenci Ruskinju u ritmickoj gimastici, doduse, tamo je svako imao po Rusinju

Neuporedivo sa nasom situacijom jer su kod nas u rvanju i boksu stranci cinili apsolutnu vecinu...

Ne bih ni ja rec napisao da su nastupali samo Komarov i Korneev npr, ali sta je mnogo, mnogo je...

To nije srpski sport...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby V.M. Varga » 10 Aug 2024, 23:39

zvezdaraking wrote:1964. na OI u tkiju SFRJ je osvojila samo 5 medalja,
Po 2 zlata i bronze od gimnasticara i rvaca i srebro vaterpolista.

i to su do tada bile najuspjesnije igre

S tim da je tada deljeno 500, a ne 1100 medalja.

S tim da je to bilo 19 godina posle najvećeg rata kog čovečanstvo, a i naši prostori pamte. OI na koje išli ljudi čiji su očevi ginuli i nisu se vraćali iz rata. Oni kojima su se očevi vratili nisu ih poznavali, jer se nisu vratili isti, ili ih nisu videli godinama.

Ljudi koji su odrastali tako što su pamtili dane gde nisu osetili hleba u ustima, a ne razmišljali o sportu i treninzima. I onda se napiše samo "pet" medalja...
V.M. Varga

Postby Dexi » 11 Aug 2024, 00:16

Neki zavrsni moj sud o učešću naših sportista na OI.S obzirom na očekivanja sa kojim su otišli,a govorilo se o 10 +medalja onda su ove igre neuspesne.I to treba isticati jer je o tome govorio onaj koji se pita o svemu.

Tim izjavama I ponašanjem javnosti samo se dodatno pojačao pritisak na sportiste.

Neka realnost je bila da se pojuri izmedju 6-8 medalja.Ipak s obzirom na sve treba biti zadovoljan i sa ovih 5.

Drago mi je da su Zorana I Novak konačno ostvarili olimpijski san,Perisicka je nastavila sjajan niz tekvondoa,dok su vaterpolisti pokazali da i dalje imaju šampionski karakter :okk:

Košarkaši su osvojili bronzu,ostale žal za zlatom jer su odigrali sjajan turnir.

Ostali sportisti su se borili koliko su mogli,neki su i podbacili,neki nisu imali ni srece,a bilo je I pehova.

Nažalost na mnoge je sama atmosfera oko OI uticala da ne postignu željene rezultate.Za mene su najveće razočarenje basketasi i Majdov na ovom turniru.

Borci jesu podbacili ,ali verujem da će već i LA d donesu i te medalje.

Zao mi je Angeline,što je Ivana završila kako je završila. Komarov i Kabolov su isto mogli do medalje malo im je falilo,Milicu je koštao lošiji start u polufinalu.Nisam gledao,ali kažu forumasi da smo pokradeni i u boksu.

Za mene su ove igre bile ekstra,mogao sam u ovih 15 dana da pratim sve sto volim.Zao mi je sto su se pojedini forumasi nervirali kad nije išlo,bilo je I teških,ružnih reci.Bilo je lepo i zanimljivo pratiti sve naše sportiste

Mozda u nekim momentima i nisu bili na nivou ali treba uvek bodriti nase takmičare ,jer su nam mnogo radosti donosili .

Treba biti strpljiv,uz malo srece moglo se u drugoj nedelji skupiti još više medalja,pogotovo poslednjih par dana.

Svako ko se bori za Srbiju ,bez obzira na nacionalnost dal je došao iz Amerike,Rusije,Gruzije imaće moju podršku i navijaču za njega.

Ovih 5 medalja nije lose da se i javnost spusti na zemlju i da se ima više skromnosti i manje očekivanja za LA.

Svakako činjenica je da se u sport bas mnogo ulaze u nasoj zemlji,nezamislivo mnogo ,ali ti koji daju taj novac moraju da znaju da nije to dovoljno,da je to samo jedna stavka do uspeha.

Čak i ove nagrade sramno visoke od 200 hilj imam utisak da su kontraproduktivne bile.

Našim sportistima više srece na narednim takmicenjima.Hvala kolegama forumasima koji su pratili ove OI I čije su informacije bile dragocene za praćenje OI pre svega u sportovima koji većina malo prati i poznaje.
Dexi

Postby zvezdaraking » 11 Aug 2024, 01:53

V.M. Varga wrote:
zvezdaraking wrote:1964. na OI u tkiju SFRJ je osvojila samo 5 medalja,
Po 2 zlata i bronze od gimnasticara i rvaca i srebro vaterpolista.

i to su do tada bile najuspjesnije igre

S tim da je tada deljeno 500, a ne 1100 medalja.

S tim da je to bilo 19 godina posle najvećeg rata kog čovečanstvo, a i naši prostori pamte. OI na koje išli ljudi čiji su očevi ginuli i nisu se vraćali iz rata. Oni kojima su se očevi vratili nisu ih poznavali, jer se nisu vratili isti, ili ih nisu videli godinama.

Ljudi koji su odrastali tako što su pamtili dane gde nisu osetili hleba u ustima, a ne razmišljali o sportu i treninzima. I onda se napiše samo "pet" medalja...

jesi li svesta sta si napisao?
zvezdaraking

Postby Puta Tapar » 11 Aug 2024, 10:07

Nego, je l' imamo mi uopšte velodrom negde u Srbiji? Čak i neki u korovu što je ostao iz Austrougarske. Kolko mi egzotično deluje ovaj biciklizam na pisti, a tu može da se uzme dosta medalja.
Puta Tapar

Postby grobar_Zvornik » 11 Aug 2024, 10:14

Путо, колико знам немамо.
Било је неке приче прије пар година да ће се у Шиду градити први, међутим мислим да још увијек ништа од тога. Помињала се чак и Ада Циганлија.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Gunde Svan » 11 Aug 2024, 10:30

octopus wrote:Gunde je izneo suštinu. Sa preslabim brojem jakih kandidata, mi smo u Atlanti i Londonu osvojili po 4 medalje. Ovaj sadašnji tim nije bio jak kao prethodna dva, imao je mnogo polukandidata od kojih niko nije osvojio medalju i to nas je bilo malo ponelo u očekivanjima. Ali i pored toga, odnos snage i učinka je možda slabiji nego i u Atini, po medaljama našoj najgoroj olimpijadi.

Polukandidat je dobar termin. Mađarica koja je pobedila Perišićku je kao 13.nosilac vrv bila upravo to, ili ona Meksikanka koja je u polufinalu izbacila Hrvaticu u džudou. Ima takvih primera na sve strane. Od naših niko ništa, a većina ima svetske i evropske medalje. Mi od 113 sportista smo imali jedno 100 nacionalnih penzionera a kapiram da će osim biciklista i ostali u nekom trenutku to postati. Mi na OI nismo od raspada SFRJ imali senzacionalnu medalju, Ivošev je najbliže tome, ali to je streljaštvo gde senzacija ni nema. Snežana Pajkić i Nađa Higl su najbliže tome, ali ne na OI.
Gunde Svan

Postby cole » 11 Aug 2024, 10:53

Gunde Svan wrote:Mi od 113 sportista smo imali jedno 100 nacionalnih penzionera.

Od naših sportista u pojedinačnim sportovima, nacionalnu penziju nema: dvoje biciklista, Lupulesku u stonom tenisu i atletičari Bibić i Gardašević. Ostalih 55-oro mislim da svi imaju.
cole

PreviousNext

Return to Paris 2024